in

Edge of Tomorrow’un Devam Filmi Yolda

Tom Cruise ve Emily Blunt’ın başrollerini paylaştığı Edge of Tomorrow filminin devamı için Warner Bros.’tan onay çıktı.

Edege of Tomorrow Devam Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Son zamanların en başarılı bilimkurgu yapımlarından birisi olan Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında) için devam filminin çekileceği kesinleşti. 2014 yılında vizyona girdiğinde dünya çapında 370 milyon dolar hasılat elde eden filmin; tamam mı, devam mı olacağı soru işaretiydi. Bu soru işaretini filmin yapımcısı Warner Bros. bozdu ve o kadar gelir elde ettiği bir filmi tabii ki rafa kaldırmayarak devam dedi.

Şirket uzun süredir bir devam filmi için çalışmalar yürütüyordu ve 2016’da iki yazar Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse’la anlaşmıştı. Daha öncesinden bu iki yazarla anlaşılmış olunsa da ikinci filmin senaryosunu, ismi yeni duyurulan Matthew Robinson yazacak gibi görünüyor. Robinson, Ricky Gervais ile birlikle yönetmenliğini ve senaryosunu üstlendiği 2009 yapımı Invention of Lying (Yalanın İcadı) filmiyle biliniyor.

Yönetmen koltuğunda ilk filmdeki gibi Doug Liman oturacak. Filmin yapımcılığını ise Erwin Stoff, Tom Lassally ve Masi Oka başta olmak üzere Hisashi Sasaki’nin de yer aldığı ekip üstlenecek.

- Reklam -

Ama devam filmiyle ilgili hâlâ bazı belirsizlikler mevcut. Deadline‘ın haberine göre ilk filmde yer alan yıldız isimler Tom Cruise ve Emily Blunt’ın gelecek yapımda da rol almaları beklense bile iki isimle de henüz bir anlaşma yapılmamış durumda. Oyuncuların, önlerine gelecek senaryoya göre karar verecekleri söyleniyor. Oldukça başarılı bir ilk filmden sonra akıbeti belirsiz bir devam filmine, oyuncuların çekinceyle yaklaşmaları gayet mantıklı geliyor.

- Reklam -

Japon yazar Hiroshi Sakurazaka’nın 2004 tarihli mangası Öldür Yeter’den uyarlanan ilk film, gezegeni istilaya gelen uzaylılarla savaşılan bir dünyada geçiyordu. Yıldız oyuncu Tom Cruise’un hiç savaş görmemiş bir subayı canlandırdığı filmde, subay karışıklık sonucu cepheye düşüyor, cephede bir zaman akımına kapılarak öldüğü her vakit günü tekrar yaşadığı bir döngünün içine hapsoluyordu. Filmde Cruise ile birlikte Emily Blunt’ta oyunculuğuyla yıldızlaşmıştı.

Sakurazaka’nın kitabı 2015 yılında Akılçelen Kitaplar etiketiyle Türkçeye de kazandırıldı.

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Çok iyi haber. İlk filmi çok beğenmiştim. Oyunculuklarda çok iyiydi. İnşallah bu ikili tekrar oynar.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Filmi çok beğenmiştim, kurgusu ve oyunculukları güzeldi. Umarım ikincisi de bu kadar kaliteli olur ve aynı oyuncular oynar. Emily Blunt’a hayranım.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk film güzeldi ikincisinden de aynı performansı bekliyorum. Mangasını da aldım. Kim tutar bizi. :smiley:

  4. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Tom Cruise en sevdiğim aktör, kötü filmleri bile tarafımca “az iyi” olarak kategorize ediliyor. Bu filmiyse ağzımın suyu aka aka izlemiştim. Bekleniyor…

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Filmin ismini açıklıyorum: The Edge of The Day After Tomorrow.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Hacivat Seni Çağırıyor - Bahri Vardarlılar - Haftanın Kitabı

Haftanın Kitabı #101 – Hacivat Seni Çağırıyor

Lukundoo Edward Lucas White

Poe ve Lovecraft’ın Mirasçısı “Lukundoo” ile İlk Defa Türkçede