in ,

Korku Klasiği “Candyman”deki İkonik Sahne Sırasında Başrol Oyuncusunu 27 Defa Arı Soktuğu Ortaya Çıktı

Candyman filminin başrolü Tony Todd, Clive Barker uyarlaması korku klasiğinde arılara karşı verdiği sınavın detaylarını paylaştı.

Candyman Arı Sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

Candyman filmi korku sinemasının klasik yapımları arasında yer alıyor. Türün bazı ikonik sahnelerine ev sahipliği yapan yapım, başrolünün başını fena derecede derde sokmuş. Öyle ki filmin ana karakterini canlandıran Tony Todd, çekimler sırasında 27 defa arı sokmasına maruz kalmış.

1992 tarihli Candyman filmi, Türkiye’de Şeker Adamın Laneti adıyla vizyona girmişti. Korku edebiyatının önde gelen yazarlarından Clive Barker’ın Kan Kitapları Books of Blood adlı koleksiyonunda yer alan The Forbidden öyküsünü perdeye taşıyan yapım zaman içerisinde bir kült olmayı başarmıştı.

Bernard Rose’un yönetmenliğini üstlendiği yapımda Tony Todd’a Virginia Madsen ve Xander Berkeley eşlik etmişti. Film 2021 yılında Jordan Peele ve Nia DaCosta tarafından bir kez daha beyaz perdeye taşınmış ancak ilkinin gölgesinden çıkmayı başaramamıştı.

- Reklam -

Candyman Film 1992 Tony Todd

Tony Todd “Candyman” Filminde Her Arı Sokmasına Karşın 1.000 Dolar Aldı

Şeker Adamın Laneti filmi aynada ismini beş defa söyleyenleri öldüren intikam dolu bir ruhun hikâyesini konu alıyor. Film, şiddet, yoksulluk ve yozlaşmış toplumun başa çıkma mekanizmalarını ele alıyor.

Yapımda Şeker Adam’ı canlandıran Tony Todd, filmin yıl dönümünde yaptığı açıklamalarda o ikonik sahneye dair saklı kalmış bazı perde arkası detaylarını açıkladı.

Şeker Adam’ın Helen Lyle’ı öpmek üzere eğildiği sahne, oyuncunun dudakları arasında uçuşan arılar nedeniyle akıllara bir hayli kazınmıştı.

Candyman 1992 Tony Todd

Entertainment Tonight’a konuşan aktör o meşhur sahne için ağzına canlı arılar koymayı göze aldığını ve toplamda 27 defa arılar tarafından sokulduğunu açıkladı. Bununla birlikte aktör arı sokması başına 1.000 dolar ekstra ödeme almış ve kaşesine 27.000 dolarlık bir ekstra yazdırmayı başarmıştı.

CGI teknolojisinin sınırlı şekilde kullanıldığı sahnede, 200 bin gerçek arıdan yararlanılmış. Todd, verdiği demeçte ekibin güvenlik ağlarıyla örtüldüğü ancak oyuncuların çekim esnasında arılara karşı savunmasız kaldıklarını açıkladı.

- Reklam -

Helen karakterini canlandıran Virginia Madsen ise aynı söyleşide arılara karşı ölümcül bir alerjiye sahip olduğunu kaydederken anafilaksi yaşanması durumuna karşın sağlık ekibinin hazırda beklediğini ifade etti.

Candyman - Virginia Madsen - Helen Lyle

Madsen her ne kadar herhangi bir arı tarafından sokulmadan prodüksiyon sürecini tamamlasa da Todd arılardan kaçınmayı başaramamıştı.

Ancak Todd’un avukatı çekimlerden önce arı sokması başına oyuncunun 1.000 dolar alacağı konusunda pazarlık yaptı. Böylece bu rahatsız edici deneyim, oyuncuya fena sayılmayacak bir gelir olarak geri dönmüş oldu.

1992 tarihli Candyman’e dair sitemizde yer alan inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Sizin Candyman filmine dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Kestiiiiik. Tony gene ne oldu?
    Arı soktu hocam, yeniden çekelim.

    13.deneme

    Kessstiiikkk gene ne oldu?
    Arı soktu hocam bir şey yok. Şu an 26.kez soktular, her soktuklarında 1.000 dolar alacağım inşallah, elimden gelirse 29-30.kere sokulmaya çalışacağım.

    :joy:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Güzel filmdir..

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Saçmasapan bir şeydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lanetliler Mağarası: Caitlin Starling Kitabı Türkçede

Caitlin Starling İmzalı Psikolojik Gerilim Türündeki “Lanetliler Mağarası” Türkçede

Rocky Film Serisi Hakkında Bilgi

Rocky Serisi Hakkında İlham Veren 16 Bilgi