in ,

Yılların Geleneği Bozuldu: “Call of Duty” Yılın En Çok Satan Oyunu Olamadı

Call of Duty serisi, ABD özelinde çok satan oyunlar listesinin zirvesindeki yerini koruyamadı. Ünlü yapım 2023’te koltuğu “Hogwarts Legacy”ye kaptırdı.

Call of Duty Yılın En Çok Satan Oyunu Olamadı
- Reklam -
- Reklam -

Call of Duty, son 5 yıl sonra ilk defa kez Amerika Birleşik Devletleri’nde yılın en çok satan oyunu olmayı başaramadı. Activision tarafından yayınlanan serinin, oyun endüstrisinde her yıl satış rekorları kırması bir gelenek hâline gelmişti. Fakat Modern Warfare 3’ün dikkat çeken satışları bile bu senenin satış listesinin başına geçmesi için yeterli olmadı. Avalanche Software tarafından yayınlanan Hogwarts Legacy, Call of Duty’yi tahtından etti.

En son 2018 yılında Red Dead Redemption 2’nin bu unvanı devraldığında Call of Duty: Black Ops 4 listenin ikinci sırasında yer almıştı. Ardından 4 yıl art arda Call of Duty listenin en başına çıkmayı sürdürdü. 2023 yılında ise Games Industry’nin paylaştığı verilere göre Hogwarts Legacy, 10 oyunun listelendiği ABD’nin en çok satanlar kategorisinde birinci sırada yer aldı:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Call of Duty: Modern Warfare 3
  3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  4. Marvel’s Spider-Man 2
  5. Madden NFL 24
  6. Diablo 4
  7. Call of Duty: Modern Warfare 2
  8. Star Wars Jedi: Survivor
  9. Mortal Kombat 1
  10. Starfield

Hogwarts Legacy İncelemesi

- Reklam -

Hogwarts Legacy, Birleşik Kırallık’ta da en çok satan oyun olmayı başardı. Fakat Japonya’nın çok satan listesi Tears of the Kingdom başta olmak üzere Nintendo Switch oyunları tarafından domine edildi. İlginç bir biçimde The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom için tabloda bir dipnot ile dijital satışların dahil edilmediği belirtilmiş. Nintendo dijital satış rakamlarını açıklama yanlısı değil. Sadece fiziksel satışların dahil olması Zelda’nın bronz madalyasını oldukça etkileyici kılıyor. Ayrıca akıllara dijital satışlar da dahil olsaydı listenin ilk iki sırasından birinde olacağı ihtimalini akıllara getiriyor.

“Call of Duty” 10 Yılı Aşkın Süredir Çok Satanlar Listesinde

İkinci sırada yer almak elbette Call of Duty için bir başarısızlık değil. Özellikle de 2022’de piyasaya sürülen Modern Warfare 2’nun 2023 yılında yedinci sırada yer aldığı düşünüldüğünde. Hogwarts Legacy’nin ilk sırada yer alması, J.K. Rowling’in Wizarding World’ünün hâlâ devam eden popülaritesini gözler önüne seriyor.

2009 yılındaCall of Duty: Modern Warfare 2 yayınlandığından beri Call of Duty yalnızca 2013 ve 2018’de “en çok satan oyun” olmayı başaramamıştı. 2013 yılında CoD’nin yerini alan oyun aynı yıl piyasaya sürülen Grand Theft Auto 5’tı. 2018 yılında ise bu unvanı Red Dead Redemption 2 elde etti.

Call of Duty En Çok Satan Oyun

- Reklam -

Öte yandan Hogwarts Legacy, Warner Bros. Games’in ilk ses getiren başarısı değil. Batman: Arkham City ile 2011 yılında çok satanlar listesinde ilk 10’a girmeyi başarmıştı. Ayrıca Lego ve Mortal Kombat gibi çok satan serilerden oyunları da bünyesinde bulunduruyor. Fakat Avalanche Software’in Hogwarts Legacy’den önce sahip olduğu tek bir iddialı yapım var ve o da 2013 yılında piyasaya sürülen Disney Infinity.

Harry Potter evrenindeki bir açık dünya oyunu olan Hogwarts Legacy, uzun zamandır hayran kitlesi tarafından beklenen detayları bu oyunda sunarak geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Call of Duty’nin ABD listelerinde birinci olamaması oyuncuları şaşırtsa da, onun yerini Hogwarts Legacy’nin alması beklenmedik bir sonuç olmadı.

Konu hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla oyun haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Hem çok pahalıydı, hem de pek sevilmedi; bana göre de bir önceki senenin oyunuyla neredeyse aynıydı ve para vermeye değmezdi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jeremy Renner Mayor of Kingstown 3. Sezon ile Sete Dönüyor

Jeremy Renner, Geçirdiği Talihsiz Kazadan Bir Yıl Sonra Setlere Geri Dönüyor

Grey's Anatomy 20. Sezon Tanıtım

“Grey’s Anatomy” 20. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Önemli Değişikliklere İmza Atacak Yeni Sezondan İlk Tanıtım