in , ,

Netflix’in Ardından Anime Yayın Servisi Crunchyroll da Oyun Dünyasına Adım Atıyor

Crunchyroll yeni oyun servisi Game Vault’ı yayına aldı. Popüler yayın servisi, Netflix’in izinden giderek oyun sektörüne giriş yaptı.

Crunchyroll Oyun Servisi Game Vault
- Reklam -
- Reklam -

Crunchyroll, abonelerine ücretsiz oyun oynama imkânı sunan Game Vault’ı hizmete sundu. Anime yayın servisi video oyun yarışına giren dijital platformlar arasına katıldı.

Şimdilerde Sony Group Corporation çatısı altında hizmet veren ve anime yayıncılığı konusunda öncü girişimlerden olan Crunchyroll abonelerine mobil oyunlar sunmaya başladı.

Dijital yayın platformu Netflix’in oyun sektörüne adım atmasıyla streaming servislerinin gözü video oyunlara dönmüştü. Son olarak YouTube Playables adlı oyun hizmetini duyurarak yarışa yeni bir boyut kazandırmıştı.

- Reklam -

Şimdi ise Game Vault olarak adlandırılan hizmet, platforma abone olan üyelere ücretsiz oyunlar sunmaya başladı.

Crunchyroll Oyun Hizmeti Anime Odaklı Olacak

Crunchyroll’un Mega Fan veya Ultimate Fan paketlerine abone olanlara ücretsiz olarak sunulan Game Vault hizmetinde ilk etapta beş oyun bulunacak. Captain Velvet: The Jump+ Dimensions, River City Girls, Wolfstride, Behind the Frame: The Finest Scenery ve Inbento şeklinde sıralanan oyunlara gelecekte yenileri de eklenecek.

Netflix veya Apple Arcade’de olduğu gibi, oyunların tümü ücretsiz olacak ve uygulama içi satın alımlar içermeyecek.

Crunchyroll Oyun Game Vault

Çoğu oyun aboneliği hizmeti geniş bir oyun yelpazesi sunma eğilimindeyken, Crunchyroll’unki daha odaklı bir rotayı takip edecek. Şirket, “özellikle anime ve animeden esinlenen premium mobil oyunlar” sunacağını söylüyor. Crunchyroll, oyun hizmetinin “yakında gelecek yepyeni bir grup oyun ile birlikte kütüphanesini sürekli genişleyeceğini” de belirtiyor.

- Reklam -

Netflix, video oyun işine yaklaşık iki yıl önce başlamasına rağmen şimdilik büyük ölçüde deneysel kalıyor ve çoğu noktada bekleneni verememiş gibi görünüyor. Buna karşın Apple Arcade, kayda değer yeni oyunları kütüphanesine eklemeye devam ediyor, ancak kısa süre önce Apple’ın diğer birçok hizmetiyle birlikte Arcade de ücretini artırmış durumda.

Crunchyroll Game Vault

Şimdilik oyuncuların Crunchyroll’un oyun hizmeti için ek bir ödeme yapması gerekmiyor. Şirket son olarak Walmart ile ABD özelinde 2.400 perakende noktasında kendi markasına ait “hayran mağazaları” açarak Blu-ray koleksiyonları, plak kayıtları ve fiziksel abonelik kartları satacağını duyurmuştu.

Yayın servislerinin oyun hamlelerini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Oyunların karları birkaç yıl önce film sektörünü geçince, millette ona göre yöneliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venom 3 Filmi Serinin Finali Olacak

Tom Hardy “Venom 3” Filminin Serinin Finali Olacağını İşaret Etti

Memento Mori: Muriel Spark'tan Ölümün Kıyısındaki Hayatlar

İskoç Yazar Muriel Spark’ın Ölümün Kıyısındaki Yaşamları Takip Ettiği “Memento Mori” Kitabı Türkçede