in ,

Donald Duck, Wolverine Olursa… Disney’in İkonik Karakteri, Marvel Comics Dünyasına Adım Atıyor

Donald Duck, Wolverine olursa işler nasıl gelişirdi? Marvel Comics, özel bir crossover sayısı ile ünlü Disney karakterini Marvel evrenine davet ediyor.

Donald Duck, Wolverine Olursa Çizgi Romanı
- Reklam -
- Reklam -

Donald Duck ve Wolverine özel bir Marvel Comics çizgi romanında bir araya geldi. Marvel, What If…? serisi kapsamında Disney’in sevilen karakteriyle Wolverini buluşturdu.

Tam adı Marvel & Disney: What if…? Donald Duck Became Wolverine olan çizgi roman serisi tek ciltten oluşacak ve eserin ilk sayısı 31 Temmuz 2024 tarihinde yayınlanacak.

Çizgi roman sektörünün önemli markalarından Marvel ve animasyon dünyasının köklü markalarından Disney, bu yıl önemli karakterlerinin yıldönümünü özel bir işbirliği ile kutlamaya hazırlanıyor. Marvel Comics, Wolverine’in panellerde yer almasının 50. yılını kutlarken Disney ise 90 yaşına basan ikonik karakteri Donald Fauntleroy Duck’ı farklı bir formatta ele almaya hazırlanıyor. İki şirket karakterlerini daha önce yapılmamış şekilde bir araya getirmeyi hedefliyor.

- Reklam -

Geçen hafta İtalya’da düzenlenen Bologna Çocuk Kitabı Festivali’nde duyurulan Marvel & Disney: What If…? Donald Duck Became Wolverine #1 ismini taşıyacak eser, popüler kültürün sevilen kahramanlarını bir araya getiriyor. Çizgi romanın yazarlığını Luca Barbieri yaparken Giada Perissinotto ise çizerlik koltuğunda yer alıyor.

Donald Duck, Wolverine Olursa Çizgi Roman - What If...

Çizgi romanın Old Man Logan’a paralellik gösteren resmi özeti ise şu şekilde:

“Yakın gelecekte Pete-Skull, Duckburg kentini süper-kahramansız bir araziye çevirdi. Onu durdurabilecek tek kişi yaşlı Donald Duck ise kötülerle savaştığı günleri çoktan geride bırakmış ve büyükannesinin elmalı turtasını yiyip dinlenmeye çekilmiştir. Ancak Mickey-Hawkeye ve Goofy-Hulk kapısına geldiğinde Wolverine-Donald bir karar vermelidir. Anılarını tazelediği bir düşünce silsilesi onu dünyayı kurtarmaya ikna edecek mi? Yoksa arka bahçesindeki hamağında çektiği son bir uyku, onu pençelerini çıkarmaktan sonsuza dek men mi edecek?”

Donald Duck, Wolverine Olarak Marvel’a Adım Atıyor

Çizgi romanın yazarı Barbieri crossover’a dair şunları söylüyor:

“Donald Duck ve Wolverine bir araya gelmesi neredeyse imkânsız iki karakter gibi görünüyor ama aslında oldukça benzer kişiliklere sahipler. İkisi de sinirli ve şanssız fakat ikisi de kalplerinde ve gönüllerinde çok daha büyük olduklarını her fırsatta gösteriyorlar. Bu noktayı oluşturduktan sonra çizgi romanı yazmak çok eğlenceli ve kolay oldu.”

- Reklam -

Çizer Perissinotto ise Donald Duck ve Wolverine karakterlerini bir araya getirerek çizmenin çok eğlenceli olduğunu söylüyor:

“Wolverine favorilerinin sadece Varyemez Amca’da çok iyi durduğunu düşünüyordum ama Donald Duck’a da fazlasıyla yakıştıklarını fark ettim. Sivri saçları ve kalın favorileri Donald Duck’ın o tüylü yapısına çok iyi oturdu. Wolverine’in saçlarını Donald Duck’a çizmekten büyük keyif aldım ve sanırım bundan sonra onu hep böyle çizeceğim.”

Marvel ve Disney Ortak Eserler Vermeye Devam Ediyor

Son aylarda Disney ve Marvel tarafındaki hareketlilik hız kazanmış durumda. Her iki marka da The Walt Disney Company çatısı altında hizmet veriyor. Dolayısıyla ortak projeler, diğer firmalara kıyasla daha kolay bir şekilde organize edilebiliyor.

Disney - Marvel Comics Crossover

Bu yılın başlarında Marvel Comics, Disney’in bir diğer sevilen kahramanı Varyemez Amca’ya özel bir çizgi roman çıkardığını duyurmuştu. Tek citlik Uncle Scrooge and the Infinity Dime çoklu evrenleri farklı biçimde ortaya koymuştu. İki şirket arasındaki ortaklık yeni karakterlerle devam ediyor.

Siz Donald Duck ve Wolverine karakterlerini bir araya getirecek bu çizgi roman macerası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Marvel Comics, Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fallout 2. Sezon Onayı

Prime Video Dizisi “Fallout” 2. Sezon Onayını Aldı

Minecraft Filmi Çekimleri Tamamlandı: Steve Belli Oldu

Jason Momoa’lı “Minecraft” Çekimleri Tamamlandı: Jack Black, Steve’i Canlandırıyor