in , ,

Warner Bros. Discovery Satın Almıştı: BluTV, A24 Dizi ve Filmlerini Kütüphanesine Ekliyor

BluTV, ünlü bağımsız film stüdyosu A24 ile yayın anlaşması imzaladı. WBD tarafından satın alınan yerli dijital platformun ilk adımı belli oldu.

BluTV, A24 Dizi Film Anlaşması
- Reklam -
- Reklam -

BluTV, yapımını ve dağıtıcılığını üstlendiği bağımsız filmlerle son dönemlerde adını sıkça duyuran A24 ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Tüm hisseleri Warner Bros. Discovery tarafından satın alınan dijital yayın platformu, şimdiden kütüphanesini genişletmeye başladı.

2016 yılında Doğan Holding çatısı altında yayına başlayan BluTV, yerli dijital platformlar arasında öne çıkmayı başarmıştı. Bozkır, Yeşilçam, Prens, Masum, İlk ve Son gibi yerli yapımlara yer veren kanal, 2021’de Discovery ile ortaklık kurmuştu. Discovery ise 2022’de Warner Bros. ile birleşmiş ve BluTV’nin yeni ortağı WBD olmuştu.

Aradan geçen bir yılın ardından Warner Bros. Discovery, BlutV’nin tamamını satın alma kararı aldı. Böylelikle HBO dahil birçok WBD yapımı BluTV’de yayınlanma şansını elde etti. Warner Bros. Discovery’nin küreseldeki son hamlesi ise A24’un filmlerinin dijital gösterim haklarını satın alması oldu. Bu anlaşma, yerli akış servisini de etkiledi ve dijital yayın platformu A24 dizi ve filmlerinin Türkiye’deki yayıncısı olduğunu duyurdu.

- Reklam -

A24 Filmleri Max - Warner Bros Discovery Anlaşma

BluTV ve A24 Ortaklığı Yeni Yılda Başlıyor

Uncut Gems, Midsommar, Lighthouse ve The Green Knight gibi filmlere imza atan; Oscarlı Everything Everywhere All at Once gibi yapımlarda ise dağıtımcı rolünü üstlenen A24, Türkiye’deki izleyicilerle artık BluTV aracılığıyla buluşacak.

Yayıncı platform, X (eski Twitter) hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

“Müjdemizi isteriz!

“Büyük beğeni toplayan yapımlarıyla ödül sezonlarında adını sıkça duyuran sinema devi A24 film ve dizilerinden yeni bir seçki yakında BluTV’de.”

- Reklam -

BluTV, A24 Dizi Film Anlaşma

Paylaşılan gönderide yer alan film ve diziler ise şu şekilde sıralanıyor:

The Curse, Such Brave Girls, All Dirt Roads Taste of Salt, False Positive, Dreaming Whilst Black, The Death of Dick Long, Slice, Never Goin’ Back, Low Tide, Val ve De Palma.

Platformdaki İlk A24 Dizisi “The Curse” Olacak

Platform aynı zamanda Nathan Fielder imzalı The Curse dizisi için ilk fragmanı da yayınladı. Yeni evli bir çift, küçük bir New Mexico kasabasındaki hayatına odaklanan yapımın oyuncu kadrosunda Emma Stone, Nathan Fielder ve Benny Safdie gibi isimler yer alıyor. The Curse 1 Ocak 2024 tarihinde kanalda yayına girecek.

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Siz BluTV kütüphanesinin A24 dizi ve filmleriyle genişletilecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune 2 Yeni Fragman - Çöl Gezegeni Bölüm İki

“Dune 2” Ufukta Gözüktü: Frank Herbert’ın Epik Bilimkurgusundan Yeni Fragman

E3 Oyun Fuarı İptal Edildi

Bir Devir Sona Erdi: Dünyanın En Büyük Oyun Fuarı E3 Artık Düzenlenmeyecek