in ,

Ian McKellen: “Eğer Ölmezsem Gollum Filminde Gandalf’ı Oynamak İsterim”

Ian McKellen, yeni duyurulan “Yüzüklerin Efendisi” filmi “The Hunt for Gollum”da Gandalf rolünü oynama fikrine açık kapı bıraktı.

Ian McKellen Gandalf Rolu The Hunt for Gollum
- Reklam -
- Reklam -

Ian McKellen, Orta Dünya’ya geri dönmek isteyen oyuncular arasında. 85 yaşındaki aktör “eğer ölmezse” The Hunt for Gollum’da Gandalf’ı canlandırmak istediğini açıkladı.

İngiliz fantazi yazarı J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisi, bir kez da sinema salonlarına konuk olmaya hazırlanıyor. En son Peter Jackson Hobbit üçlemesiyle Orta Dünya’yı beyaz perdeye taşımış, ardından da Prime Video Güç Yüzükleri dizisiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Şimdi ise bir kez daha Peter Jackson’ın başına geçeceği yeni bir The Lord of the Rings projesi geliştiriliyor. Jackson’ın bu defa yapımcı koltuğunda yer alacağı film The Hunt for Gollum adını taşıyor ve Yüzük Kardeşliği öncesinde Gollum’un peşine düşülmesini konu alıyor.

- Reklam -

Andy Serkis’in yönetmen ve başrol olarak yer alacağı yapım, serinin eski filmlerinde de yapımcı olan New Line Cinema ile Warner Bros. Pictures işbirliğiyle geliyor.

Ian McKellen - Gandalf Rol - The Hunt for Gollum

Orta Dünya’nın hem kitaplardan hem de filmlerden daha önce bilinen zaman diliminde gezinecek The Hunt for Gollum’un; Serkis ile birlikte bazı başka tanıdık oyuncuları da geri getirebileceği öne sürülüyor. Geçen günlerde Viggo Mortensen, Aragorn rolü için hazır olduğunu dile getirmişti. Şimdi ise serinin bir diğer yıldızı Ian McKellen Gandalf için hazır olduğunu açıkladı. Ancak usta aktör, kaçınılmaz bir gerçeği de dile getirmeden duramadı.

Ian McKellen, 2026’da Vizyona Girecek “The Hunt for Gollum” Filminde Gandalf’ı Canlandırmak İstiyor

Birleşik Krallık’ta yayın yapan The Times gazetesine konuşan Ian McKellen, 2026 yılında vizyona girmesi beklenen yeni Yüzüklerin Efendisi macerası The Hunt for Gollum’da Gandalf rolünü tekrar canlandırmaya açık olduğunu dile getiriyor. Ancak usta aktör, “eğer yaşıyor olursam” sözleriyle gerekli olan koşulu da hayranların yüzüne vurmaktan çekinmiyor.

85 yaşındaki aktör, her yeni rolü son rolü olabilirmiş gibi değerlendirdiğini ve bu yeni Yüzüklerin Efendisi projesinin onu cezbettiğini belirtti.

Son yıllarda McKellen daha çok tiyatro sahnesinde izleyicilerin karşısına çıkıyor. 2021 ve 2022 yıllarında Hamlet’i canlandıran oyuncu, şu anda Player Kings’in başkarakterini oynuyor.

Ian McKellen son olarak 2014 yılında vizyona giren Hobbit: Beş Ordunun Savaşı filminde Gandalf karakterine hayat vermişti.

- Reklam -

Ian McKellen

The Hunt for Gollum’da Jackson’ın yanı sıra Yüzüklerin Efendisi filmlerinin ortak yazarları Philippa Boyens ve Fran Walsh da yer alıyor. Yeni macerada onlara Phoebe Gittins ve Arty Papageorgiou da katılıyor.

Andy Serkis yaptığı açıklamada şunları dile getiriyor:

“Evet, Kıymetlimiz. Peter, Fran ve Philippa ile Orta Dünya’nın olağanüstü ve eşsiz koruyucuları olan sevgili arkadaşlarımla bir kez daha bilinmeyene yolculuk etme zamanı geldi. Mike, Pam ve Warner Bros. ekibi de görevde. Ayrıca WETA ve Yeni Zelanda’daki film yapım ailemizle birlikte, bu macerada her şey çok lezzetli…”

Viggo Mortensen - The Hunt for Gollum - Aragorn Rolü

Yapımda Gollum ile birlikte Gandalf, Aragorn, Galadriel, Celeborn, Saruman ve Elrond gibi Orta Dünya’nın popüler karakterleri yer alabilir.

Ian McKellen’ın The Hunt for Gollum filmi için Gandalf rolüne olası dönüşünü siz nasıl değerlendirirdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Bence çok iyi olur. Ama çok yaşlandı, yapabilir mi bilmem?

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Niye ölesin abi ya, Allah korusun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neandertaller ile İnsanlar 7.000 Yıl Boyunca Çiftleşti

Neandertaller ile Modern İnsanların 7.000 Yıl Boyunca Çiftleştiği Ortaya Çıktı

Kötü Kızlar - Camila Sosa Villada

Arjantinli Yazar Camila Sosa Villada’nın “Kötü Kızlar” Romanı Türkçe Raflarında