in ,

“Little Miss Sunshine” ile Oscar Kazanan Usta Aktör Alan Arkin Yaşamını Yitirdi

Alan Arkin 89 yaşında hayatını kaybetti. Oscar ödüllü Amerikalı aktör, son dönemlerde “The Kominsky Method” ile tanınıyordu.

Alan Arkin Ölüm Haberi
- Reklam -
- Reklam -

Alan Arkin 70 yıl aşkın oyunculuk kariyerinin ardından hayata veda etti. Usta aktörün ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Carlsbad kentindeki evinde yaşamını yitirdiği açıklandı. Oscarlı oyuncu 89 yaşındaydı.

Komedi ve dram türlerindeki performanslarıyla hafızalara kazınan Alan Arkin; Jonathan Dayton ve Valerie Faris ikilisi tarafından yönetilen Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) filmindeki performansıyla 2007’de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nü almıştı.

Oyuncu daha sonra Ben Affleck’in en iyi film ödülünü kazanan Argo’sundaki performansıyla bir kez daha Oscar’a aday gösterilmişti. Bununla birlikte Arkin, 1960’larda rol aldığı yapımlarla (The Russians are Coming ve The Heart is a Lonely Hunter) iki defa Oscar adaylığı almayı bilmişti.

- Reklam -

Alan Arkin 2023

Ölüm haberini doğrulayan Arkin’in oğulları Adam, Matthew ve Anthony yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Babamız hem bir sanatçı hem de bir insan olarak doğanın benzersiz bir yeteneğiydi. Sevgi dolu bir koca, baba, büyük ve büyük büyükbaba olarak çok seviliyordu. Çok özlenecek.”

Arkin’in üç oğlu da babalarının izinden giderek oyunculuk kariyerini seçmişti. Arkin, ilki Jeremy Yaffe, ikincisi aktris Barbara Dana ile olmak üzere toplamda üç defa evlenmişti.

Alan Arkin Ardında Devasa Bir Kültür Mirası Bıraktı

1934 yılında New York’ta doğan Alan Arkin, oyunculuk kariyerine Broadway sahnelerinde başladı. 1963 tarihli Enter Laughing oyunu ile Tony Ödülü alan aktör; zaman içerisinde TV ve sinemada da unutulmaz performanslara imza attı.

Alan Arkin

- Reklam -

Oscar Akademi Ödülü, Tony Ödülü, Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü, Britanya Akademisi Film Ödülü ve Altın Küre sahibi Alan Arkin; oyunculuğunun yanı sıra senarist, yönetmen, yapımcı , yazar ve müzisyen kimlikleriyle de kültür dünyasına hizmet etti.

Arkin, yönetmenlik kariyeri hakkında şunları kaydetmişti:

“Diğer çocuklar beyzbol maçlarına, spor etkinliklerine ve balık tutma gezilerine götürülürken, babamın beni sessiz Rus filmlerini izlemeye götürdüğü konusunda sık sık şaka yaparım.”

Son dönemlerde Dumbo, Spenser Confidential, The Kominsky Method ve Minions: The Rise of Gru yapımlarında rol alan aktörün The Smack filmi ise vizyona girmeyi bekliyor.

Alan Arkin hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Büyük bir aktör daha sonsuzluğa gitti.Huzur içinde uyusun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dokuzuncu Dedekind Sayısı Keşfedildi

Matematikçiler 32 Yıl Süren Arayışın Ardından Dokuzuncu Dedekind Sayısını Keşfetti

Bakır Krallığı: Daevabad Serisi #2 - S. A. Chakraborty Kitabı Türkçede

S. A. Chakraborty İmzalı “Pirinç Kenti”nin Devamı “Bakır Krallığı” Türkçe Raflarında