in ,

Russo Kardeşler’in Bilimkurgu Türündeki Netflix Filmi “The Electric State”in Bütçesi 300 Milyon Doları Aşıyor

“The Electric State” filminin bütçesi belli oldu. Russo Kardeşler’in Netflix yapımı projesi, maliyeti ile dudak uçuklatıyor.

The Electric State Film Bütçesi - Netflix - Russo Kardeşler
- Reklam -
- Reklam -

The Electric State filmi hakkında bütçe detayları ortaya çıktı. Avengers’ın yönetmenleri Russo Kardeşler, Netflix’te yayınlanacak bilimkurgu yapımı için 300 milyon dolardan fazlasını harcadı.

İsveçli yazar ve sanatçı Simon Stålenhag’ın aynı isimli eserinden uyarlanan The Electric State; bilimkurgu ve gerilim türlerini retro-fütüristik bir ortamda kurguluyor. Yapım, kardeşini bulmak için yolculuğa atılan bir genci takip ediyor. Karaktere yolculuğunda gizemli bir robot ve eksantrik bir serseri eşlik ediyor.

Geçen günlerde Joseph Kosinski’nin yönetmenliğini üstleneceği, başrolünde Brad Pitt’in yer aldığı Apple imzalı Formula 1 filminin bütçesinin 300 milyon dolar olduğu aktarılmıştı. Şimdi ise 300 milyon dolar barajını aşan bir başka yapım daha gün yüzüne çıktı.

- Reklam -

The Electric State Filmi Bütçesi - Netflix - Russo Kardeşler

Marvel Sinematik Evreni’nin en kritik noktalarında yönetmen koltuğunda yer alan Joe Russo ve Anthony Russo ikilisi, izleyicilrin karşısına son olarak 2022 yılında The Gray Man ile çıkmıştı. İkilinin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuyla dikkat çeken gelecek projesi The Electric State’in ise 320 milyon dolara mal olduğu belli oldu.

320 Milyon Dolarlık “The Electric State” Filmi Zorlu Bir Prodüksiyon Sürecinden Geçti

Ana çekimleri Ekim 2022’de başlayan The Electric State, Kasım 2022’de bir set çalışanının kazada ölmesi nedeniyle prodüksiyon sürecini bir süreliğine askıya aldı. Çekimleri Şubat 2023’te tamamlanan yapım, bu yıl mart ve nisan aylarında ek çekimler ile sete geri döndü.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Millie Bobbie Brown, Chris Pratt, Ke Huy Quan, Giancarlo Esposito, Anthony Mackie, Stanley Tucci, Jason Alexander, Brian Cox ve Jenny Slate gibi yıldız isimler yer alıyor.

The Electric State Film Bütçesi - Netflix

- Reklam -

Birçok hayran ise Netflix’in bu ölçüdeki filmleri finanse ederken çok daha masrafsız birçok diziyi bütçe problemlerini sebep göstererek iptal etmesine tepki gösterdi. Bazı hayranlar, Mindhunter’ın devam sezonu ya da Aurora ve GLOW’un gelecek sezonları yerine tek bir filme 320 milyon dolar harcanmasını sosyal medya aracılığıyla protesto etti.

The Electric State filminin 2025 yılı içerisinde yayına girmesi bekleniyor.

Netflix’in Russo Kardeşler imzalı The Electric State filmi için ayırdığı bütçeyi siz nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: World of Reel, Fandom Wire


Kayıp Rıhtım’ı Google News, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Things from the Flood diye bir kitabı daha vardı yazarın, bence onu da dizinin geliş tarihiyle beraber görürüz İthaki’den :smiley: .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Inside Out Dizisi Konu - Dream Productions Hakkında

Riley’nin Zihnindeki Hayalleri Oluşturan Film Stüdyosu Dream Productions’ı Anlatan “Inside Out” Dizisi Geliyor

Snowpiercer 4. Sezon Final - Fragman

“Snowpiercer” 4. Sezon ile Sona Eriyor: İşte Final Sezonundan Yeni Fragman