in ,

Netflix’in Oyun Servisi Beklenen İlgiyi Bulamadı: Neredeyse Kimse Oynamıyor

Netflix oyun servisi hizmetinden memnun değil. Dijital yayın devi, iddialı bir giriş yaptığı oyun sektöründe beklediği ilgiyi göremedi.

netflix oyun servisi verileri
- Reklam -
- Reklam -

Netflix oyun servisi hizmetini geliştirmeye devam ediyor. Ancak dijital yayın devinin bütün çabalarına rağmen, platform üyelerinin yalnızca küçük bir kısmı bu oyunları tercih ediyor.

Geçen yıl kasım ayında yürürlüğe giren Netflix Games projesi, platformun “abone kaybını” durdurma ve “abonelere platformda daha fazla zaman harcatma” hamlelerinden birisiydi.

Şirket, her çeşit oyuncuya ulaşmayı hedefleyerek Oxenfree’nin yapımcısı Night School Studio’yu bünyesine katmıştı. Platform kütüphanesine eklenen ilk oyunlar ise fenomen Netflix dizisinden uyarlanan Stranger Things 1984 ve Stranger Things 3: The Game olmuştu.

- Reklam -

Netflix Oyun Servisi Platformun %1’ine Bile Ulaşamadı

Uygulama analiz şirketi Apptopia’ya göre bugüne dek oyunlar toplam 23,3 milyon defa indirildi ve günlük ortalama 1,7 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu sayı, Netflix’in 221 milyon abonesinin yüzde 1’inden daha azını temsil ediyor.

Netflix’in oyun servisi konusundaki stratejisi; kullanıcıların dikkatini çekmekteki yoğun rekabetin gerisinde kalmalarından ötürü bir süredir tartışma konusu oluyor. İlk çeyreğin ardından ikinci çeyrekte de abone kaybeden platform, henüz düşüşün önüne geçebilmiş değil.

Netflix geçen sene hissedarlarını bilgilendirmek için yazdığı bir mektupta, Epic Games ve TikTok’u en büyük rakipleri olarak göstermişlerdi.

netflix oyun servisi

Netflix Operasyon Direktörü Greg Peters ise geçen yıl şirketin oyunların aboneleri hizmet içinde nasıl tutabileceğini öğrenmek için “aylara, hatta yıllara ihtiyaç duyduklarını” açıklamıştı.

- Reklam -

Peter, “Deneysel olmaktan çekinmeyeceklerini, uzun vadeli planlar yaptıklarını” da sözlerine eklemişti.

Öte yandan Netflix’in oyun departmanı başkanı Leanne Loombe da, bu “durgun gidişatın bilinçli” olduğunu ve kullanıcı testlerine devam ettiklerini aktarmıştı.

Şirket şu anda aralarında Mahjong Solitaire ve Exploding Kittens’ın da bulunduğu toplam 24 oyunu kataloğunda barındırıyor. Netflix, yıl sonuna dek 50 oyuna ulaşmayı planlıyor. Beklenen oyunlar arasında Queen’s Gambit Chess de yer alıyor.

Dijital yayın platformu, oyun servisinden önce Black Mirror: Bandersnatch, You vs. Wild, Minecraft: Story Mode ve Puss in Book: Trapped in an Epic Tale interaktif yapımlara da imza atmıştı.

Siz platformun oyun servisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Prey filmi Predator en iyi açılış hulu

Predator Serisinin Yeni Filmi “Prey” Açılışı ile Ses Getirdi: Hulu’da Rekor İzleyici

American Horror Story 11. sezon oyuncu kadrosu

American Horror Story’nin 11. Sezonu Tanıdık İsimleri Geri Getirecek