in ,

VakıfBank Kültür Yayınları Edebiyat Dünyasına “Merhaba” Dedi

VakıfBank’tan dev adım: VakıfBank Kültür Yayınları yayın hayatına başlıyor! Yayınevi ilk eserlerini İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda okurla buluşturacak.

vakifbank kultur yayinlari
- Reklam -
- Reklam -

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları gibi sırtını bankalara yaslayan ve belki de bu kurumların verdiği güvenle olmayacak işler başaran yayınevlerine bir yenisi daha eklendi. VakıfBank Kültür Yayınları ilk kitaplarıyla 37. Uluslararası İstanbul Tüyap Kitap Fuarında karşımıza çıkıyor.

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan yaptığı açıklamalarda sene içinde oldukça geniş bir yelpazede pek çok eserin okurla buluşacağını belirtti. Tarih, felsefe, insan ve toplum bilimleri, sanat, iktisat, klasikler, çocuk ve akademik kitaplar yayınevinin odaklanacağı türler arasında.

VakıfBank Kültür Yayınları’nın kuruluşu, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde düzenlenen toplantıyla duyuruldu. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, VakıfBank emektar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin, VBKY Genel Yayın Yönetmeni A. Tarık Çelenk, VBKY Yayın ekibiyle birlikte VakıfBank Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticileri de dahil oldu.

- Reklam -
- Reklam -

Yayınevinin logosunda yer alan ‘vb’ ibaresini ‘ve benzersiz’ olarak yorumladıklarını söyleyen Mehmet Emin Özcan şu açıklamalarda bulundu:
“VBKY’nin hikâyesi, geçmişe olan saygımız ve geleceğe duyduğumuz sorumluluğumuzla başladı. Kültür-sanat yaşamını önce milli, ardından evrensel düzeyde zenginleştirip yaygınlaştırmak, emanet edilen varlık ve değerleri koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktarmak kuruluşumuzdaki temel hedeflerimizdir. Kültür yayıncılığı alanında benzersiz nitelikte, saygın, altyapısı güçlü, özel işler yapmak arzusundayız.”
Genel Yayın Yönetmeni  A. Tarık Çelenk’in açıklamaları ise şöyle oldu:
“Alanında önemli deneyimlere sahip kişilerden oluşan yayın ekibimiz, kurumsal bir çatı altında bir araya gelmiştir. 6 aydır olağanüstü çabayla çalışan VBKY, 20’ye yakın nitelikli kitabın basımını gerçekleştirmiş, 100’e yakın kitabı da yayın havuzuna alarak yayın kuruluna sunmuştur. VakıfBank Kültür Yayınları olarak; tıpkıbasımlar ve ilk basımlar gibi referans kitaplara, Türk ve dünya klasiklerinden özel arşiv serilere ve çok satan yazarların eserlerine hayat vermeyi hedefliyoruz. Sanat alanında, klasiklerle birlikte sanat tarihi incelemelerini ve sanata özendirici eserlere de hayat verecek VakıfBank Kültür Yayınları, çocukların pedagojik gelişimlerine katkıda bulunacak eserleri de yayın dünyamıza kazandıracaktır.”
İlk olarak İstanbul Kitap Fuarı’nda karşımıza çıkacak kitaplardan bazılarının başlıkları ise şöyle:

“Sürgünde Muhalefet: Namık Kemal’in Hürriyet Gazetesi” – Namık Kemal
“Tanzimat ve Metatarih: Namık Kemal’in Tarih Anlatılarının Poetikası” – Emrah Pelvanoğlu
“Kuruluş: Mekteb-i Sultani’den Galatasaray Spor Klübü’ne Türkiye’de Futbol’un Erken Çağı” – Melih Şabanoğlu
“Çalışanın Fizyolojisi” – Honoré de Balzac
“Enoch Arden” – Alfred Lord Tennyson
“Caz Çağı Öyküleri” – F. Scott Fitzgerald
“Müzikte Romantik Dönem Bestecileri” – Serhan Bali
“Borsa Risalesi: Hava Oyunları” – Abidin Paşa
“Kişi ve Kutsal” – Simone Weil
“Tolstoy-Gandhi Mektuplaşmaları”
“İbn Haldun’un Mukaddime’sinde Maişet Yolları” – Ozan Sağsöz
“Kara ve Deniz” – Carl Schmitt
“Radikal Aydınlanma ve Modern Demokrasinin Kökenleri: Zihin Devrimi” – Jonathan Israel
“1950’ler Türkiye’sinde Edebiyat Dergileri” – Aslı Uçar
“Radikal Kitaplar” – Osman Çakmakçı

Yayınevinin kitapları hakkında daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Kendilerine hoş geldin diyor, yayınlarını merakla bekliyoruz.
Kaynak: Duvar

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Fantastik? :stuck_out_tongue:

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bu dönemde yayıncılığa atılmak cesaret. Sanırım YKY ve Iş Kültür’e rakip geldi. :buyucu:

  3. Avatar for Wiarthe Wiarthe dedi ki:

    Kendilerini bu yayın camiasına bir şekilde katacaklarına eminim lakin umarım bunu çağdaş Türk edebiyatı ile yaparlar. Açıklamalara bakarsak bir çeşit NTV yayınlarının boş kalan yerine oturmaya geldiklerini hissettim. Hayaller - hayatlar olacak gibi.

  4. Avatar for barisss17 barisss17 dedi ki:

    Hayırlı olsun. Tanıtım videosu bayağı hoş olmuş. Balzac, Fitzgerald ve Tolstoy-Gandhi Mektuplaşmaları kitapları ilgimi çekti.

  5. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Benimde aynı kitaplar ilgimi çekti. Umarım bilinen klasik yazarların bilinmeyen eserlerini bastıkları gibi hiç çevrilmeyen klasik yazarları da çevirirler. Ne yana dönsek aynı yazarın aynı eserleri. Halbuki aynı yazarın çevrilmeyen en az bir iki eseri daha oluyor. Keşke ona el atsa koca koca banka yayınevleri diyorum ama pek olmuyor bu. Bu boşluğu doldururlar umarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

matt smith palpatine star wars

Doctor Who’nun 11. Zaman Lordu Matt Smith, Star Wars’un Yeni Filmine mi Hazırlanıyor?

e devlet kutuphane

Halk Kütüphanesi Hizmetleri Artık e-Devlet Kapısı’nda