in , ,

“Dune 2” Ufukta Gözüktü: Frank Herbert’ın Epik Bilimkurgusundan Yeni Fragman

Dune 2 filmi için yeni bir fragman yayınlandı. Denis Villeneuve imzalı bilimkurgu uyarlaması 2024’te vizyona giriyor.

Dune 2 Yeni Fragman - Çöl Gezegeni Bölüm İki
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 filmi için üçüncü fragman izleyicilerle buluşturuldu. Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh ve Auistin Butler gibi yıldızlara ev sahipliği yapan yapım sinemaseverleri epik bir bilimkurgu deneyimi vadediyor.

Amerikalı spekülatif kurgu yazarı Frank Herbert’ın 1965 tarihli Dune romanı, bilimkurgu edebiyatında unutulmaz izler bırakmıştı. 1974’te Alejandro Jodorowsky tarafından perdeye taşınmaya çalışılan ancak başarılı olamayan yapım 1984’te David Lynch tarafından sinemaya uyarlandı. 2000’de John Harrison imzasıyla mini diziye de adapte edilen yapıt, son olarak Denis Villeneuve’e emanet edildi.

Villeneuve Dune serisinin ilk kitabını iki film hâlinde izleyicilerle buluşmak için çalışmalara başladı ve maceranın ilk ayağı 2021’de vizyona girdi. 6 dalda Oscar kazanan yapım devam filmini garantilerken Villeneuve şimdiden üçüncü film çalışmalarına başlamış durumda.

- Reklam -

Dune 2 için haziran ayında yayınlanan ikinci fragmanın ardından Warner Bros. film öncesi yeni bir tanıtım daha yayınladı. Önceki fragmanlara göre yapımın epik tarafını daha çok öne çıkartan bu tanıtım, Timothée Chalamet’nin canlandırdığı Paul Atreides’in kâbuslarına, Zendaya’nın oynadığı Chani’ye olan aşkına ve Harkonnen Hanedanlığı’na yönelik yürütülen savaşa dair ipuçları veriyor.

Dune 2 – Türkçe Altyazılı Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

İzleyicileri üç yılın ardından bir kez daha Arrakis’e davet etmeye hazırlanan Dune 2 filminde, ilk yapımdaki Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin ve Stephen McKinley Henderson rollerini yeniliyor.

İmparator Shaddam IV rolünde Christopher Walken, Prenses Irulan rolünde Florence Pugh, Feyd-Rautha rolünde Austin Butler, Leydi Margot rolünde Léa Seydoux ve Shishakli rolünde ise Souheila Yacoub seriye yeni katılan isimler olarak öne çıkıyor.

Dune 2 Filmi Yeni Fragman - Çöl Gezegeni Bölüm İki

Warner Bros. ve Legendary ortaklığında geliştirilen filmin sinopsisinde şu ifadelere yer veriliyor:

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki ailesini yok eden komploculardan intikam alma yolunda ilerlerken Chani ve Fremen’larla birleşen Paul Atreides’in efsanevi yolculuğunu anlatacak. Hayatının aşkıyla evrenin kaderi arasında seçim yapmak zorunda kalan Paul, sadece kendisinin öngörebildiği korkunç bir geleceği engellemeye çalışacak.”

Paylaşılan yeni fragman, Paul Atreides’in Arrakis çölünde Chani ve Fremen’lerle birlikte yeni hayatına alışmaya çalıştığı sahnelere ağırlık veriyor. Paul kaderini ve kehaneti işaret eden rüyalarla boğuşurken ayrıca Walken’ın Padişah İmparator Shaddam’ı ve Butler’ın “psikopat” Feyd-Rautha’sının dehşet verici yakın çekim görüntüleri de gözler önüne seriliyor. Kum solucanları da Arrakis’in olmazsa olmazları arasındaki yerini alıyor.

- Reklam -

Dune 2 Film Süresi Belli Oldu

Dune 2 film süresi de açıklanan yeni detaylar arasında yer alıyor. Çöl Gezegeni’nin devam yapımı toplamda 2 saat 46 dakika uzunluğunda olacak. Bu süre aynı zamanda Denis Villeneuve’ün en uzun filmi anlamına geliyor.

Serinin ilk filmi ise 2 saat 35 dakikadan oluşuyordu. Yeni macera ilkinden 11 dakika daha uzun olacak. Böylelikle Frank Herbert’ın 712 sayfalık kitabı, toplamda 5 saat 21 dakikada perdeye taşınmış olacak.

Dune 2 Yeni Fragman - Çöl Gezegeni İki

“Dune: Bölüm İki” Ne Zaman Vizyona Girecek?

İlk açıklanan tarihe göre Dune 2 Kasım 2023’te izleyicilerle buluşacaktı. Ancak geçen yaz Hollywood’da düzenlenen oyuncu grevleri nedeniyle filmin tarihi 15 Mart 2024’e ertelendi. Grevlerin sona ermesiyle ertelenen vizyon tarihi bu defa öne çekildi ve nihayetinde Dune 2 için belirlenen son vizyon tarihi 1 Mart 2024 olarak şekillendi.

İlginizi çekebilir:Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Dune 2 hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Yeni sinema haberleri için bizleri Google News ve sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Electronic Arts TL Dolar EA Play Abonelik

Steam’in Ardından EA de TL’den Çıktı: EA Play Aboneliği ve EA Uygulamasındaki Oyunlar Dolar Cinsinden Fiyatlandırıldı

BluTV, A24 Dizi Film Anlaşması

Warner Bros. Discovery Satın Almıştı: BluTV, A24 Dizi ve Filmlerini Kütüphanesine Ekliyor