in , ,

“Brooklyn Nine-Nine”ın Yıldızı Andre Braugher 61 Yaşında Hayatını Kaybetti

Andre Braugher 61 yaşında hayatını kaybetti. Ödüllü oyuncu, “Brooklyn Nine-Nine” dizisindeki Raymond Jacob Holt rolüyle akıllara kazınmıştı.

Andre Braugher Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Andre Braugher aramızdan ayrıldı. Brooklyn Nine-Nine ve Homicide: Life on the Street dizilerindeki performansıyla tanınan Amerikalı aktör 61 yaşında hayata veda etti.

Emmy ödüllü Andre Braugher’ın ölüm haberi, menajeri Jennifer Allen tarafından doğrulandı. Allen, oyuncunun bir süredir hasta olduğunu ve ölümünün bu sebeple olduğunu açıkladı. Hastalığın ne olduğu ilk aşamada belirtilmese de daha sonra sebebin akciğer kanseri olduğu öğrenildi.

Andre Braugher 2013’ten 2021’e kadar polisiye komedi dizisi Brooklyn Nine-Nine’da canlandırdığı Başkomiser Raymond Holt rolüyle adından çokça söz ettirmişti.

- Reklam -

NBC’nin Homicide: Life on the Street dizisindeki Dedektif Frank Pembleton rolüyle 1998’de Emmy kazanan oyuncu, 2006’da ise FX’in Thief dizisindeki suçlu performansıyla yeniden Emmy ödülüne layık görülmüştü.

Andre Braugher

Oyuncu kariyeri boyunca suç yapımlarında polis karakterlerini canlandırması hakkında 2020’de verdiği bir demeçte şunları kaydetmişti:

“Polislerin ‘yasayı savunmak’ için yasaları çiğnemesi gerçekten korkunç bir kaygan zemin. Her yerde yasaların çiğnenmesine ruhsat vermiş, bunu meşrulaştırmış ve mazur göstermiştir. Bu, tüm polisiye dizilerde ortaklaşa ele almamız gereken bir konu.”

Oyuncu 2020’deki Black Live Matter hareketinde de sessiz kalmamış ve “polislerin dizilerde daha gerçekçi tasvir edilmeleri gerektiğine” dikkat çekmişti.

Andre Braugher Ardında Dolu Dolu Bir Kariyer Bıraktı

1962 yılında Chicago’da doğan Andre Braugher, Stanford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine Juilliard School’un drama bölümünde devam etti.

Ekrandaki ilk rolü, ilk siyah alayına katılan özgür bir siyah olan Thomas Searles’ı canlandırdığı Glory ile gerçekleşti. Kojak’ın TV reboot’unda Kojak’ın yardımcısını oynadı ve ardından Homicide: Life on the Street ile kariyerinde yükselişe geçti.

Ayrıca 2002’den 2004’e kadar Hack’te bir Dedektifi canlandırdı. Sonrasında popüler dizi House, M.D.’de bir psikiyatrist olarak rol aldı. Braugher Men of a Certain Age ile yardımcı erkek oyuncu dalında iki Primetime Emmy ödülüne aday gösterildi.

- Reklam -

Andre Braugher Brooklyn Nine-Nine Oyuncusu

TV kariyeri ilerlerken sinema filmlerinde rol almaya devam etti ve City of Angels, Frequency, Poseidon, Primal Fear, Duets, The Mist, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, Salt ve The Gambler gibi yapımlarda izleyicilerle buluştu.

Andre Braugher daha önce verdiği bir demeçte aile hayatının büyük bir başrol peşinde koşmaktan daha önemli olduğunu söyledi.

“İlginç bir kariyer oldu ama bence daha fazlası olabilirdi. Bence yönetmenlik, yapımcılık, diğer tüm farklı şeyler gibi daha fazla disiplini kapsayabilirdi. Ama bu benim kendi hayatım pahasına olurdu.”

Oyuncu, Homicide: Life on the Street dizisindeki rol arkadaşı Ami Brabson ile evlendi ve üç çocuk sahibi oldu.

Andre Braugher hakkındaki hislerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety


Gelişmelerden haberdar olmak için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Büyük İskender Kimdir Hayatı Hakkında Bilgi

Dünyanın Çoğunu Fetheden Büyük İskender Hakkında 8 Tarihi Gerçek

Electronic Arts TL Dolar EA Play Abonelik

Steam’in Ardından EA de TL’den Çıktı: EA Play Aboneliği ve EA Uygulamasındaki Oyunlar Dolar Cinsinden Fiyatlandırıldı