in ,

Yeni “Alien” Dizisi İlk “Alien” Filminin 30 Yıl Öncesinde Geçecek

Yeni “Alien” dizisinin hangi zaman diliminde geçeceği belli oldu. Noah Hawley imzalı yapım FX ve Hulu platformlarında yayınlanacak.

Alien TV Dizisi Zaman Çizgisi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Alien dizisinin zaman dilimi ve yapıma dahil olan son oyuncular netleşti. Ridley Scott’ın Yaratık evreni genişlemeye devam ediyor.

Hayranlar son olarak Fede Álvarez’in yönettiği yeni Alien filmi Romulus’a gözlerini dikmişken aynı evreni paylaşan TV dizisinden de yeni detaylar gelmeyi sürdürüyor.

Usta yönetmen Ridley Scott, dizi macerasına yapımcı olarak katılırken projenin başında ise Fargo ve Legion ile tanınan Noah Hawley bulunuyor.

- Reklam -

Şimdi ise dizinin zaman dilimi hakkında bazı kritik detaylar açıklandı. 1979 tarihli ilk Yaratık filmi 2122 yılında geçiyor. Aliens ondan 57 yıl sonraya, Alien 3 ise ikinin hemen sonrasına tarihleniyor. Ardından gelen maceralarda ise tarihler daha geniş aralıklara ev sahipliği yapıyor. Resurrection ile macera 202 yıl ileri sarılıyor. Prometheus tarih öncesi bir zamanda başlıyor. Covenant ise 2104’te geçiyor. Serinin son halkası olan Romulus’un ise ilk iki filmin arasına, 2142 yılına konumlandırıldığı biliniyor. Tüm bu kronoloji, Alien vs Predator filmlerini ve diğer yan ürünleri dışarıda tutarak ifade ediliyor.

Yeni Alien Dizisi Zaman Çizgisi Belli Oldu

Deadline’ın haberine göre yeni dizi ilk Alien’daki olaylardan yaklaşık 30 yıl önce geçecek. FX kanalının yöneticisi John Landgraf ise zaman dilimini THR’a, “Şu anda içinde bulunduğumuz yüzyılın sonlarına doğru… Bundan 70 küsur yıl sonra” sözleriyle tanımlıyor.

Bu tanımlama ise yeni dizinin 2090 yılında geçeceğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte dizinin Prometheus’un tartışmalı olaylarından herhangi birinin öncüsü olup olmayacağı henüz belli değil.

Alien TV Dizisi Hangi Yılda Geçecek

Dizi, Weyland-Yutani Corporation’ın yükselişine odaklanacak. O zamanlar yeni kurulmuş bir şirket ve henüz ileride dönüşeceği gibi kalpsiz bir şirket değil. Weyland-Yutani’nin halihazırda pek çok işte parmağı var, ancak özellikle android teknolojisine öncülük etme konusunda heyecanlı. Dizi, Ridley Scott’ın Prometheus ve Alien: Covenant’ta işlediği temaları izleyerek insanlık ve androidler arasındaki ilişkiyi daha da keşfetmeye hazırlamayı hedefliyor. Bunların dışında Hawley dizinin konusunu şimdilik gizli tutuyor.

Alien dizisinde Apple TV+’ın Sugar yapımında rol alan Sydney Chandler, “yetişkin bedenine sahip, ancak bir çocuğun beynine ve bilincine sahip bir karakter” olarak tanımlanan “meta-insan” Wendy’yi oynuyor. Wendy, Timothy Olyphant (Justified) tarafından canlandırılan Kirsch’e rehberlik edecek.

- Reklam -

Prodüksiyon Başladı – Kadro Güncelleniyor

Çekimleri yeni başlayan yapımın oyuncu kadrosuna katılan son isim ise Foundation’da rol alan Sandra Yi Sencindiver oldu. Sencindiver, dizide Weyland-Yutani Corporation’ın kıdemli bir üyesi olarak yer alacak.

Sandra Yi Sencindiver - Alien Oyuncu

Dizi kadrosunda yer aldığı bilinen diğer oyuncular arasında Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav ve Kit Young da bulunuyor.

Alien dizisi 2025 yılı içerisinde FX ve Hulu üzerinden izleyicilerin karşısına çıkacak.

Yeni Alien dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Den of Geek, CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hans-Åke Lilja Röportajı Karanlıkta Parlayanlar

‘Profesyonel’ Bir Stephen King Hayranı: Hans-Åke Lilja ile Korku Antolojisi “Karanlıkta Parlayanlar” Üzerine Söyleşi

Trap Fragmanı: M. Night Shyamalan'dan Yeni Film

M. Night Shyamalan’ın Yönettiği Yeni Gerilim Filmi “Trap”ten İlk Fragman