in ,

David Corenswet, DC Evreninin Yeni Superman’i Oldu

David Corenswet, DC evreninin yeni Superman’i oldu. İkonik pelerini sırtına geçiren aktör “Superman: Legacy” filminde izleyicilerin karşısına çıkacak.

David Corenswet - Yeni Superman
- Reklam -
- Reklam -

David Corenswet, DC Sinematik Evreni’nin yeni döneminde Superman rolünü alan isim oldu. Genç oyuncuya Lois Lane rolünde Rachel Brosnahan eşlik edecek.

David Corenswet, Superman rolünü Henry Cavill’dan devralmaya hazırlanıyor. Amerikalı aktör, James Gunn ve Peter Safran’ın başlattığı yeni dönemin ilk yapımlarından Superman: Legacy filminde başrolde yer alacak.

Sinema ve televizyonda farklı isimler tarafından canlandırılan DC’nin en ikonik kahramanı farklı bir yüzle yeniden izleyicilerin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Son olarak 2013 yılında pelerini devralan Henry Cavill 9 yıl boyunca Çelik Adam’ı canlandırmış ve çalkantılı bir süreç sonrasında role veda ettiğini duyurmuştu.

- Reklam -

Bu açıklamanın ardından Dwayne Johnson’ın başrolünde yer aldığı Black Adam filminin jenerik sonrası sahnelerinde yeniden perdede görülmüş ve bu cameo Cavill’ın rolü canlandırmaya devam edeceği yönünde yorumlanmıştı. Fakat hem aktör hem de stüdyo bu haberi yalanlamıştı.

Superman David Corenswet

Yeni Superman David Corenswet Oldu

James Gunn’ın başa geçmesiyle yeniden başlatılan yeni evrende ise Çelik Adam’ı kimin canlandıracağı merakla bekleniyordu. The Hollywood Reporter’ın yaptığı habere göre uzun süren seçmelerin ve ekran testlerinin sonunda, aralarında Nicholas Hoult ve Tom Brittney’in de bulunduğu 6 aktör arasından öne çıkan isim David Corenswet oldu. Bu ayın başında Variety, Superman rolü için Pierson Fodé’nin düşünüldüğünü aktarsa da bu söylenti doğru çıkmadı.

Superman rolünü üstlenecek 29 yaşındaki Corenswet için Superman: Legacy filmi büyük bir kariyer adımı olarak görülüyor. Aktör ilk defa Ryan Murphy imzalı The Politician dizisi ile isminden söz ettirmişti. Daha sonrasında Netflix’te yayınlanan Hollywood ile ekran kariyerine devam etmiş ve HBO imzalı We Own This City filminin kadrosunda yer almıştı.

Yeni Superman David Corenswet

- Reklam -

David Corenswet’e Lois Lane Rolünde Rachel Brosnahan Eşlik Edecek

Superman: Legacy filminde Corenswet ile başrolü paylaşacak isim de Lois Lane rolü ile Rachel Brosnahan oldu. Brosnahan, ekran denemelerinde Emma Mackey ve Phoebe Dynevor gibi isimlerle yarıştı ve en sonunda Daily Planet gazetecisi Lois Lane rolüne seçildi. The Marvelous Mrs. Maisel dizisindeki performansıyla akıllara kazınan Brosnahan, House of Cards dizisindeki rolü ile de Emmy ödüllerine aday gösterilmişti.

Lois Lane Rolü Rachel Brosnahan

Superman: Legacy filmi Clark Kent’in Daily Planet’te muhabir olarak çalışırken, dünyanın en güçlü kahramanı olarak hayatını dengelemeye çalışma sürecini konu alacak. Filmin yazarlık ve yönetmenliğini üstlenen James Gunn hikâyenin kendisi için çok özel olduğunu ifade etmişti.

Superman: Legacy11 Temmuz 2025’te vizyona girecek ve yeni DCU’nun ana film projeleri olan Batman: The Brave and the Bold ve Supergirl: Woman of Tomorrow’u takip edecek.

DC’nin yeni Superman’i hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, en yeni geek içerikleri için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bir önceki Süperman ile arasında görünüm olarak uçuk farklar yok. Alışılması kolay olacak.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Adamlar Henry Cavil’ı evrenden gönderip yerine Henry Cavil’e benzeyen Süperman getirdiler. Amaç neydi ? Tamam evreni sıfırlıyorsun anladım da Jason Mamoa niye Lobo olarak devam ediyor ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cowboy Bebop, John Wick 4 Finali için İlham Vermiş

“Cowboy Bebop”un, “John Wick 4” Filminin Şok Eden Finaline İlham Verdiği Ortaya Çıktı

Diablo 4 İncelemesi

Diablo 4 İncelemesi: Lilith’ten Cehennem’e Davetiye