in , ,

“Barbie” Çılgınlığında Yeni Boyut: Bir Cenaze Evi, “Barbie” Temalı Tabut Tasarladı

El Salvador’da bir cenaze evi Barbie temalı pembe tabutlar satıyor. İşletmenin sahibi, “Daha fazla pembe tabutumuz olacak, çünkü insanlar bunu istiyor,” diyor.

Barbie Temalı Tabut
- Reklam -
- Reklam -

Barbie temasına sahip tabutlar, El Salvador’da ilgiyle karşılandı. İşletmenin sahibi Isaac Villegas verdiği demeçte pembe tabut satmaya filmin çıkışından önce başladıklarını açıkladı.

Greta Gerwig imzalı Barbie filmi 21 Temmuz 2023’te, Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ı ile aynı gün vizyona girdi. Barbenheimer bir tür internet meme’i hâline gelirken Barbie uluslararası gişede 1 milyar doları, Oppenheimer ise 550 milyon doları aşarak sinema salonlarına can suyu oldu.

Bu yoğun ilgi, hayatın birçok alanında tematik ürünlere olan ilgiyi de artırdı. Öte yandan Mattel; kendi oyuncaklarından kurulu bir Sinematik Evren için çalışmalara da başladı. Ancak hayatın ve kültür dünyasının Barbie’ye ilgisine farklı bir yaklaşım Orta Amerika ülkesi El Salvador’dan geldi.

- Reklam -

Alpha ve Omega Cenaze Evi’nin sahibi Isaac Villegas, verdiği demeçte pembe tabut kararını nasıl aldığını açıkladı.

Barbie Temalı Pembe Tabutlar İlgi Görüyor

Pembe metal tabutlar Guatemala sınırına yakın Ahuachapán kentindeki Alpha ve Omega Cenaze Evi’nde satışa sunuldu. AP News’e konuşan işletme sahibi Villegas, pembe tabut seçeneğini filmin prömiyerinden önce kullanıma sunduklarını kaydetti.

Ancak Latin Amerika’yı kasıp kavuran Barbie rüzgârının ardından, cenaze evinde tabutların kumaşlarına ünlü oyuncak bebeğin resimleri de eklenmeye başlanmış. Ayrıca tabutlar, küçük beyaz yıldızlarla da süslenmiş.

Barbie Temalı Tabut - El Salvador

Villegas tabutlar için, “‘Bu trendi kaçırmamalıyız,’ dedim. Çok da başarılı oldu,” ifadelerini kullandı.

Villegas, cenaze evinin Barbie kutularıyla ilgili bir tanıtım kampanyası başlattığını ve şimdiden bu tabutlardan 10 adet sattığını da söyledi. Bununla birlikte bu durum 10 kişinin gerçekten de pembe tabutlarla gömüldüğü anlamına gelmiyor. El Salvador’da birçok kişi, ilerisi için ön ödemeli tabut siparişleri verebiliyor.

Villegas, bir yıl öncesine kadar ailelerin genellikle kahverengi, siyah, beyaz veya gri renklerdeki geleneksel tabutları tercih ettiğini söyledi. İşletmeci ilk pembe tabutunu geçen yıl, mutlu yakınlarının daha mutlu renkli bir tabutla gömülmesini isteyen bir aileye satmıştı.

- Reklam -

İşletmeci hâlâ daha koyu renkler sunsa da pembe tabut fikrinden geri dönmeyi düşünmüyor:

“Daha fazla pembe tabutumuz olacak, çünkü insanlar bunu istiyor.”

Barbie Tabutları

Barbie Rüzgârı Latin Amerika’da Hissedilmeye Devam Ediyor

Latin Amerika pembe renkli tacolar ve hamur işleri, Barbie logolu ticari uçaklar, siyasi reklamlar ve hatta Barbie temalı protestolarla Barbie fırtınasından payını alan bölgeler arasında.

Üstelik son dönemlerde ünlü bebeğin bazı kullanımları ürkütücü bir ton da almış durumda.

Temmuz ayında hükümet karşıtı göstericiler, Devlet Başkanı Dina Boluarte’yi protesto etmek için Peru’nun başkenti Lima’nın ana meydanında iki kadını pembe giydirip dev Barbie kutularının içine koymuşlardı.

Siz bu girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: AP News

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

William Friedkin - The Ecorcist Yönetmeni Öldü

Korku Klasiği “The Exorcist”in Yönetmeni William Friedkin 87 Yaşında Hayatını Kaybetti

Erkin Koray Hayatını Kaybetti

Türk Rock Müziği Efsanelerinden Erkin Koray Hayatını Kaybetti