in , ,

“Rocky”deki Ivan Drago Rolüyle Akıllara Kazınan Dolph Lundgren 8 Yıldır Verdiği Kanser Mücadelesini Anlattı

Dolph Lundgren 2015 yılından beri verdiği kanser savaşını anlattı. Rocky IV filmindeki Ivan Drago rolüyle tanınan İsveçli aktör, konuk olduğu programda geçirdiği zor günlerden bahsetti.

Dolph Lundgren Kanser
- Reklam -
- Reklam -

Dolph Lundgren 8 yıldır sessizce sürdürdüğü kanser mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu. 65 yaşındaki oyuncu, ikinci bir görüş almanın tüm süreci olumlu açıdan tersine çevirdiğinden de bahsetti.

Sylvester Stallone’un yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı 1985 tarihli Rocky IV filminde, Rocky’nin Sovyet rakibi Ivan Drago’yu canlandıran Dolph Lundgren, kanserle mücadele ettiğini açıkladı.

Son olarak 2018 tarihli Creed II filminde Ivan Drago rolünü yineleyen; onun dışında bu yıl izleyicilerin karşısına Shane Dax Taylor imzalı The Best Man ile çıkan aktör, geçirdiği zor zamanları anlattı.

- Reklam -

In Depth With Graham Bensinger programına konuk olan Lundgren, doktorların 2015 yılında böbreğinde bulduğu tümörün ardından giriştiği savaşa dair hislerini paylaştı.

Dolph Lundgren

2020’de reflü olduğunu sandığını anlatan aktör, tümörünün yayıldığını öğrendiğini söyledi. Cerrahi müdahaleyle kanserli hücrelerin alındığını söyleyen oyuncu, haberi yönetmenliğini yapacağı bir filmden hemen önce aldığını da açıkladı.

Dolph Lundgren, Kanserin Yayıldığını Film Çekimlerinden Hemen Önce Öğrendi

Lundgren yaptığı açıklamada korkulu sürecin başlangıcını şu sözlerle anlattı:

“Yönetmenliğini ve başrolünü üstleneceğim bir film vardı. Alabama’da çekimlere başlamaya hazır olduğum sırada doktorum beni aradı ve karaciğerimde bir tümör daha bulduklarını söyledi. Ben de, ‘Tamam,’ dedim. Bunun ciddi bir şey olduğu başıma dank etti.”

Oyuncu, doktorunun tümörün fazlasıyla büyüdüğünü ve ameliyat etmenin mümkün olmadığını bildirdiğini de açıkladı. Bu da Lundgren’in nişanlısı Emma Krokdal’ın aktardığına göre yan etkileri korkunç olan farklı bir tedavi anlamına geliyordu.

Krokdal o günlere dair şunları kaydetti:

“Ağzı gerçekten ağrıyordu. Elleri ve ayakları ağrıyordu. Sıcak, soğuk veya baharatlı hiçbir şey yiyemiyordu. Yemek yemek bir tür mücadele hâline gelmişti ve bu yüzden kilo vermeye devam etti.”

Lundgren ayrıca kendisine iki ila üç yıl ömür biçildiğini söyledi:

“Demek istediğim, hayata şöyle bir bakıyorsun ve, ‘Ah, harika bir hayatım oldu,’ diyorsun. Ben zaten yaptığım her şeyle beş farklı ömür yaşadım.”

- Reklam -

“Bu yüzden ölüm konusunda acı çekmiyordum. Sadece çocuklarım, nişanlım ve çevremdeki insanlar için üzgündüm.”

Dolph Lundgren - Ivan Drago - Kanser

27 yaşındaki kızı aktris Ida Lundgren, babası hakkında konuşurken duygusaldı:

“Babamla, vefat ederse ne olacağı hakkında uzun bir konuşma yaptım. Bu korkunç bir konuşmaydı.”

İkinci Görüş Her Şeyi Değiştirdi

Dolph Lundgren, süreç sırasında Alexandra Drakaki adlı başka bir doktordan ikinci bir görüş aldı. Drakaki, kanseri ilaçla tedavi edilebilir boyuta getiren ve tümörlerin yüzde 90 oranında küçülmesini sağlayan bir mutasyon buldu.

Drakaki, “Vücudunun kansere gerçekten iyi yanıt verdiği bazı kısımları var. Artık göremediğimiz bazı lezyonlar var. Bu durum beklentilerin üstünde,” şeklinde konuştu.

Lundgren şimdi nasıl hissettiği hakkında konuşurken ise şunları söyledi:

“Her günün değerini daha iyi anlıyorsunuz.”

Dolph Lundgren hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son haberler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Edition CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Sen Ivan Drago’ sun sen He-Man sin. Sen Ivan Drago tıraşısın. Geçmiş olsun. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Eurovision Şarkı Yarışması Kazananı İsveç

2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nı Kazanan İsveç Oldu

Origin of the Species Filmi

Ana de Armas ve Jude Law’lı Korku Filmi “Origin of the Species” Geliyor