Menu
in ,

Batman Rolünü Elinden Kaçırmış 9 Aktör

Batman karakteri bugüne kadar pek çok oyuncuyla hayat buldu. Fakat bazıları Kara Şövalye olmayı reddederek sonrasında büyük pişmanlık yaşadı.

Robert Pattinson’ın sıradaki Batman olacağı açıklandığında tüm hayranları gibi bizler de şaşırmıştık. Hatta onlar işi biraz daha ileriye götürüp oyuncunun rolden çekilmesi ya da çektirilmesi için imza kampanyası başlatmışlardı. Kuşkusuz Batman altından kalkılması güç bir rol ve bu rolü bugüne kadar pek çok ünlü sima oynadı. Bir de reddedenler var ki aralarında birkaç tanesi daha sonra pişman olup Batman filmlerinde yer almış. Hadi gelin onlara da bir göz atalım.

İşte Batman Rolünü Kaçıran Aktörler

9. Ethan Hawke

Biz ünlü oyuncuyu en çok Ölü Ozanlar Derneği’nde canlandırdığı Todd Anderson karakteriyle ve “Before” üçlemesinin filmleriyle tanıdık. Ancak kendisine Batman Dönüyor filmi çekildikten sonra, takip eden yapımlar için Batman rolü de teklif edilmiş ve o bunu reddetmiş.

- Reklam -

Hawke bu karar için pişman olduğunu ve o dönem bu rolün popülerliğiyle kariyerinde önünü kapayacağını düşündüğünü belirtiyor.

8. Pierce Brosnan

James Bond: Altın Göz filmiyle Brosnan, kendi kişisel kotasına göre, aksiyon filminde ikonik bir başrol oynama şansını tükettiğini düşündüğünden o dönem kendisine gelen Batman teklifini reddedip, onun yerine Dante Yanardağı, Matador ve Müthiş Dadı gibi yapımlarda yer almayı tercih etmiş.

7. Heath Ledger

Şaşırdınız değil mi? Kara Şövalye filminde Joker rolünün hakkını veren Ledger aslında Christopher Nolan’ın ilk filmi olan Batman Başlıyor filminde Batman için düşünülmüş. Ancak Ledger o dönemde süper kahramanlar filmine çok iyi gözle bakmadığından bu rolü geri çevirmiş ki bu anlaşılabilir bir durum. (Hatta bu tip filmlerden nasıl nefret ettiğini şuradan okuyabilirsiniz.)

Günümüzün popüler süper kahraman filmlerinin aksine o dönemde bu tür filmler çocuk işi görülüyor ve filmlerde yer alan oyuncuların da itibarı hayli sarsılıyordu. Ancak Batman Başlıyor’u gördükten sonra Ledger senaryoyu bile okumadan Kara Şövalye filmini kabul etmiş.

6. Josh Hartnett

Bir zamanlar Josh Hartnett’ın yüzünü görmediğiniz bir filme rastlamanız çok zordu. Günah Şehri, Pearl Harbor ve Kara Şahin Düştü filmleriyle sinemada görünmeyi yakın zamanlara kadar sürdürdü. Penny Dreadful gibi harika işlerde yer almasına rağmen kendisinin hala pişman olduğu bir konu var: Batman.

Ve bu sadece Batman’i tek filmde canlandırma fırsatı değildi, o Nolan’ın Batman’i olacaktı. Bu rolün kariyerini kötü etkileyeceğini düşünerek teklifi geri çevirdi ancak filmden sonra Christian Bale’ın ondan daha iyi işlerde yer aldığını görünce bu kararına pişman oldu. Ledger’ın aksine Hartnett biraz daha ticari bir pişmanlık nedenine sahip.

5. Daniel Day-Lewis

3 kez “En İyi Erkek Oyuncu” Oscar’ı alabilmiş, aynı zamanda İngiltere televizyon yapımlarının ödüllendirildiği BAFTA ödülüne sahip bir oyuncu Lewis. Oyunculuğun adeta simgesi ve onu bu kadar meşhur eden rol aldığı yapımlar.

Kendisinin Batman rolünü neden reddettiği hakkında bir bilgi bulunmasa da rolün Batman Daima filminde yer aldığını biliyoruz. Filmi göz önüne alınca Day-Lewis’ın üstünde metalik göğüs uçları olan bir kostümle aylarca etrafta takılmayı hayal etmediğini kolaylıkla tahmin edebiliriz.

4. Ray Liotta

Liotta her zaman iyi rollerde, iyi oyunculuk sergilemese de çoğu zaman harika projelerde yer alan bir oyuncu. O genellikle kötü karakterleri oynuyor. Düşler Tarlası, Corrina Corrina, Sıkı Dostlar ve Katil gibi oldukça iyi işler olarak gösterilen yapımlarda yer aldı.

O da tıpkı Pierce Brosnan gibi projeyi ciddiye almayarak Tim Burton’ın Batman rolünü geri çevirdi ancak daha sonraki röportajlarında rol için Tim Burton ile buluşmadığına pişman olduğunu da ekledi.

3. Michael Keaton

Bir dakika durun, Michael Keaton Batman’i zaten oynadı. Hem de iki defa! Ancak bu ilk seçildiğinde rolün üstüne atladığı anlamına da gelmiyor. Keaton ilk defa rolü aldığında, Pattinson’ın aksine, popüler ve iyi karşılanan bir seçimdi. Ancak Batman ve Batman Dönüyor filmlerindeki performansıyla herkesi olumsuz anlamda şaşırttı.

Warnes Bros. şirketi o dönem Tim Burton’dan çok şey bekliyordu. Hayranları da öyle. Ancak ilk film bunu karşılamadığında problemler ortaya çıkmaya başladı. Batman Dönüyor filmiyle birlikte, önceki filmden daha az kazandırınca, Tim Burton yapımcı koltuğuna alınıp yönetmenliğe ise Joel Schumacher getirildi. Keaton ise bu kargaşanın ortasında rolüne devam etmeyerek teklifi reddetti. (Aslında güzel seçim, Michael)

2. Val Kilmer

Michael Keaton’ın ayrılmasından sonra Batman rolünü Val Kilmer devraldı. Kilmer, Top Gun (şu sıralar ikincisi de çekiliyor) ve Tombstone gibi iyi yapımlarda yer alan bir oyuncu olarak hayranların gözünde iyi bir seçimdi. Kilmer da Batman rolünü alarak kariyerinin dönüm noktasını yaşayacağını düşünüyordu. Hatta bu yüzden filmin kimin yönettiğine bile bakmadan işi kabul etmişti.

Ancak işlerin öyle olmadığı kısa sürede ortaya çıktı çünkü Schumacher ve Kilmer birbirlerini günahları kadar sevmiyorlardı. Bu da seti epey karıştırıyordu. Yönetmen ve oyuncunun anlaşmazlıkları ve kavgaları arasında film güçlükle de olsa bitirilince Kilmer ikinci film için sözleşme imzalamadı. Ancak Kilmer üzerinde nasıl bir lanet varsa, bu felaketten kaçarken başka bir felakete tutularak tüm zamanların en kötü filmlerinden birisinde oynadı: Dr. Moreau’nun Adası.

1. Ben Affleck

Ve Batman sonunda Ben Affleck ile pelerinden ve başlıktan kurtuldu. Affleck’in Batman rolünü alması oldukça tartışmalıydı. Ta ki hayranlar onu afişlerde Batman kostümüyle görene kadar. Artık herkes onun bu role tam oturduğunu düşünüyordu. Ne yazık ki bu kez de filmler kötü oldu. Yine de herkes Affleck’in Batman rolü için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyordu.

Bu durum uzun sürmedi. Yeni Batman filmi için yönetmen Matt Reeves olarak açıklandığı günlerde Affleck rolü bıraktığını duyurdu. Jimmy Kimmel’a verdiği röportajda Affleck Batman’in kalıplaşmış hayran kitlesi ve projenin yüksek profili yüzünden kendini baskı altında hissettiği için rolü bıraktığını açıkladı.


* Robert Pattinson’lı Yeni Batman Çekimleri Ne Zaman Başlıyor?

* Maya Mitolojisinin Batman’i Camazotz ile Tanışın!

* Batman’in Simgesi | Bir İkonun Evrimi

Kaynak: Screen Rant

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: emrecandogan@kayiprihtim.com

Yorum Yap

Exit mobile version