in , , ,

Geleneksel “Ernest Hemingway’e Benzeyenler Yarışması”nın Bu Yılki Kazananı Belli Oldu

Hemingway Days adlı festival kapsamında düzenlenen geleneksel Ernest Hemingway’e Benzeyenler Yarışması’nın bu yılki kazananı açıklandı.

Ernest Hemingway e Benzeyenler Yarismasi
- Reklam -
- Reklam -

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Ernest Hemingway’in anısına düzenlenen Hemingway Days festivalinin bir yenisi geçen günlerde gerçekleştirildi. Festivalde, her sene olduğu gibi bu yıl da Ernest Hemingway’e Benzeyenler Yarışması düzenlendi. Bu yılki yarışmayı ödülde daha önce 11 defa şansını denemiş olan Gerrit Marshall kazandı.

1930’lu yıllarda Hemingway’e ev sahipliği yapan Florida eyaletine bağlı Key West adasında 1981 yılından beri yazarın anısına Hemingway Days festivali düzenleniyor. Festival aynı zamanda geleneksel olarak Ernest Hemingway’e Benzeyenler Yarışması’nı da organize ediyor.

Yarışmaya dünyanın her bölgesinden katılımcılar dahil olabiliyor. Yarışmada Hemingway’in “Papa” kişiliğine en uygun görüntüye sahip kişi aranıyor.

- Reklam -

Ernest Hemingway’e Benzeyenler Yarışması Bir Gelenek Hâline Geldi

40 yılı aşan yarışmanın bu yılki kazananı ise, yarışmaya 11. defa katılan Wisconsinli emekli bir televizyon yayın mühendisi Gerrit Marshall oldu.

68. yaş gününü kutlayan Marshall, kupayı evine götürmeden önce iki ön eleme turunda yaklaşık 140 yarışmacıyı geride bırakmayı başardı.

Associated Press’e konuşan Marshall, “Bu şimdiye dek yaşadığım en iyi doğum günü,” ifadesini kullandı.

Ernest Hemingway'e Benzeyenler Yarışması Kazananı

Marshall, fiziksel benzerliğinin yanı sıra Hemingway’den yalnızca 1 gün erken doğmuş olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Emekli mühendis aynı zamanda öykü ve kurgu dışı yazılar yazmayı denediğini de belirtiyor.

“Hemingway gibi ben de açık havayı seviyorum; balık tutmaya bayılıyorum,” diyen Marshall, Wisconsin’deki evinde kuzey turnası ve walleye balığı yakalamayı, Keys’te ise tarpon peşinde olta balıkçılığı yapmayı sevdiğini aktardı.

- Reklam -

Etkinlik, Hemingway Days festivalinin bir parçası olarak aynı zamanda adadaki yerel öğrencilere burs sağlanması ve deniz yaşamının korunması için para toplayan Hemingway Look-Alike Society Scholarship adlı bir fona sahip. Bu yılki etkinlik kapsamında yaklaşık 125.000 dolar toplandı.

Ernest Hemingway'e Benzeyenler Yarışması 2023

Festivaldeki diğer etkinlikler arasında Hemingway’in torununun jüri üyeliğini yaptığı bir öykü yarışması da dahil çeşitli organizasyonlar yer alıyor.

Ernest Hemingway hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışma hakkında sizin düşünceleriniz neler? Türkiye’de hangi yazar için böyle bir yarışma yapılsın isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Adamların ne güzel eğlenceleri var burada hiç buna benzer bir şey yok, imrendim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sucker Punch - Yönetmen Kurgusu - Zack Snyder

Zack Snyder, Olumsuz Eleştiriler Alan “Sucker Punch” Filmi için Bir Yönetmen Kurgusu Versiyonu Yayınlamak İstiyor

Baldur's Gate 3 Tam Sürüm Yayında

Unutulmuş Diyarlar’da Geçen RPG Oyunu “Baldur’s Gate 3” Tam Sürümüyle Oyuncuların Karşısına Çıkıyor