in ,

Steam’in Ardından EA de TL’den Çıktı: EA Play Aboneliği ve EA Uygulamasındaki Oyunlar Dolar Cinsinden Fiyatlandırıldı

Electronic Arts da Türk lirası ile ödeme almayı bırakan kurumlar arasına katıldı. EA Play abonelik sistemi de dahil olmak üzere EA uygulamasındaki tüm ürünler dolar cinsinden satılmaya başlandı.

Electronic Arts TL Dolar EA Play Abonelik
- Reklam -
- Reklam -

Electronic Arts, Steam’in ardından TL ile ödeme almayı bırakma kararı aldı. EA Play abonelik sistemi ve EA uygulamasındaki oyunlar, dün gece itibarıyla dolar ile satılmaya başlandı.

Electronic Arts resmi uygulaması dün gece itibarıyla Türkiye’deki yerel fiyatlandırma stratejisine sessiz sedasız son verdi. EA Play abonelik sistemi ile oldukça fazla oyuncu çeken EA, artık oyunlarını dolar kuru üzerinden satışa sunacak ve Türkiye’ye özel bir bölgesel fiyatlandırma olmayacak.

Geçen haftalarda Steam Türk lirası desteğini sonlandırıp dolar kuruna geçiş yapmıştı. Türkiye’deki oyunseverler arasında oldukça yankı uyandıran bu olayın üzerinden henüz bir ay bile geçmemişken EA de Steam’in politikasını takip etme kararı aldı.

- Reklam -

Electronic Arts’ın Dolar Kuruna Geçmesiyle EA Play ve EA Play Pro Fiyatları 3 Kat Arttı

EA App, Electronic Arts’ın oyunlarının birçoğunu kapsayan bir abonelik sistemine sahip. Abonelik ile bazı oyunları sınırsız oynanabilirken bazıları ise sınırlı saatlerle oynanabiliyor. Abonelik ayrıca satın alımlarda indirim ve yeni çıkan oyunlara erken erişim gibi avantajlar da sağlıyor.

EA Play Pro ise süre sınırlı olan oyunları da sınırsız oynamaya yarayan bir üst seviye abonelik sistemi. EA Sports FC 24, EA Sports WRC ve F1 23 gibi oyunlar EA Play ile en fazla 10 saat oynanabilirken Play Pro bu oyunlara sınırsız erişim sağlıyor.

Electronic Arts TL - Dolar EA Play Abonelik Ücretleri

Uygulama üzerinden EA Play üyeliği 39,99 TL’ye, EA Play Pro ise 149,99 TL’ye satın alınabiliyordu. Son fiyat güncellemesinin ardından EA Play’in fiyatı 4,99 dolara (güncel kur ile yaklaşık 144 TL), EA Play Pro’nun fiyatı ise 14,99 dolara (güncel kur ile yaklaşık 435 TL) yükseldi.

“The Sims 4” Ek Paketleri 39,99 Dolardan SAtılıyor

Kur değişimiyle birlikte bazı oyunların fiyatları artış gösterdi. Ancak yeni çıkan oyunlarda aynı fiyatı koruyan yapımlar da yer aldı. Geçen hafta yayınlanan The Sims 4 ek paketi For Rent TL desteği kalkmadan önce uygulamada 1.200 TL’den satışa sunulmuştu. Ana oyunu ücretsiz olan yapımın artık tüm genişleme paketleri 39,99 dolardan satışa sunuluyor. Bu fiyat da güncel kurla yaklaşık 1,160 TL ediyor. Oyunun en küçük paket türü olan, sadece eşya veya kıyafet içeren Kit’leri ise 4,99 dolara (145 TL) satılıyor.

- Reklam -

Electronic Arts TL - Dolar EA Play Oyunlar

Game Pass Abonelik Ücretleriyle EA Play Ücreti Neredeyse Eşitlendi

Öte yandan Xbox’ın oyun abonelik sistemi olan Game Pass hâlâ bedava EA Play aboneliği içermeye devam ediyor. EA’in bu kararı ardından Game Pass’in de tekrar fiyat değişikliğine gidip gitmeyeceği belli değil. Ancak şimdilik her iki abonelik sisteminin ücretleri de neredeyse birbirine eşit.

Oyuncular 159 TL’ye Game Pass üyeliği alıp 144 TL’lik EA Play aboneliğine de ekstra ücret ödemeden sahip olabiliyorlar.

Birçok oyuncunun ilgiyle takip ettiği FC 24 ise 69,99 dolar (2.033 TL) karşılığında satılıyor. Oyunun Epic Games fiyatı ise şu an için 1.199 TL.

Siz Electronic Arts’ın aldığı bu kararı nasıl karşılıyorsunuz? Sizce önümüzdeki günlerde başka platformlar da bu kararı alacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Senelerdir aynı oyunları veren EA Play, özgüvenine hayran kaldım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andre Braugher Hayatını Kaybetti

“Brooklyn Nine-Nine”ın Yıldızı Andre Braugher 61 Yaşında Hayatını Kaybetti

Dune 2 Yeni Fragman - Çöl Gezegeni Bölüm İki

“Dune 2” Ufukta Gözüktü: Frank Herbert’ın Epik Bilimkurgusundan Yeni Fragman