in

Eleştirmenlerden Blade Runner 2049 Filmine Tam Not

Blade Runner 2049 ile ilgili yorum yasağı kalktı, eleştirmenler film karşısındaki hayranlıklarını gizleyemedi.

Blade Runner 2049 eleştirileri
- Reklam -
- Reklam -

Philip K. Dick’in Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? adlı bilimkurgu romanından uyarlanan ve kült sinema klasikleri arasında sayılan Blade Runner filminin devamı olarak görülen Blade Runner 2049’a  kavuşmamıza artık sayılı günler kaldı!

İlkinden 35 yıl sonra gelen ve bünyesinde Ryan Gosling, Jared Leto ve Harrison Ford gibi isimleri barındıran filmle ilgili yorum yasağı, gösterime girmesine tam iki hafta kala yapımcı şirket tarafından kaldırıldı. Filmi izleyen eleştirmenler de bunun üzerine resmî Twitter hesaplarından görüşlerini paylaştılar ve ortaya oldukça olumlu bir tablo çıktı.

Tweet’lerden bazıları şu şekilde:

- Reklam -

“Blade Runner 2049 kesinlikle nefes kesici bir bilimkurgu başyapıtı. Özel efektleri tamamen başka bir seviyeye taşıyor. 2017’nin en iyi filmlerinden biri.”

“Blade Runner 2049 tam bir bilimkurgu başyapıtı; artık görmediğimiz türden, derin bir film. Görselliği insanın aklını başından alıyor, kesinlikle harika.”

“Günlerdir Blade Runner 2049’un nasıl daha iyi çekilebileceğini düşünüyor ama bulamıyorum. Çünkü bu imkânsız. Film çok bütünlüklü.”

- Reklam -

“Blade Runner 2049’u izledim, NEFES KESİCİYDİ. Önceki gizemleri koruyan, üstüne yenilerini ekleyen ve evreni genişleten etkileyici bir devam filmi.”

Eleştirmenler, oyunculukların yanı sıra önceden Sicario ve Arrival’ı yönetmiş olan Denis Villeneuve’i ve 13 adet En İyi Sinematografi Akademi Ödülü adaylığı bulunan Roger Deakins’i de unutmadı.

Kimi eleştirmenlerin “Orijinalden daha iyi!”, kimilerininse “Kesinlikle bir Oscar Ödülü hak ediyor!” dediği devam filmi, 1982 yapımı orijinal filmde yaşanan olaylardan otuz yıl sonrasını anlatıyor. Film ülkemizde  6 Ekim 2017 tarihinde gösterime girecek.

İhsan Çağatay Boz

1991 yılında geldiğim bu dünyanın mevcut gerçekliğinden hiçbir zaman memnun olmamam hasebiyle oyunların ve kitapların sonsuz dünyasında yaşarken, her şeyi istediğim şekilde bükebildiğim öyküler yazıyorum. Tarih ve felsefenin yanı sıra insanlığın nükleer savaşlar, durdurulamayan virüsler veya kontrolden çıkan yapay zeka ile intihar ettiği veya karanlığa gömüldüğü eserlere de ilgim ve takdirim sonsuz. Son olarak, George Romero ile başlayan zombi sevdam katlanarak devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sikeste ust

Doris Lessing’in Efsanevi Bilimkurgu Romanı “Şikeste” Yıllar Sonra Yeniden Bizlerle

efsaneler kenti istanbul ust

Yeditepe’nin Gizemleri “Efsaneler Kenti İstanbul”da Toplandı