in ,

“Elden Ring”in Mobil Oyunu Geliştirme Aşamasında

Elden Ring mobil versiyonuyla bir kez daha oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tencent Games, FromSoftware’ın popüler yapımını yeni bir platforma kazandıracak.

Elden Ring Mobil Oyun
- Reklam -
- Reklam -

Elden Ring mobil oyun oluyor. Çin merkezli oyun şirketi Tencent, FromSoftware’ın 2022 yılına damga vuran hit yapımını ücretsiz bir mobil oyun ile taçlandırmaya hazırlanıyor.

Reuters’ın haberine göre şirketin gelecek planlarına hakim üç çalışan bu gelişmeleri haberi doğruluyor.

2022 yılının ağustos ayında Tencent Holdings, FromSoftware hisselerinin yaklaşık %16’sını satın almıştı. Bu olayın ardından şirkette birkaç düzine kişinin bu proje için kolları sıvadığı iddia ediliyor. Tencent henüz oyun hakkında resmi bir açıklamada bulunmasa da kaynaklar geliştirme aşamasını doğruluyor.

- Reklam -

“Elden Ring” Mobil Versiyon, Tencent’ın Portfolyosunu Güçlendirecek

Elden Ring, Tencent tarafından ücretsiz mobil versiyonlar oluşturmak üzere lisanslanan büyük oyun markalarının uzun listesine dahil olacak. Bu listenin başında PUBG Mobile ve Call of Duty: Mobile bulunuyor. Tencent’ın ayrıca Assassin’s Creed ve Need for Speed’in mobil versiyonları üzerinde çalıştığı biliniyor.

Elden Ring Mobil Oyun - Tencent

Öte yandan oyun markaları ne kadar büyük olursa olsun, bu yapımların mobil versiyonlarını yayımlamak tahmin edildiği kadar kârlı girişimler değil. Reuters’ın yayınladığı bir makaleye göre bu tarz oyunların satışlarının yaklaşık %20’si telif hakkı ücretine gidiyor. Apple gibi uygulama platformlarının komisyonları da %30’a varabiliyor.

Tencent geçen yıl EA işbirliği ile geliştirilen bir Apex Legends mobil oyununu iptal etti. Ayrıca henüz resmi olarak duyurulmamış Niers uyarlaması bir mobil oyunun da iki senedir geliştirme aşamasında olmasına rağmen maddi problemler nedeniyle yakın zamanlarda iptal edildiği söyleniyor. Tencent’ın yaşadığı maddi problemlerin Elden Ring gibi büyük bir deneyimi ücretsiz bir mobil formata sığdırmaya çalışırken de yaşaması imkansız görülmüyor.

- Reklam -

Elden Ring Mobil Oyun - Tencent Games

“Elden Ring: Shadow of Erdtree” Bekleyişi Sürüyor

Öte yandan geçen yıl duyurulan Elden Ring genişleme paketi Shadow of Erdtree’de bekleyiş devam ediyor. Yeni DLC’nin çıkış tarihi resmi olarak henüz duyurulmasa da yapımın bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Yakın zamanda oyunun Steam sayfasındaki bazı güncellemeler, DLC’nin yolda olduğunu işaret ediyor olabilir.

Siz Elden Ring’in mobil oyun formatında yayınlanması fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The VergeIGN

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alper Gezeravcı Dünya Dönüş Başarılı

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya Döndü: İşte İlk Görüntüler

The Dreadful Film - Kit Harington ve Sophie Turner

Kit Harington ve Sophie Turner, Yıllar Sonra Gotik Korku Filmi “The Dreadful”un Kadrosunda Yeniden Buluşuyor