in ,

Çatısına Gök Taşı Düşen Endonezyalı Bir Gecede Zengin Oldu

Çatısına 1.8 milyon dolarlık gök taşı düşen Endonezyalı tabutçu, bir gecede zengin oldu. Gök cisminin 4.5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Endonezyalı Gök Taşı Zengin
- Reklam -
- Reklam -

Bir gecede zengin olma hayali yaygın bir fenomen. Para dolu çanta bulmak, aile büyüklerinden kalan miras… İnsan kimi zaman hayatın adaletsizliğinden yorulduğunda, böyle hayaller kurabiliyor. Endonezyalı bir adam, evinin çatısına düşen gök taşı sayesinde böyle bir haberin konusu olmayı başardı. 1.85 milyon dolar değer bulan gök taşı bir ailenin hayatını değiştirdi.

Dünya çapında manşetlerden verilen habere göre Endonezyalı bir köylünün evinin çatısına bir gök taşı düştü. 1.8 milyon değerindeki taş, peri masallarını anımsatan bir deneyimi beraberinde getirdi.

Sumatra‘da bir köyde, tabut taşıyıcısı olarak çalışan ve 3 çocuk babası olan Josua Hutagalung, haberin kahramanı. Evinin çatısında işittiği gürültülü çarpma sesi sonrası çatıyı kontrole çıkan Hutagalung, metal çatının delinip toprak zemininin 15 santim derinliğine gömülmüş bir gök taşı buldu.

- Reklam -

endonezya taş

Yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaki garip küçük kayayı topraktan çıkartan Endonezyalı, “Taşı kaldırdığımda hâlâ sıcaktı,” dedi. BBC’ye konuşan Hutagalung şöyle devam etti:
“İşte o zaman bu nesnenin bir gök taşı olduğunu düşündüm. Birisinin bu kadar büyük bir kayayı evin çatısına fırlatması imkânsızdı.”
Bu heyecan verici haberi Facebook hesabında paylaşan Hutagalung, kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

4.5 Milyar Yaşındaki Gök Taşı, Endonezyalı Tabutçuyu Bir Gecede Zengin Etti

4.5 milyar yaşında olduğu düşünülen taşın CM1/2 karbonlu kondrit olduğu düşünülüyor. Gram başına 857 dolar değerinde olan parça oldukça nadir bir taş.

Uzaydan gök taşlarının dünyaya düşmesi aslında ilk defa yaşanmıyor. Ancak belli ki “evin çatısı” iniş yapmak için özel bir yer olmalı.

Dünya genelinde hem bilim insanları hem de koleksiyonerler bu parçalara büyük ilgi duyuyor. Haliyle taşın potansiyeli de üst kademeden fiyatlanıyor.

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs pandemisi nedeniyle Endonezya’ya ulaşım kısıtlı bir hale geldiği için, taşın alıcısını bulması da biraz uzun sürdü. Nihayetinde ABD’den bir alıcı, aracı vasıtasıyla taşı satın almayı başardı.

- Reklam -

Gök Taşı

Paranın bir kısmıyla kilise inşa etmek istediğini söyleyen tabutçu, 30 yıllık kazancını tek seferde aldığını da ifade etti.

Daha önce de Tanzanyalı bir madencinin ülkesinin en büyük tanzanit taşlarını bularak milyoner olduğu haberini okumuştuk.

Peki siz bu haberi nasıl karşılıyorsunuz? Sizin başınıza bu tip bir olay gelse nasıl davranırdınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Türkiye Aralık 2020 Dizi Film Programı

Netflix Türkiye: Aralık 2020 Dizi ve Film Programı

Wonder Woman 1984 Türkiye Vizyon Tarihi

Wonder Woman 1984 Türkiye Vizyon Tarihi Açıklandı