in ,

İlk Sezonuna 250 Milyon Dolar Harcanan “Andor” En Pahalı Star Wars Dizisi Oldu

Andor dizisi devasa bütçesi ile gündeme geldi. İlk sezonuna 250 milyon dolar harcanan yapım, en pahalı Star Wars dizisi olarak kayıtlara geçti.

Andor Dizisi Bütçe
- Reklam -
- Reklam -

Andor dizisinin ilk sezon bütçesi ortaya çıktı. Bugüne kadarki en pahalı Star Wars dizisi olan The Mandalorian’ı gerisinde bırakan yapımın ilk sezonu 250 milyon dolara mal oldu.

Lucasfilm’in Disney tarafından satın almasından bu yana beyaz perdede ve ekranda pek çok Yıldız Savaşları projesine imza atıldı. Disney+ adlı dijital yayın kanalının açılmasıyla Star Wars dizileri de hız kazandı. The Mandalorian, platformun açılış yapımı olurken hayranlar da yıllar sonra özledikleri Yıldız Savaşları tadını bu yapımda bulmayı başardı.

Ekranda hem animasyon hem de live-action pek çok yapımla yoluna devam eden Yıldız Savaşları’nın son duraklarından birisi ise Andor oldu. Rogue One filminin öncesinde geçen dizi, Cassian Andor karakterinin dönüşüm hikâyesini konu alıyor.

- Reklam -

Andor Dizisi Bütçesi

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, Andor’un 12 bölümlük ilk sezonu için toplam 250 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Dizinin yönetmeni Tony Gilroy (Duplicity, Michael Clayton) yaptığı açıklamada bu tip bir bütçe olmadan yapımın çekilmesinin imkânsız olduğunu dile getirdi.

Tony Gilroy “Andor” Bütçesi Hakkında Konuştu: “Şanslıydık”

Tony Gilroy yapımın bütçe planlamalarına dair şunları kaydetti:

“Diziyi birkaç yıl önceki altına hücum döneminde yaptığımız için şanslıydık. Bugün pek çok insan çekingen davranıyor. Ancak bu diziyi ucuza yapamazsınız.

“Tepkiler beni çok rahatlattı. Çünkü büyük ve anlaşılmaz bir şey yapıyorduk. Bunun çılgınca olduğunu biliyorduk. ‘Bu çok mu fazla? Çok mu ileri gittik?’ Odak grupları ya da test izleyicileri yoktu. Şimdi inişe geçip diziyi güçlü bir şekilde çıkabilirsek iyi olacak.”

- Reklam -

Andor Dizisi

Andor’un 250 milyon dolarlık bütçesi, The Mandalorian’ın 120 milyon dolara mal olan ilk sezonunu bölüm başına 15 milyon dolarlık bütçeyle geride bırakıyor. Ses getiren bir başka TV yapımı olan Halo ile The Last of Us da bölüm başına 10’ar milyon dolarlık bütçelere sahipti. Yine de Andor, Prime Video’nun Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzükleri’nin 465 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesine yaklaşamıyor.

Oyuncu kadrosunda Diego Luna, Kyle Soller ve Stellan Skarsgard gibi isimlerin bulunduğu Andor 3 dalda BAFTA adaylığı da almıştı.

İlk sezonu geçen yıl yayınlanan Andor’un 2. sezonu şu anda Londra’da çekiliyor. Yapımın yeni sezonu Ağustos 2024’te yayınlanacak. Ancak devam eden senarist grevi, dizinin takvimini belli ölçülerde değiştirebilir.

Siz bu çaptaki bütçeler hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Skyw Skyw dedi ki:

    Hakkında en az yorum yapılan, eski Star Wars fun’larının ilgisini çekmekten uzak, muhtemelen en az izlenen, gelecek vadetmeyen bir dizi. Haberi gördüğümde ikinci sezonu iptal edildi gibi bir başlık bekliyordum doğrusu. Disney, Star Wars’tan olduğu gibi eski Saga’ların içine etmeye devam ediyor. Bakınız yeni Indiana Jones. :frowning:

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Son dönem yapımları görünce aralarında belki en iyisi bu olabilir. Star Wars çok büyük bir evren. Bir yerinde kaçacakçıları anlatırken, bir yerinde sadece sithleri ve sadece jedileri anlatabildiğin gibi bir yerinde sadece politikayı da anlatabilirsin. Sadece klon komandoları üzerine de bir şey yapabilirsin. Bunun en iyi örneği güncel olarak Mandalorian. Star Wars sadece jedi & Sith savaşı değil. Fanlar her zaman bunu görmek istedikleri için zaten para kazanmak isteyen Dİsney bunu deforme ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Romita Sr. Marvel Olum Haberi

Wolverine ve Punisher’ın Yaratıcılarından Marvel Comics Sanatçısı John Romita Sr. Hayatını Kaybetti

Warner Bros., Christopher Nolan'ı Geri Almak İstiyor

Warner Bros., Ünlü Yönetmen Christopher Nolan’ı Geri İstiyor