in ,

Wolverine ve Punisher’ın Yaratıcılarından Marvel Comics Sanatçısı John Romita Sr. Hayatını Kaybetti

John Romita Sr. 93 yaşında hayata veda etti. Ünlü çizgi roman sanatçısı; Wolverine, Punisher ve Mary Jane Watson gibi karakterlerin yaratıcıları arasında yer alıyordu.

John Romita Sr. Marvel Olum Haberi
- Reklam -
- Reklam -

John Romita Sr. yaşamını yitirdi. Çoğunlukla Marvel Comics’in The Amazing Spider-Man serisindeki çalışmalarıyla ve Mary Jane Watson, Punisher ve Wolverine gibi ikonik karakterlerin yaratıcısı olmasıyla tanınan Romita; “süper kahraman” türünün öncüleri arasında yer alıyordu.

Çizgi roman endüstrisinin bugüne kadar gördüğü en üretken sanatçılar arasında yer alan John Romita Sr.’ın ölüm haberini, kendisi gibi sanatçı olan John Jr. Romita açıkladı. Şimdilerde Amazing Spider-Man’in son serisi üzerinde çalışan John, dün gece sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda acı haberi duyurdu.

“Bunu büyük bir üzüntüyle söylüyorum. Babam uykusunda huzur içinde hayatını kaybetti. Kendisi sanat dünyasında bir efsanedir. Onun izinden gitmek benim için bir onur. O tanıdığım en harika adamdı.”

- Reklam -

John Romita Sr. - Marvel

John Romita Sr. Çizgi Roman Kariyerine Marvel “Marvel Olmadan Önce” Başlamıştı

John Romita Sr., çizgi roman kariyerine Marvel Comics henüz bugünkü adını almadan önce, Timely Comics’te başladı. Ordudan döndükten sonra 50’li yılların başından itibaren bu alanda eserler veren Romita, kariyerinin ilk yıllarında savaş, korku ve romantik türde çizgi romanlar çizdi. Atlas Comics’in Captain America’yı yeniden canlandırma sürecinde görev aldı. Kısa bir süre DC’de çalışan Romita, şimdiki Marvel’a geri döndü ve Avengers ile Daredevil için çizdi.

Steve Dikto’nun The Amazing Spider-Man’den ayrılmasıyla Stan Lee tarafından bu serinin başına geçirildi. Ağustos 1966’da yayımlanan Amazing Spider-Man #39 ile görevi devralan Romita, Örümcek-Adam’ın en ikonik hikâyelerinden bazılarını bu dönemde çizdi. Peter Parker ve Örümcek-Adam’ın “klasik görüntüsünde” imzası bulunan sanatçı; aynı zamanda Mary Jane Watson, Rhino, Kingpin, Shocker gibi karakterlerin yaratılmasına yardımcı oldu.

John Romita Sr. - Spider-Man

1971’de iş yoğunluğu nedeniyle Amazing Spider-Man’den ayrılan sanatçı, yıllar içerisinde tekrar tekrar bu karakteri çizmek için nedenler bulmayı başardı.

- Reklam -

Örümcek-Adam’ın ardından Marvel’da sanat editörü olan John Romita Sr.; Wolverine, Punisher, Luke Cage ve Brother Voodoo’nun ilk görünümleri de dahil olmak üzere birçok ikonik kahraman ve kötü karakterin görünümlerinin tasarlanmasına yardımcı oldu.

John Romita Sr.

John Romita Sr. hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cormac McCarthy Ölüm Haberi

“İhtiyarlara Yer Yok” ve “Yol” Kitaplarıyla Klasikleşen Pulitzer Ödüllü Yazar Cormac McCarthy Yaşamını Yitirdi

Andor Dizisi Bütçe

İlk Sezonuna 250 Milyon Dolar Harcanan “Andor” En Pahalı Star Wars Dizisi Oldu