in ,

A24 ve Warner Bros.’tan Dev Anlaşma: A24 Filmleri Dijitalde Yalnızca Max’te Yayınlanacak

A24 filmlerinin dijital platformlardaki yayın hakkı, Warner Bros. Discovery’ye ait Max tarafından satın alındı.

A24 Filmleri Max - Warner Bros Discovery
- Reklam -
- Reklam -

A24 ve Warner Bros. Discovery uzun soluklu bir anlaşmaya imza attı. A24 filmleri beyaz perdenin ardından dijitalde yalnızca Max (eski HBO Max) platformunda yayında olacak.

Uncut Gems, Midsommar, Lighthouse ve The Green Knight gibi filmlerle çağdaş sinemanın en çok konuşulan stüdyoları arasında yer alan A24, dijital yayın hakları için Warner Bros. Discovery’ye ait Max ile anlaşmaya vardı.

2012 yılında kurulan stüdyo; yapımcılık dışında dağıtım, TV dizileri, belgesel ve müzik sektörlerinde de kendisine geniş bir alan bulmayı başarmıştı.

- Reklam -

A24 Filmleri Dijital Ortamda Artık Sadece Max’te Yayınlanacak

Çektiği bağımsız filmlerle adından söz ettiren stüdyo, aynı zamanda Oscar ödüllü Everything Everywhere All at Once gibi filmlerin dağıtımını da üstlenmişti.

Variety’nin haberine göre A24, yayın hizmeti Max ile bir imtiyaz anlaşması imzaladı. Stüdyonun önemli filmleri vizyondaki yolculuklarını tamamladıktan sonra bu platformda yayına girecek. Yapılan anlaşma stüdyonun yapımcılığını ve/veya dağıtımını üstlendiği filmler için geçerli olacak.

A24 Filmleri Max - Warner Bros Discovery Anlaşması

Filmler ayrıca WBD çatısı altındaki HBO ve Cinemax’te de yayınlanacak. Stüdyo, daha önce Paramount’a ait Showtime ile 2019’dan beri işbirliği içerisindeydi. Kasım 2023’te Showtime anlaşmasının sona ermesiyle şirketin yeni durağı WBD oldu.

100’den Fazla A24 Filmi Max’e Geliyor

İmza atılan anlaşma, Max ve HBO’da zaten mevcut olan A24 filmleriyle genişletilmiş bir lisans hakları anlaşmasını da içeriyor. Bu, firma tarafından üretilen veya dağıtılan 100’den fazla filmin gelecek yıllarda Warner Bros Discovery platformları üzerinden yayınlanacağı anlamına geliyor. The Whale’ın yanı sıra Adam Sandler’ın yönettiği Uncut Gems gibi eski filmler de platformdaki yerini alacak.

Yayın haklarının Showtime’dan Max’e geçmesi, kendi dijital platformu Paramount+’a yeni alanlar arayan Paramount’u tercih eden bağımsız film seyircisinin rotasını değiştirmesine neden olabilir. İki dev stüdyo arasındaki yarışta WBD, A24’un haklarını satın alarak önemli bir avantaj elde etmiş oluyor.

- Reklam -

A24 Filmleri Max - Warner Bros Discovery Anlaşma

Kaynaklar, ortaklığın iyi gitmesi durumunda iki şirket arasında başka anlaşmaların da kurgulanabileceğine dikkat çekiyor.

Markanın sinema yapımları Max’te yayına girecekken, Prime Video’nun Hazbin Hotel’ı ve hâlâ yayına devam eden Showtime dizisi The Curse gibi TV yapımları bu anlaşmadan etkilenmeyecek. Anlaşma yalnızca sinema yapımları ile sınırlı kalacak. Bu durum Apple TV+ tarafından dağıtılan yapımların da üretime devam edebileceği anlamına geliyor.

A24 dizilerinin dağınık durumunun yakın gelecekte tek çatı altında toplanıp toplanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Türkiye Durumu

Dünya çapında kitlelere ulaşan Max kanalı henüz Türkiye’de yayın yapmıyor. Ancak çatı şirketi Warner Bros. Discovery, geçen günlerde yerli dijital yayın platformu BluTV’nin tamamını satın almıştı. Dolayısıyla BluTV, yakın gelecekte A24 filmleri için önemli bir rol oynayabilir.

Sizin bu anlaşmaya dair sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Curb Your Enthusiasm 12. Sezon Çıkış Tarihi

HBO Yapımı Komedi Dizisi “Curb Your Enthusiasm” 12. Sezon ile Geri Dönüyor

House of the Dragon 4 Sezon

George R.R. Martin, “House of the Dragon” Dizisinin En Az 4 Sezon Süreceğini Doğruladı