in ,

Çağdaş Polisiyenin Güçlü Kalemi Ian Rankin, Dedektif Rebus Serisi’ne “Başkasının Mezarı” ile Devam Ediyor

İskoç yazar Ian Rankin’in Dedektif Rebus Serisi “Başkasının Mezarı” adlı romanla devam ediyor. Eser, Alfa Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Başkasının Mezarı - Ian Rankin
- Reklam -
- Reklam -

Ian Rankin imzalı Dedektif Rebus Serisi’nin yeni kitabı Başkasının Mezarı raflardaki yerini alıyor. Roman, serinin diğer eserlerinde olduğu gibi yine Alfa Kitap tarafından okurlarla buluşturuluyor.

1960 senesinde İskoçya’da doğan Ian Rankin; polisiye türünde kaleme aldığı kitaplarla adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Yazarın eserleri İskoçlara özgü bir suç kurgusu türü olan “tartan noir” ismiyle nitelendiriliyor. Rankin’in polisiyeleri çoğunlukla İskoçya ve ağırlıklı olarak da Edinburgh kentini kendisine fon alıyor.

Eserleri TV dizilerine uyarlanan Ian Rankin bugüne dek Grand Prix du Roman Noir, The Edinburgh Award ve Grand Prix de Littérature Policière dahil birçok ödüle layık görülmüş bir isim.

- Reklam -

Yazarın ilk romanı 1987’de yayımlanan Dedektif Rebus Serisi (Inspector Rebus Series), toplamda 24 eserden oluşuyor. Rain’in ünlü suç serisi Türkçede Alfa Kitap etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor. Yayınevi 2018’den bu yana toplam 18 Rebus macerası yayımlayarak seriyi hızlı bir şekilde Türkçeleştirmeyi sürdürüyor.

18. Rebus kitabı Başkasının Mezarı, orijinal dilinde Standing in Another Man’s Grave adıyla 2012’de yayımlandı. Eser, Eski Polis Müfettişi Rebus’un kayıp bir kızın davasını üstlenmesini konu alıyor.

Başkasının Mezarı – Ian Rankin | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Başkasının Mezarı - Ian Rankin

Bir süredir kayıp kızının peşine düşmüş fakat gittiği her kapıdan eli boş dönünce çaresizliğe kapılmış olan bir annenin yardımına “Faili Meçhuller Birimi”nin yeni elemanı koşar: Eski Polis Müfettişi Rebus. Bir süre önce polis teşkilatından deyim yerindeyse sürülmüş olan Rebus, yeni bir kimlikle, ancak aynı heyecan ve kararlılıkla yine karşımızda. Kızımızın kaybına eşlik eden ve bir şekilde bağlanan başka kayıplar da söz konusu olunca iş çığırından çıkacak ve Rebus bizi bir kez daha eski günlere götürecektir.

“Başkasının Mezarı” Hakkında Ne Dediler?

“Çok dâhice… Rankin polisiyenin kusursuz ustası olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.” – Scotland On Sunday

- Reklam -

“İngiliz polisiye edebiyatının en iyilerinden … büyük bir meziyet.” – Daily Mail

“Ustalıkla işlenmiş, kusursuz bir polisiye roman.” – Sunday Times

Toplamda 520 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Dilek Şendil, grafiklerini Adnan Elmasoğlu üstleniyor. Roman Temmuz 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ian Rankin’in Türkçede yayımlanan kitaplarının sıralı listesine buradan ulaşabilir, Dedektif John Rebus polisiyeleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı sosyal medya ve Google News üzerinden takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ata Demirer Netflix'e Komedi Dizisi Hazırlıyor

Ata Demirer Netflix için Yeni Bir Komedi Dizisi Hazırlıyor: “Bir İhtimal Daha Var” Yolda

The Kill Room Fragmani

Samuel L. Jackson ve Uma Thurman, 30 Yıl Sonra Aynı Filmde Buluşuyor: “The Kill Room”dan İlk Fragman