in

Efsane Çizer Enki Bilal’in Üç Çizgi Romanı Daha Bizlerle

Enki Bilal ve Pierre Christin’in ortak çalışması olan Bugünün Efsaneleri üçlemesi Marmara Çizgi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

enki bilal ust
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizin en çalışkan yayınevlerinden Marmara Çizgi cüzdanlarımızı ağlatıp yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Örümcek Adam ile Yalnız Kurt ve Yavrusu serilerinin yeni eserlerini göreli çok olmamışken şimdi de Enki Bilal ve Pierre Christin imzalı bir üçlemeyle karşımıza çıkıyorlar.

Enki Bilal’in başyapıtı diyebileceğimiz Nikopol üçlemesi ve Canavar dörtlemesi de yine Marmara Çizgi tarafından Türkçeye kazandırılmıştı. Boşnak asıllı Fransız çizer bu sefer gücünü aralarında 1996’da En İyi Uluslararası Yazar dalında aldığı Max & Moritz de bulunan bol ödüllü Fransız yazar Pierre Christin ile birleştirip bizi bilimkurgu ve fantastik dünyalar arasında bir yolculuğa çıkarıyor. İkilinin Partie de Chasse isimli eseri de 1999 yılında YKY tarafından Av Partisi adıyla yayınlanmıştı ancak şu an piyasada bulmak pek de mümkün değil.

Unutulmuşların Gezisi, Taş Gemi ve Var Olmayan Kent’ten oluşan üçlemenin tanıtım metni şu şekilde:

- Reklam -

Enki Bilal ile Pierre Christin’in, 20. Yüzyıl toplumunun, günlük hayatının, devlet düzeninin kemikleşmiş sorunlarını bilimkurgu ögeleri eşliğinde büyükler için masallaştırdığı Bugünün Efsaneleri üçlemesi, Avrupa çizgi romanı ve bağımsız çizgi roman meraklılarıyla birlikte tüm sanatseverlerin kitaplığında kendine Marmara Çizgi logosuyla artık yer edinebilir. Unutulmuşların Gezisi albümünde yerçekiminden kopup göğe yükselen ücra bir köyü, Taş Gemi albümünde modernleşme, ticarileşme karşısında yok olmaya direnen insanlık tarihini, Var Olmayan Kent albümündeyse ütopyalaştırılmaya çalışılan grevdeki bir şehri konu alan Bilal & Christin, bu üçlemeyle yaklaşık 40 yıldır neden çizgi roman sanatının efsane isimleri arasında anıldıklarını gözler önüne seriyorlar. Bu üç yeni albümü yayınevimizden çıkan diğer Enki Bilal kitaplarının yanına katmaktan gurur duyuyoruz.unutulmuslarin_gezisi    tas_gemi    var_olmayan_kent

- Reklam -

Unutulmuşların Gezisi ve Taş Gemi’nin çevirilerini Siren İdemen, Var Olmayan Kent’inkini ise Ömer B. Albayrak yapmış.

Bir Kayıp Rıhtım geleneği olarak Marmara Çizgi’ye Saga’nın dördüncü cildini hatırlatıyor ve herkese keyifli okumalar diliyorum.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları - Kolektif

“İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları” Yakında Raflarda

2001 bir uzay destani ust

2001 Bir Uzay Destanı – Bilimkurguyu Nedenleri ve Sonuçlarıyla Ele Almak