in ,

Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya Dönüş Yolculuğu Başladı: Dragon Kapsülü Uzay İstasyonu’ndan Ayrıldı

Alper Gezeravcı Dünya’ya geri dönüyor. Dönüş yolculuğu 3 kez ertelenen Türkiye’nin ilk astronotu Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı.

Alper Gezeravcı'nın Dönüş Yolculuğu Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüş yolculuğu başladı. Türkiye’nin uzaya çıkan ilk astronotu, Dragon Kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çalışmalarını tamamlayarak ayrıldı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirdiği 14 günlük bilimsel deneylerin ardından dünyaya dönüş yolculuğuna başladı. Dragon kapsülü, ISS’ten ayrılırken 48 saatlik bir yolculuk sonrasında Florida açıklarında Dünya’ya inmesi planlanıyor.

Axiom-3 ekibinin dünyaya dönüşü öncesinde Dragon kapsülüne malzemelerin yüklenmesi ve mürettebatın yerleştirilmesi tamamlandı. 47.5 saat sürecek yolculuk öncesinde kapsülden alınan görüntüler, Axiom’un canlı yayınında paylaşıldı. Houston’daki NASA kontrol odası da hazırlıkları anlık olarak takip ediyor. Söz konusu dönüş yolculuğu aslında 2 Şubat’ta başlayacaktı ancak 3 kez ertelendi.

- Reklam -
Alper Gezeravcı Dragon kapsülü
Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılma anı.

Alper Gezeravcı’nın dünya dönüşü için canlı yayınlar, Türkiye saati ile 15:00’te başladı. Dragon kapsülünün ISS’den ayrılış yayını ise 16:45’te gerçekleşti. İniş planının Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu veya batısındaki Meksika Körfezi’nde 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor.

Canlı yayını aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

Alper Gezeravcı Dönüş Yolculuğu Öncesinde Açıklamalarda Bulundu

Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılmadan önce Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını belirterek, görevin Türk gençliği için ilham kaynağı olmasını diledi. Gezeravcı’nın dünya yolculuğu 48 saat sürecek ve Florida’nın doğu sahilinde 9 Şubat’ta 16:30’da planlanmış inişle tamamlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı’nın dünya dönüşü öncesinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevinin gerçekleşmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

- Reklam -

Alper Gezeravcı Dünya'ya Geri Dönüyor: Türkiye'nin İlk Astronotu Uzay İstasyonu'ndaki Görevini Tamamladı

Kacır, Gezeravcı’nın Türk gençleri ve gelecek nesiller için ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Adam dönüyor. Alper Gezeravcı, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu’nu gerçekleştirdi. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Türk bilim insanları tarafından hazırlanan onüç bilimsel deneyi tamamladı. Türk gençliği ve gelecek nesiller için ilham kaynağı oldu.”

Alper Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşü merak ve heyecanla bekleniyor. Türkiye’nin ilk astronotu, dönüş sonrası bir süre karantinada kalacak ve ardından ülkemize dönecek.

Konuyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Keanu Reeves, Lance Reddick Anı Ödülü Aldı

Keanu Reeves 51. Saturn Ödülleri’nde Lance Reddick Anı Ödülü ile Onurlandırıldı

A Quiet Place: Day One Filmi Geliyor | Fragman

“A Quiet Place: Day One” Filminden İlk Fragman Yayınlandı