in

Batman Ciltleri Yoluna “Gothopya” Ve “Son Oyun” İle Devam Ediyor

JBC Yayıncılık, Batman Yeni 52 ve Batman Dedektif Hikayeleri için iki yeni cilt birden yayınladı.

batman ust
- Reklam -
- Reklam -

JBC Yayıncılık 2014 yılının haziran ayında başladığı “Batman Dedektif Hikayeleri” serisiyle bizleri Yarasa Adam’ın yepyeni ve büyük bir macerasının içine çekmişti. Asıl sürprizi ise aynı yılın ağustos ayında yayınladığı “Batman Yeni 52”  serisinin Baykuşlar Divanı adlı serüveniyle gerçekleştirmişti. İşte bu iki seri kısa bir aranın ardından yepyeni ciltlerle yoluna devam ediyor. Gelin son çıkan ciltleri ayrı ayrı irdeleyelim.

GOTOPYA

Batman Dedektif Hikayeleri serisi daha önce sırasıyla Ölümün Yüzleri, Korkutma Taktikleri, İmparator Penguen ve Gazap ciltleriyle karşımıza çıkmıştı. Batman’in daha çok dedektiflik yönlerinin irdelendiği bu eser aşağıda bahsettiğimiz ana seriye paralel ilerliyor. İki seri de ayrı ayrı okunabileceği gibi beraber okunursa bütünlük daha çok sağlanıyor.

Batman Dedektif Hikayeleri #5: Gothopya’nın tanıtım yazısı şu şekilde:
“Gotham… Dünya’nın en güvenli şehri mi? Burada, Batman ve Catbird olarak da tanınan ortağı Selina Kyle rahat bir şekilde adaleti koruyor ve şehirde yaşayanları üzücü tehlikeleri karşı kolluyorlar. Ancak durum göründüğü kadar parlak değil…”

- Reklam -

Scott Snyder, John Layman, Brad Meltzer, Gregg Hurwitz, Jason Fabok ve Aaron Lopresti tarafından yazılan ve çevirisini İlke Keskin’in, editörlüğünü Aslı Dağlı’nın üstlendiği cilt 18 Eylül tarihinde okuyucularıyla buluşuyor. Ön okumasına buradan göz atabilirsiniz.

gothopya son oyun

SON OYUN

Batman Yeni 52 serisi ise sırasıyla Baykuşlar Divanı, Baykuşlar Şehri, Ailenin Ölümü, Yıl Sıfır- Gizli Şehir, Yıl Sıfır- Karanlık Şehir, Gece Vardiyası ile hali hazırda okurların karşısına çıkmıştı. Scott Snyder ve Greg Capullo’nun Batman’i yeniden yorumlayarak yazdıkları seride 7. Cilt olan “Son Oyun” eylül ayında raflarda yerini alıyor. Hikâye örgüsü, çizimleri ve cilt kapaklarıyla dikkat çeken serinin özellikle “Ailenin Ölümü” isimli 3. cildinin ilk baskısının kapağını (eserde Joker’ in yüzünün kesilmesi konu alırken kapakta ise aynı efekt verilmiş bir tasarım bulunuyor, şuradan videosunu izleyebilirsiniz) incelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca son yıllarda popüler olan Gotham dizisi de Batman Yeni 52 serisinden bol bol esinleniyor.

- Reklam -

Batman Yeni 52 Serisi 7. cilt Son Oyun ’un tanıtım yazısı ise şöyle:
“Batman’in en büyük rakibi son bir şaka için geri döndü. Ancak bu sefer, Joker bile gülmüyor. Son karşılaşmalarında, Kara Şövalye, Joker’in büyük planlarının hakkını veremedi; bu yüzden kötü adamımız artık ölesiye ciddi. Oyun bitti ve Suçun Palyaço Prensi son perdede komedi gösterisi sergilemeyecek…”

Çevirisini Hasan Süpürgeci’nin, editörlüğünü Aslı Dağlı’nın üstlendiği bu cilt de yine aynı tarihte, 18 Eylül’de okuyucularla buluşacak. Onun ön okuması da hemen burada. Ayrıca JBC Yayıncılık tarafından ülkemizde gerçekleştirilen Batman Günü’ne sayılı günler kaldığını da Pelerinli Süvari’nin hayranlarına buradan hatırlatıp Joker’in en ünlü sözü ile yazımızı bitirelim…

“HAHAHAHAHAHAHA!!”

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kiltablet ust

Kiltablet Fanzin’in Onuncu Sayısı Çıktı

hakikaten sevin okyay ust

Sevin Okyay’ın Hayatı Kitap Oldu: “Hakikaten”