in

Poe ve Lovecraft’ın Mirasçısı “Lukundoo” ile İlk Defa Türkçede

Edgar Allan Poe ve H.P. Lovecraft gibi isimlerle anılan Amerika’nın önemli yazarlarından Edward Lucas White, “Lukundoo ve Başka Korkular” ile ilk defa Türkçede.

Lukundoo Edward Lucas White
- Reklam -
- Reklam -

Edward Lucas White ismini daha önce hiç duymuş muydunuz? Onun adı farklı dillerde hep korku ve gotik edebiyatın usta isimleriyle birlikte anıldı. Edgar Allan Poe ve H.P. Lovecraft’ın mirasçısı olarak görüldü. 1866 doğumlu Amerikalı yazar pek çok tarih kitabının müellifi olsa da, daha çok Lukondoo gibi fantastik korku öyküleriyle tanınır.

Yazar 1885 yılında Plus Ultra adlı ütopik bir bilimkurguya da yeltendi. Bir eleştirmen tarafından 500,000 kelimeden fazla olduğu iddia edilen bu eser asla tamamen gün yüzüne çıkmadı. Yalnızca ufak bir kısmı 1920’de From Behind the Stars adıyla novella olarak yayınlandı. Edward Lucas White, eşinin ölümünden 7 yıl sonra (1934) evinin banyosunda intihar etti. 1932’de yayınlanan Matrimony yazarın son kitabıydı ve eşiyle birlikte geçirdiği mutlu günlere dair anılar içeriyordu.

Şimdi gelin Lukundoo ve Başka Korkular başlıklı bu öykü kitabının tanıtım bültenine birlikte göz atalım:
Korku her köşede bekliyor. Onu hep yakınımızda taşıyoruz.lukundoo

- Reklam -

Amerikan Edebiyatı’nda, Edgar Allan Poe’nun, H. P. Lovecraft’ın mirasçılarından olan Edward Lucas White, eşi Agnes Gerry’nin vefatından günü gününe tam yedi yıl sonra, 30 Mart 1934’te, Baltimore’da intihar etti. Yazdığı son eser, eşiyle mutlu evliliklerini anlattığı bir anı kitabıydı.

Edward Lucas White, Lukundoo’da korkunun alabileceği yüzleri, nerelerde gizlenebileceğini anlatıyor. Afrika’nın derinliklerinde, sizi inleten, vücudunuzu başka canlıların işgaline açan bir hastalığa kapılsanız ne yapardınız? Çocuğunuz kaybolsa peki, onu bulmak için en acayip görünen mucizeye bile sarılmaz mıydınız? Uzaktan izlediğiniz zengin evlerinde nasıl canavarların olabileceğini düşünüp tedirgin olmuyor musunuz? Falcılara inanıyor musunuz ya da onlar size inanıyor mu? Ölenlerin bu dünyayla işi tamamen biter mi? Edward Lucas White’ın öyküleri sizi bu sorularda gezdirecek.

- Reklam -

Yolculuğun sonunda aynı kalabilecek misiniz?
Lukundoo, yayınladığı nitelikli eserlerle tanıdığımız Dedalus Kitap tarafından dilimize kazandırıldı. Kitabın çevirmen koltuğunda iki isim var: Zahide Fürstenberger ve Emirhan Burak Aydın. Eser yayına Baran Güzel tarafından hazırlanmış. Göz alıcı kapak ise Barış Şehri’ye ait.

Korku edebiyatının böyle kıymetli yazarlarını Türkçede görmekten son derece memnunuz!

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lezek Lezek dedi ki:

    Adını duymamış olmam benim cahilliğim mi? Daha önce okuyan ya da hakkında bilgi sahibi olan varsa kabaca yorum yapabilir mi? Her halükarda muhtemelen okuyacağım ama neyle karşılaşacağım hakkında bir fikrim yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edege of Tomorrow Devam Filmi

Edge of Tomorrow’un Devam Filmi Yolda

siber zorbalik bolum 2

Video Oyunlarındaki Siber Zorbalık #2 – Ana Hatları ve Oluşturulan Kültür