in ,

Warner Bros., Ünlü Yönetmen Christopher Nolan’ı Geri İstiyor

Warner Bros., 2021’de uyguladığı film politikası nedeniyle yollarını ayırmak zorunda kaldığı yönetmen Christopher Nolan’ı geri kazanmak istiyor.

Warner Bros., Christopher Nolan'ı Geri Almak İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros., 2021 yılında Koronavirüs önlemleri nedeniyle uyguladığı film dağıtım stratejisi yüzünden stüdyo ile ilişkisini kesen ünlü yönetmen Christopher Nolan’ı tekrar geri istiyor.

Warner Bros., büyük bir film yapım devi olarak itibarını yeniden kazanmayı hedefliyor. Variety tarafından yayımlanan bir makalede, Warner Bros. Film Grubu’nun ortak CEO’ları Michael De Luca ve Pam Abdy, stüdyoda yeni bir strateji izlediklerini ve sanatçılara daha iyi destek olmayı, filmlere daha uzun süre sinema salonlarında yer vermeyi ve güçlü pazarlama stratejileri uygulamayı amaçladıklarını açıkladılar. Başarılı filmler yapacak kanıtlanmış yönetmenlerle çalışmak isteyen stüdyo, aynı zamanda kendi bünyesindeki en önemli projelere imza atan eski yönetmenleri Christopher Nolan ile yeniden ilişkilerini düzeltmek istiyor.

Christopher Nolan ve Warner Bros. arasındaki bağ 20 yıl boyunca sıkı bir şekilde kurulmuştu. Nolan, The Dark Knight üçlemesini, bilimkurgu aksiyon filmi Inception’ı ve daha yakın zamanda zaman kavramını sorgulayan Tenet’i bu süre zarfında stüdyo için yönetmişti. Fakat ilişkileri Warner Bros.’un pandemi döneminde film dağıtım stratejisini değiştirmesiyle bozuldu. WarnerMedia’nın o dönemki CEO’su Jason Kilar, devam eden pandemi ve seyircilerin sinemalara dönmek konusundaki tereddütleri nedeniyle şirketin tüm filmlerini HBO Max’e yönlendirme kararı aldı. Ancak aynı anda kamuya duyurulan bu strateji, birçok yönetmen ve oyuncunun sinema yayını için anlaşma yapmalarına rağmen bu karardan halkla birlikte haberdar olmaları nedeniyle sanatçıları kızdırdı. Nolan da bu stratejiye en büyük eleştirmenlerden biri oldu ve sonunda stüdyo ile bağlarını kopararak gelecek filmi Oppenheimer’ı Universal Pictures’a götürdü.

- Reklam -

Warner Bros., Ünlü Yönetmen Christopher Nolan'ı Geri Almak İstiyor

Warner Bros., Christopher Nolan’ı Geri Almak İstese de Bu Pek Kolay Olmayabilir

Ancak De Luca ve Abdy, Kilar döneminden farklı bir yol izleyerek Nolan’ı geri kazanma umudunu taşıyor. De Luca, “Nolan’ı geri getirmeyi umuyoruz. Bence bunun gerçekleşme ihtimali var,” şeklinde konuştu. İlişkilerinin yeniden canlanma işaretleri görülüyor. Warner Bros., Nolan’a Tenet için bağımsız bir jest olarak yüksek bir telif ödemesi yaptı. Nolan da Oppenheimer filminin post prodüksiyonu için Warner Bros. stüdyosuna geri dönmüş gibi görünüyor.

Ancak gün ve tarih stratejisi nedeniyle iki taraf arasındaki gerilim unutulması zor. Özellikle Universal Pictures’ın, Nolan’ı elinde tutmak için her türlü önlemi alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Rakip stüdyo, uzun süreli sinema gösterim süresi vaadiyle Nolan’ı ikna etmişti ve Warner Bros.’un sanatçılarla olan itibarı göz önüne alındığında, onu geri kazanmak için zorlu bir mücadele olacak.

- Reklam -

Warner Bros., Ünlü Yönetmen Christopher Nolan'ı Geri Almak İstiyor

Özellikle Warner Bros., Oppenheimer’ı bu yaz 21 Temmuz’da kendi büyük bütçeli filmi Barbie ile aynı tarihte gösterime sunarken, Nolan’ın ayrılmasından dolayı pişman olabilir. Ancak iki CEO henüz umutsuzluğa kapılmamış durumda. Filmler tarafında, Kilar döneminde gerçekleşmeyen sanatçılara destek vermeyi taahhüt ediyorlar. Ayrıca Baz Luhrmann, M. Night Shyamalan ve Matt Reeves gibi ünlü yönetmenleri Warner Bros.’un bünyesinde tutmak için büyük anlaşmalar yapmayı başardılar. DC tarafında da James Gunn ve Peter Safran gibi tanınmış sanatçılar, uzun vadede şirkete bağlılıklarını gösterdiler.

Sizce Christopher Nolan’ın yıllar boyunca çalıştığı stüdyoya dönme ihtimali var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andor Dizisi Bütçe

İlk Sezonuna 250 Milyon Dolar Harcanan “Andor” En Pahalı Star Wars Dizisi Oldu

Nimona Fragmanı Yayında: Yeni Netflix Filmi

Disney’in İptal Ettiği, Netflix’in Kurtardığı Animasyon Filmi “Nimona”dan Yeni Fragman