in

Edgar Allan Poe’nun Hayatını Anlatan Film 18+ Yaş Sınırıyla Yayınlanacak

Edgar Allan Poe filmi “The Pale Blue Eye” 18+ yaş sınırıyla yayına girecek. Başrolünde Christian Bale’ın yer aldığı yapımın derecelendirilmesi belli oldu.

Edgar Allan Poe Filmi 18+ Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Edgar Allan Poe filmi The Pale Blue Eye için Netflix’in koyduğu yaş sınırı 18+ oldu. Başrolünde Christian Bale’ın yer alacağı yapımla ilgili detaylar netleşiyor.

Louis Bayard’ın 2006 yılında çıkan aynı adlı romanından uyarlanan The Pale Blue Eye, Crazy Heart ve Antlers gibi yapımlarla tanınan Scott Cooper tarafından yönetiliyor. Filmin başrolüne ise Oscarlı aktör Christian Bale yer alacak.

Christian Bale, yeni filmde dedektif Augustus Landor karakterine hayat verecek. Korku hayranlarını bu proje için heyecanlandıran şey ise Edgar Allan Poe’nun hikâyede merkezi bir karakter olması gibi duruyor. Poe, filmde Harry Melling tarafından canlandırılacak. Yakın zamanda yine bir başka Netflix yapımı olan The Queen’s Gambit’te rol alan Melling, en çok Harry Potter film serisindeki Dudley Dursley rolüyle tanınıyor.

- Reklam -

Filmde rol alan diğer oyuncular ise şu şekilde: Gillian Anderson (The Crown), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), Charlotte Gainsbourg (Antichrist), Toby Jones (First Cow), Harry Lawtey (Industry), Simon McBurney (Carnival Row), Timothy Spall (Mr. Turner), Hadley Robinson (Moxie), Joey Brooks (Molly’s Game), Brennan Cook (Encounter), Gideon Glick (Marvelous Mrs. Maisel), Fred Hechinger (The White Lotus), Matt Helm (Tragedy of Macbeth), Steven Maier (The Plot Against America), Charlie Tahan (Ozark) ve Robert Duvall (The Judge).

The Pale Blue Eye Harry Melling Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe Filmi “The Pale Blue Eye”ın Yayın Tarihi Henüz Açıklanmadı

Filmle ilgili henüz bir yayın tarihi olmamasına rağmen kısa bir süre önce filmin derecesi açıklandı ve R-Rated, yani on sekiz yaş ve üzeri izleyici kesimi için uygun olacağı açıklandı. Bu da Poe’nun öykülerine yakışır şekilde, oldukça kanlı bir maceranın izleyicileri beklediğinin habercisi.

- Reklam -

Scott Cooper’ın yönetmenlik dışında senaryosunu da yazdığı film, aslında on yıldan fazla bir süredir hayata geçirmek istediği gotik bir gerilim projesi. Film, dünyanın Edgar Allan Poe (Melling) olarak tanıyacağı genç bir öğrenciyi ve 1830’da West Point’teki Birleşik Devletler Askeri Akademisi’nde gerçekleşen bir dizi cinayeti merkez alıyor.

Edgar Allan Poe filmi The Pale Blue Eye için koyulan yaş sınırı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu sayede esere daha uygun uyarlamalar okuyabilecek miyiz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

olmek kabartmaları

Meksika’da Olmekler’e Ait Kabartmalar Keşfedildi: Antik Medeniyetin Hükümdarları Tasvir Ediliyor

Warner Bros. The Flash filmini iptal edebilir

Warner Bros., The Flash’ın İptali Dahil 3 Farklı Seçeneği Değerlendiriyor