in

“Zümrüt Soruşturma” Çizgi Roman Oluyor

Neil Gaiman’ın Sherlock Holmes ve Cthulhu külliyatlarını harmanladığı enfes öykü çizgi romana uyarlanıyor.

zumrut sorusturma cr ust
- Reklam -
- Reklam -

İlk kez Shadows Over Baker Street (Baker Sokağı Üzerindeki Gölge) adlı bir derlemede okurların karşısına çıkan ve Sherlock Holmes ile Cthulhu evrenlerini aynı potada eriten Zümrüt Soruşturma (A Study In Emerald) Dark Horse Comics tarafından çizgi romana uyarlanıyor.

zumrut sorusturma crNeil Gaiman‘ın 2003 yılında kaleme aldığı öyküde Cthulhu’nun uyandığı ve tüm dünyayı ele geçirdiği, alternatif bir 19. yüzyıl İngiltere’sine konuk oluruz. Ülkeyi ziyaret eden Almanya prenslerinden biri son derece korkunç ve gizemli bir cinayete kurban gitmiş, Londra Polisi işin içinden bir türlü çıkamamıştır. Müfettiş Lestrade de çareyi ülkenin 221B Baker Sokağı’nda oturan en iyi dedektifine ve doktor yardımcısına danışmakta bulmuştur.

Adını Arthur Conan Doyle’un Kızıl Soruşturma (A Study In Scarlet) adlı ilk Sherlock Holmes romanından alan hikâyeyi bundan birkaç yıl önce sizler için çevirmiştik hatırlarsanız. Kendisi aynı zamanda  2004 yılında Hugo Ödülü’ne de layık görülmüştü. Öyküyü İthaki Yayınları’ndan çıkan Kırılgan Şeyler adlı derlemede, Zeynep Heyzen Ateş çevirisiyle “Zümrüt Dosya” adı altında da okuma şansına erişmiştik.

- Reklam -

İşte bu hikâye Rafael Scavone‘nin yazarlığı ve Rafael Albuquerque ile Dave Stewart‘ın çizimleriyle Dark Horse Comics bünyesi altında basılacak bir çizgi romana dönüştürülüyor. New York Comic Con öncesi yapılan açıklamaya göre eser yurt dışında 20 Haziran tarihinde yayınlanacak. Açıkçası böylesine başarılı bir öykünün henüz başka bir formata uyarlanmaması şaşırtıcı. Geç olsun, güç olmasın diyelim.

- Reklam -

Dilerseniz M. İhsan Tatari‘nin çevirdiği, editörlüğünüyse Ozancan Demirışık‘ın yaptığı çevirimizi hemen aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

https://kayiprihtim.com/dosya/zumrut-sorusturma-neil-gaiman/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Game of Thrones

Game of Thrones’un 2019’a Ertelendiği Neredeyse Kesinleşti

biz hep şatoda yaşadık - shirley jackson inceleme

Biz Hep Şatoda Yaşadık: Shirley Jackson’ın Tekinsiz Mirası