in , ,

“Alien” Geri Dönüyor: Fede Álvarez’in “Romulus” Filminden Yeni Fragman

Alien: Romulus filmi için geri sayım başladı. Fede Álvarez’in Ridley Scott’tan geçer not aldığı yeni Yaratık macerası için fragman paylaşıldı.

Alien: Romulus Yeni Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Alien: Romulus filminden yeni bir fragman yayınlandı. Bilimkurgu sinemasının kült serisi, sıradaki macerası ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yönetmenliğini daha önce Don’t Breathe, Evil Dead ve The Girl in the Spider’s Web gibi korku, gerilim, aksiyon türlerindeki yapımlarla yapımlarla kendini kanıtlamış Uruguaylı sanatçı Fede Álvarez’in üstlendiği yeni Alien macerası ufukta gözüktü.

Dan O’Bannon ve Ronald Shusett tarafından yaratılan Alien, sinema perdesine ilk olarak 1979’da adım attı. O tarihten beri birçok film, kitap, dizi, çizgi roman ve video oyuna konu olan seri 20th Century Studios’un önde gelen markaları arasında yer alıyor.

- Reklam -

Çekimleri Temmuz 2023’te tamamlanan yeni Alien filmi Romulus’tan ilk fragman ise geçen mart ayında paylaşılmıştı.

Alien: Romulus Yeni Fragman 2024

Bilimkurgu hayranlarını heyecanlandırma potansiyelini taşıyan Alien: Romulus’un oyuncu kadrosu Cailee Spaeny (Civil War), Isabela Merced (Madame Web), Archie Renaux (Shadow and Bone), David Jonsson (Industry), Spike Fearn (Tell Me Everything) ve Aileen Wu gibi oyunculardan oluşuyor.

Fede Álvarez’in “Alien: Romulus” Filmi İlk İki “Yaratık” Macerasının Arasında Geçecek

Neredeyse yarım asırdır devam eden bir serinin dokuzuncu halkası olan Alien: Romulus’un hikâyesi, her şeyin başladığı Ridley Scott imzalı Alien filmi ile James Cameron’ın yönettiği devam filmi Aliens arasına konumlanıyor.

Teknoloji, Scott’ın 1979’da çığır açan filmini ilk kez yayınladığından bu yana çok yol kat etmiş olsa da, Álvarez özel efektlerin mümkün olduğunca pratik kalmasının önemini kabul ediyor. Bu da birçok yönden CGI’ın sağlamakta zorlanacağı bazı korkutucu sahneleri mümkün kılıyor. Álvarez bu konuda Aliens’ın efektlerinin arkasındaki kişilerin yardımını da alıyor.

Yeni “Alien: Romulus” Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Cailee Spaeny’nin canlandırdığı Rain Carradine, yeni Alien: Romulus fragmanında sıradan hayatından bir çıkış bileti arıyor. Ancak karakteri felakete doğru giden bir gemide kapana kısıldığında, başına daha fazla bela almış oluyor.

Yapımdan yayınlanan yeni fragman, mürettebatın başka bir gezegenden gelen korkunç yaratıklarla karşılaşmalarından kurtulmaya çalışırken karanlık ve tekinsiz birçok sahneye ev sahipliği yapıyor. Tanıtım ayrıca Romulus’u hayata geçirmek için kullanılan pratik efektlere dair de ipuçları veriyor.

Alien: Romulus Yeni Fragman Bilimkurgu

Alien: Romulus şu ana kadar yarattığı beklentiyle Yaratık serisinin şimdiye kadarki en korkunç bölümü olmaya aday konumunda.

Alien: Romulus filmi 16 Ağustos 2024 tarihinde sinema salonlarında gösterime girecek.

Fede Álvarez’in yeni Alien filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hep aynı konu, aynı yaratık artık kabak tadı vermedi mi ?? Tamam güzel filmdi beğenerek izledik ama bu sefer ne verecekler izleyenlere ? Yine Alien insanlara saldıracak yine yumurta yerleştirecek yine ceeeeeeğğğ diye fırlayacak… Yeni bir şey yok ki, her seferinde uzay gemisinin mürettebatı değişiyor ama yine aynı konu, ha bu sefer daha korkunç olacakmış, bundan öncekiler korkunç değilmiş gibi.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Yıldık valla ya…
    Aslında Prometheus ile Alien ı çok başarılı yedirip ekrana taşımışlardı.
    Dünya bu kadar kısır bir sinema sektörüne mahkum olmamalı. Bir tane yeni kült birşey yok, sıfırdan yaratılan bir seri…

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok haklısın. Yapımcılar yeni bir şey yaratmak yerine eskiyi allayıp pullayıp önümüze getiriyor. Sonrada sinema sektörü kötü durumda diyorlar. Koskoca James Cameron bile Avatar’ı neredeyse birinci film ile aynı konu üzerine kurgulamış. Düşman yine aynı. 3. filmde yine aynı düşman olacak, yine farklı bir klana gidip yardım isteyecekler. devam filmleri bile aynı. Halbuki, çok sınırsız bir hayal gücümüz var, çok daha yaratıcı filmler çıkartabilirler diye düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En Popüler 10 Bilimsel Aldatmaca

Sahte Bilim: İşte Yakın Dönemin En Popüler 10 Aldatmacası

Ayak İşleri 4. Sezon - Gain

GAİN Dizisi “Ayak İşleri” 4. Sezon ile Geri Dönüyor: Yeni Bölüm Çekimleri Başladı