in , ,

Yapay Zekâ, Will Smith’in Tokadına Yeni Bir Bakış Açısı Getirdi: İşte Chris Rock’ın Gözünden ‘O’ Gece

Yapay zekâ Will Smith’in Oscar Töreni sırasında Chris Rock’a attığı tokadın perde arkasını canlandırdı. İşte ünlü komedyenin bakış açısıyla o gece yaşananlar.

Yapay Zekâ, Will Smith'in Tokadının Perde Arkasını Gösterdi
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekâ aracılığıyla Oscar Ödülleri’nin en ikonik anları yeniden canlandırıldı. Bir kullanıcı, Midjourney üzerinden Chris Rock’ın Will Smith tarafından tokatlandığı 2022 törenindeki bakış açısını yeniden yaratan bir dizi görüntü paylaştı.

2022 Oscar töreninde sunucu olarak yer alan Chris Rock, Jada Pinkett Smith’in saçkıran hastalığıyla başa çıkma yöntemiyle ilgili bir şaka yapmıştı. Bunun üzerine eşi Will Smith sahneye çıktı ve komedyeni tokatladı. Daha sonra da “karımın adını ağzına alma” diye bağırdı.

Söz konusu görüntüler kısa sürede viral oldu ve hatta Smith’in sektördeki birçok filminin iptaline kadar bir dizi olaya yol açtı. Oyuncu her ne kadar olaydan bir süre sonra özür dilemiş olsa da, Oscar ödüllerinden 10 yıl boyunca men edilmesi dahil olmak üzere bazı yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Ünlü oyuncu paylaştığı özür videosunda Chris Rock’a ulaştığını ancak geri gelen mesajla komedyenin konuşmaya henüz hazır olmadığı ve hazır olduğunda ulaşacağı yönündeydi.

- Reklam -

Şimdi de yapay zekâ uygulamalarıyla içli dışlı olan bir Twitter kullanıcısı, Midjourney yazılımını kullanarak tartışmayı Rock’ın bakış açısından gösteren bir dizi görüntü oluşturdu.

İşte Yapay Zekâ Destekli Midjourney’in Gözünden Will Smith Tokadının Perde Arkası

@heyBarsee adlı kullanıcı tarafından paylaşılan görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz:

Yapay Zekâ, Will Smith’in Tokadının Perde Arkasını Gösterdi

Yapay Zekâ, Will Smith'in Tokadının Perde Arkasını Gösterdi

Twitter’da yayınlanan görüntüler, hızlı bir şekilde geniş bir kitle tarafından paylaşıldı ve gerçekliği karşısında korkularını paylaşan birçok kullanıcı ortaya çıktı.

- Reklam -

Bir kullanıcı “Üzgünüm ama bu yapay zekâ olayı beni korkutmaya başladı,” diye yazdı. Bir başkası “Bu beni fazlasoyla rahatsız ediyor,” diye eklerken, bir üçüncüsü de “deep fake çağı geldi!” diye ilan etti.

Bu görüntüler, Papa Francis’in Balenciaga’dan esinlenilmiş bir puf ceket giydiğini gösteren ve yapay zekâ destekli Midjourney tarafından üretilen bir görüntüsünün de Twitter’da viral olmasından günler sonra geldi.

Papa Francis yapay zekâ

Kısa bir süre sonra Midjourney, “olağanüstü talep ve deneme amaçlı kötüye kullanımın bir kombinasyonu nedeniyle” platformun ücretsiz katmanını geçici olarak devre dışı bıraktı.

Midjourney’in bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir gelişim göstermesi konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: NME

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uranüs Uyduları Yaşama Elverişli Olabilir

Buz Devi Uranüs’ün Uydularından En Az Biri Yaşama Elverişli Olabilir

Margot Robbie Barbie Fragman

2023’ün En Çok Beklenen Filmlerinden Margot Robbie’li “Barbie”den Yeni Fragman