in ,

Türk Rock Müziği Efsanelerinden Erkin Koray Hayatını Kaybetti

Erkin Koray 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Türk rock müziğinin efsaneleri arasında yer alan ünlü sanatçı, Kanada’nın Toronto kentinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Erkin Koray Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Erkin Koray yaşama veda etti. Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan müzisyen, 82 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı Cemalim, Estarabim, Fesupanallah, Yalnızlar Rıhtımı ve Çöpçüler gibi ikonikleşmiş parçalarla tanınıyordu.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın paylaştığına göre Erkin Koray bugün Kanada’nın Toronto kentinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Uzun süredir Toronto’da yaşayan sanatçı, akciğeriyle ilgili rahatsızlıklarının yanı sıra yaşlılığa bağlı da bazı sağlık problemlerine karşı mücadele veriyordu.

Acı haberi sanatçının kızı Damla Koray Instagram üzerinden duyurdu:

- Reklam -

“Babam… Baba’mız… Canımın taa içi, ben kızın ve seni Baba deyip bağrına basan ’canlar’, güzel enerjimizi, sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eksik etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet.

“Doğrusu hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam; Anadolu Rock’ın mucidi, sevgili babam…

“Benim için yaptıklarına minnettarım. Ne desem hakkını vermiş olmam.

“Eminim, ’senin çocuklar’ da ülkelerini, kültürlerini ve onlara layık gördüğün Cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacaktır. Hakkını helal et. Seni Çok ama çok seven kızın Damla.”

Anadolu rock, Hard Rock, Progresif rock ve Psychedelic rock türlerinde eserler veren sanatçı bugüne dek birçok türküyü yeniden düzenlemiş; Türk halk müziği ve Türk sanat müziği eserlerini yorumlamıştı.

Erkin Koray

- Reklam -

Erkin Koray Ardında Yarım Asırdan Uzun Bir Müzik Kariyeri Bıraktı

1941 yılında İstanbul’da doğan ve tam adı Mustafa Erkin Koray olan sanatçı; Anadolu’nun kültürel mirasını öne çıkartan çalışmalarıyla adından söz ettirmişti.

İlk 45’lik plağını 1960’lı yıllarda kaydeden Erkin Koray; 1963-1965 arasında Ankara’da Hava Kuvvetleri Caz Orkestrası’nda solist ve gitarist olarak sahne almıştı.

1968’de Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Altın Mikrofon yarışmasında 4. olan Koray; yarışmadaki şarkılarıyla adını duyurdu ve sonrasında yayınlanan plakla geniş kitlelere ulaştı.

1999’a kadar eserler vermeyi sürdüren sanatçı, Türk rock müziğinin en önemli sembolleri arasında yer alıyordu.

Ölüm haberinin ardından müzisyen Haluk Levent, sosyal medya hesabı üzerinden, “Ne dersem kelimeler kifayetsiz olacak. Baba!! Çok özleyeceğim seni,” ifadelerini kullandı.

Erkin Koray hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Erkin Koray Türk anadolu/psikedelik rock akımının benim fikrime göre en büyük temsilcisiydi. Çok yakın bir tanıdığımı kaybetmişim gibi üzüldüm. Mekanı cennet olsun büyük ustanın.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin… Mekanı cennet olsun.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Gerçek bir efsaneyi kaybettik. Işıklar içerisinde uyusun.

  4. Avatar for mahirzade mahirzade dedi ki:

    Erkin Baba vefat etmiş, Allah rahmet eylesin…

  5. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Büyük bir ustayı daha kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Barbie Temalı Tabut

“Barbie” Çılgınlığında Yeni Boyut: Bir Cenaze Evi, “Barbie” Temalı Tabut Tasarladı

Acayip Yaratıklar Sözlüğü | Haftanın Kitabı #281

Acayip Yaratıklar Sözlüğü | Haftanın Kitabı #281