in

Okyanusun “Ortasında” Yangın Çıktı: Petrol Hattında Ürkütücü Kaza – İZLE

Meksika Körfezi yangın yerine döndü. Petrol boru hattında yaşanan patlama sonrasında okyanusun “ortasında” yangın çıktı. | İZLE

Meksika Körfezi yangın okyanus
- Reklam -
- Reklam -

Meksika Körfezi yüzeyinde yangın çıktı. Meksika’da devlete ait Pemex petrol şirketine ait bir sualtı boru hattından gaz sızıntısının alev almasıyla okyanusun ortası alev almaya başladı. Okyanusun ortasındaki yangın uzun süre boyunca söndürülemedi.

Meksika’nın Yucatan yarımadasındaki bir sondaj platformundan yaklaşık 150 metre uzağında, okyanus yüzeyini parlak turuncu alevlerle kaynatıyormuş gibi görünen yangının görüntüleri kısa süre içerisinde tüm dünyada gündem oldu.

Pemex, 2 Temmuz Cuma günü Campeche Sound’daki Ku-Maloob-Zaap’a bağlı denizaltı boru hattında bir sızıntı olduğunu açıkladı. Devlete ait petrol şirketi daha sonra boru hattındaki ara bağlantı vanalarını kapatmaya başladı ve yangını güçlükle söndürebildi. Sızıntıyı kontrol etmek için gaz çıkışını beş saatten fazla bir süre kapatmak durumunda kaldı. Reuters’de çıkan bir habere göre işçilerin yangını kontrol altına almak için nitrojen kullandığı da belirtiliyor.

- Reklam -

Herhangi bir yaralanma veya ölümün yaşanmadığı okyanus ortasındaki yangının nedeninin araştırılacağı bildirildi.

Meksika Körfezi Yanan Okyanus | İZLE

YouTube video

Greenpeace Meksika’dan bir yetkili yaptığı açıklamada, “bunlar her gün karşı karşıya olduğumuz ve talep ettiğimiz gibi enerji modelinde bir değişiklik gerektiren riskler,” dedi. Ku Maloob Zaap, yaklaşık 1.7 milyon varil olan günlük üretiminin yüzde 40’ından fazlasını oluşturan Pemex’in en önemli ham petrol üretim istasyonlarından biri olarak biliniyor.

Meksika’nın petrol güvenliği düzenleyicisi ASEA’nın başkanı Angel Carrizales ise olayın “herhangi bir sızıntıya neden olmadığını” sosyal medya hesabından paylaştı. Fakat okyanus yüzeyinde neyin yandığını ise açıklamadı.

- Reklam -

Okyanus ortasında çıkan alevli görüntüler her ne kadar çarpıcı olsa da Pemex için son yıllarda yaşanan ilk büyük olay bu değil. 2015 yılında şirketin Meksika Körfezi’ndeki Abkatun A-Permanente platformunda meydana gelen patlamanın ardından dört işçi ölmüş, 16 kişi yaralanmış ve 300’den fazla kişi tahliye edilmek zorunda kalmıştı.

Peki ya sizler oluşan görüntüler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sesli Edebiyat Festivali

Sesli Edebiyat Festivali Başladı: Yeni Festivalin İlk Yıl Teması “Sinestezi”

Sylvia Plath Mektupları

Sylvia Plath’ın Mektupları Açık Artırmaya Çıkıyor