in ,

Söylenti: Yeni Marvel Filmleri Politik Doğruculuğa Daha Fazla Odaklanacak

Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü dönemi farklı cinsel eğilimlere ve ten rengine sahip süper kahramanlara daha fazla odaklanabilir.

Marvel Logosu
- Reklam -
- Reklam -

26 Nisan’da gösterime girecek Avengers: Endgame ile birlikte Marvel Sinematik Evreni‘nde bir dönem kapanmış olacak. Infinity War‘da sinyallerini aldığımız üzere, pek çok önemli karakterin bu son filmde kendini feda etmesi ve ölmesi bekleniyor. Marvel Comics‘in Robert Downey Jr (Iron Man), Chris Evans (Captain America) ve Chris Hemsworth (Thor) gibi oyuncularla olan sözleşmelerinin bu yıl sona ermesi ve yenilenmemesi de buna işaret eden bir başka delil. Böylelikle 2008’de gösterime giren Iron Man‘la başlayan kahramanların devri sona erecek ve yerlerine yepyeni karakterler gelecek.

Peki kim bunlar? Marvel’in gelecek planları neler? Daha da önemlisi, yeni süper kahramanlar sevip benimsediğimiz karakterlerin yerini tutabilecek mi? Şimdilik bu soruların hiçbirinin kesin bir cevabı yok. Ve muhtemelen Endgame‘in sonunu izleyene kadar da öyle kalacak. Bununla birlikte kulislerde dolaşan ve MCU başkanı Kevin Feige‘in üstü kapalı bir şekilde onayladığı bazı söylentiler de yok değil.

The Eternals

Bunlardan birincisi Marvel’in ilk Phase 4 filmi olması planlanan The Eternals (Ebediler) hakkında. Jack Kirby’nin 1970’li yıllarda Antik Yunan ve Roma mitolojisinden esinlenerek yarattığı bu karakterler çok güçlü kozmik varlıklar olarak geçiyor. The Deviant ırkıysa onların kötücül kuzenleri. Ve Thanos da bir Deviant. Dolayısıyla Endgame sonrasında Eternals’ın sahne alacağına inanmak için güçlü bir neden var elimizde. Söylentilere göre gruba Hercules liderlik edecek. Ama eskiden alıştığımız Hercules değil, 2013 yılında ortaya çıkan ve Wolverinle aşk yaşayan biseksüel Hercules olacak bu.

- Reklam -
hercules wolverine
Hercules ve Wolverine (X-treme X-Men, 2013)

Normalde Hercules‘ün The Eternals ile çok sıkı bir bağı yok. Bununla birlikte Marvel’in yeni filmi için aradığı başrol oyuncusunun özellikleri arasında “bir Yunan tanrısını” canlandıracağının belirtilmesi söylentileri güçlendiriyor. Ek olarak Marvel’ın bir sonraki filminin “eşcinsel bir karakterin liderlik ettiği bir ekip” olacağı da dedikodular arasında.

IO9 ekibi konuyla ilgili Kevin Fiege‘e bazı sorular sorduğunda Marvel Sinematik Evreni’nin patronu söylentileri yalanlamadı. Ama konu bir bakıma Endgame‘in sonuyla alakalı olduğundan kesin olarak doğrulayan bir şey söylemekten de kaçındı:
Eh, bu konuyu uzun zamandır konuştuğumuzu söylemek yerinde olur. Captain Marvel ve Black Panther’in başarısına bakın. Filmlerimizin izleyici topluluğumuzu yansıtmasını istiyoruz ve dünya çapındaki her çeşit insanın kendilerini ekranda görmelerini arzuluyoruz. Ve bunu uzun zamandır yapıyoruz. Dolayısıyla sonraki filmlerimizde de buna odaklanacağımız çok açık.
Marvel prodüktörlerinden Trinh Tran da ScreenRant’a verdiği bir demeçte benzer sözler sarf etti:
Bence Avengers: Endgame’in sonunu izledikten sonra yeni filmlerimizin nasıl bir yön izleyeceğini bir bakıma anlayacaksınız. Bu sonun nereye gideceğini ve bize ne gibi fırsatlar tanıyacağını göreceksiniz. Henüz üzerinde çalışmadığımız tonlarca karakter var ve hepsini seviyorum. Özellikle Captain Marvel ile Black Panther’in hem kadınları hem farklı cinsiyetleri temsil etmedeki başarısının ardından bu yolda ilerleyen daha fazla film yapmak harika olabilir. Çünkü Marvel evrenindeki farklı cinsel eğilimi ve ten rengi olan karakterleri seviyoruz.

All New All Different Marvel

İkinci ve daha muhtemel olan söylentiyse All New All Different akımıyla eski karakterlerin yerine getirilen yeni süper kahramanların filmlere taşınacağı yönünde. Marvel çizgi romanlarını takip ediyorsanız bir ara Iron Man’in yerine Riri Williams, Thor yerine dişi Thor, Captain America yerine Falcon ve Hawkeye yerine Kate Bishop gibi yeni karakterler getirildiğini de biliyorsunuzdur.

- Reklam -
riri williams1 e1555079438819
Riri Williams – Iron Heart
kate bishop hawkeye
Kate Bishop – Hawkeye
sam wilson captain america
Sam Wilson (Falcon) – Captain America
thor jane foster
Jane Foster- Thor

Özellikle Thor ve Kate Bishop yurt dışında epey sevilen ve başarılı olan karakterlerden. Bunların yanı sıra siyahi Spider-man Miles Morales, dişi Wolverine X-23 (Logan filminde izlediğimiz kız) ve Marvel’in ilk Latin Amerikalı LGBT kahramanı olan Miss America gibi karakterlerin de yeni dönemde kendi filmine kavuşabileceği söyleniyor. Hatırlarsanız Captain Marvel‘ın başrol oyuncusu Brie Larson, yakın zamanda tamamı kadınlardan ve farklı cinsiyetli kişilerden oluşan bir ekibe liderlik etmek istediğini söylemişti. Kim bilir? Belki de gelecekteki projelerden birinin sinyalini veriyordur.

Son olarak, tüm bunların şimdilik sadece söylentiden ibaret olduğunu tekrar hatırlatalım. Marvel’in yeni dönemde yeni karakterlerinden kaçına yer vereceği, eskilerden kaçını değiştireceği büyük merak konusu. Bahsi geçen tüm bu isimlere aynı anda yer verilmesi cesurca bir adım olacak. Ayrıca tüm bu karakterlerin yurt dışında epeydir kendi çizgi romanlarına ve okur kitlesine sahip olduğu da bir gerçek. Kesin olan bir şey varsa o da bizleri çok büyük bir değişimin beklediği. Tüm bunların cevabını Endgame‘in sonunu izledikten sonra öğreneceğiz gibi görünüyor. Meraktayız…

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Politik doğruculukla eşcinsel süper kahramanlar arasındaki bağlantıyı anlamadım.

    Ayrıca sırf farklı cinsel eğilimleri olan karakter var diye bu benim gözümde filme artı olarak yazılmayacak. Bunu ön plana çıkararak geri kalan her şeyi bunun arkasına koyması çok saçma.

    “Ek olarak Marvel’ın bir sonraki filminin “ eşcinsel bir karakterin liderlik ettiği bir ekip ” olacağı da dedikodular arasında.”

    Şimdiden heyecanlandım. Senaryosu, çekimleri hatta hangi karakterin olacağı önemli değil yeter ki eşcinsel olsun.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Beyaz erkek ve kadın dışındaki cinsiyetlere önem veren, onları öne çıkarmaya ve “All life matters” (bütün hayatlar önemlidir) mesajı vermeye çalışan tüm eserlere “politik doğrucu” (politically correct) deniyor dış basında. Ondan kelli…

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Disney’in yaptığının bunun tersi olduğunu düşünüyorum. Karakterin cinsel yönelimine göre filme giden bir kitle var mı merak ediyorum.

  4. Avatar for kittysmew kittysmew dedi ki:

    Kesinlikle dediğine katılmaktayım. Birinin cinsel yönelimi veya rengi nasıl oyunculuğun, karakterin, senaryonun önüne geçebilir ki? Burada film izliyoruz, kurguyu ve dolu karakterleri izliyoruz.

    Kimse bu zamana kadar bu süperkahraman filmlerini “aaa bu adam/kadın beyazve heteroseksüel o zaman izlemeliyim” diye izlemedi. Şimdi gelip “her kısmı yansıtacağız” diye LGBTIQ’nun her harfine bir karakter atamak bana oldukça zorlama geliyor. Ortada bir eşcinselleri koruyalım olayı varken (ki her zaman desteklerim eşcinselleri sorunum onlarla değil kesinlikle) bir yandan da beyaz ve heteroları gömelim diye pozitif doğruculuk yapmak… Bilemiyorum bana hiç mantıklı gelmiyor.

    Bir de sinema ve dizi sektöründe eşcinsel olsan çok sıcak ve tatlı aşk hikayeleri yaşasan da yetmez hâle geldi. Eşcinsel isen illaha ki araya “aşırı cinsellik” de sokuyorlar o kısmını hele hiç anlamamaktayım. :roll_eyes:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

star wars the rise of skywalker trailer ust

Star Wars IX’un İlk Fragmanı Yayında!

archangel ust

William Gibson’ın Archangel Grafik Romanı Bizlerle