in ,

“Cowboy Bebop”un, “John Wick 4” Filminin Şok Eden Finaline İlham Verdiği Ortaya Çıktı

Cowboy Bebop animesinin, Keanu Reeves’li “John Wick 4” filmindeki beklenmedik final sahnesine ilham verdiği öğrenildi.

Cowboy Bebop, John Wick 4 Finali için İlham Vermiş
- Reklam -
- Reklam -

Cowboy Bebop animesi, John Wick 4 filminin şaşırtıcı finaline kaynaklık etmiş. Yönetmen Chad Stahelski, ilham kaynakları hakkında açıklamada bulundu.

Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı John Wick 4, 22 Mart 2023’te vizyona girmiş ve hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu eleştiriler almıştı. Covid-19 nedeniyle defalarca ertelenmek zorunda kalan yapım aynı zamanda gişede de başarılı bir performans göstermişti.

Reeves’in “şimdiye kadar yaptığım en zor film” dediği yapım kısa süre içerisinde dijitalde de gösterime hazırlanıyor. Film hakkında Comic Book Movie’ye konuşan yönetmen, şok edici final hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ancak sizi şimdiden uyarmamız gerekiyor:

- Reklam -

Haberin geri kalanı, John Wick 4 filminin sonuna dair sürprizbozan (spoiler) içermektedir.

John Wick 4

Yönetmen Chad Stahelski, bir önceki yıl Netflix tarafından live-action diziye de uyarlanan popüler anime dizisi Cowboy Bebop’ın John Wick: Chapter 4’un finalindeki şok edici ölüm sahnesine ilham verdiğini söylüyor.

“Spike Spiegel’in merdivenlerde öldüğü favori animem Cowboy Bebop var ve Cowboy Bebop’ın yönetmeni ve yaratıcısı Hajime Yatate benim için büyük bir etki. Dolayısıyla, mekânı gördüğümde hepsi bir araya geldi.”

John Wick 4 Cowboy Bebop ölüm sahnesi

- Reklam -

Yönetmenin Cowboy Bebop Sevgisi, “John Wick 4” Finalindeki Mekânın Bulunmasına Ön Ayak Oldu

Shinichiro Watanabe’nin yönettiği Cowboy Bebop, 2021 yılında geçen bir neo-noir uzay westerni ve tüm zamanların en iyi anime serilerinden biri olarak gösteriliyor. Dizi, Bebop adlı bir uzay gemisinde seyahat eden bir grup ödül avcısını takip ediyor.

“Bu biraz zamanımızı aldı. Bilirsiniz, senaryoyu bir yıl kadar ileri geri yazdık ve sonunda onu bulduk ve sanırım kamerayı çevirmemize iki aydan az bir süre kalmıştı ki, ‘Oh! İşte böyle istiyoruz!’ Bu, Paris’e bir grup mekan keşifçisi gönderdikten ve Sacré Coeur’u bulduktan sonra oldu. Kilise imgesini, bunun ne anlama geldiğini ve merdivenlerden aşağı inişi sevdik.”

Cowboy Bebop, John Wick 4 Finali için İlham Vermiş

Shay Hatten ve Michael Finch’in senaryosunu kaleme aldığı John Wick  4, New York’tan Paris’e, Osaka’dan Berlin’e yeraltı dünyasının en güçlü oyuncularının peşine düşen ve nihayetinde zamansız ölümüyle karşılaşan ünlü suikastçının Yüksek Masa’ya karşı mücadelesini küresel bir boyuta taşıyor. Baş karakterinin -şimdilik- gösterilen ölümüne rağmen, seri spin-off’lar ile yaşamaya devam edecek.

John Wick 4’ün sonunu sizler nasıl bulmuştunuz? Cowboy Bebop’un etkisi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    İzlerken çağrışım yaptığını hissettim. Olamaz dedim. Olmuş. Çok da güzel olmuş. Final beğenilmemiş fakat ben gayet tatmin oldum. Tepkiler yüzünden serinin devam etmesi yönünde karar alındığını okumuştum. Umarım doğru değildir. Hızlı ve Öfkeli serisi gibi cılkı çıkmaya başlamıştı. Böyle kalmalı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

200 Yıl Önce Uyanan Kara Deliğin Sesi Keşfedildi

26 Bin Işık Yılı Uzaklıktaki Kara Deliğin 200 Yıl Önceki ‘Uyanış’ Sesi Keşfedildi

David Corenswet - Yeni Superman

David Corenswet, DC Evreninin Yeni Superman’i Oldu