in ,

Dünyaca Ünlü Kelime Oyunu “Wordle”, Kutu Oyunu Olmaya Hazırlanıyor

Wordle kutu oyunu oluyor. Dünyaca ünlü dijital kelime tahmin oyunu, macerasını bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor.

Wordle Kutu Oyunu Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Wordle kutu oyunu olarak yeniden tasarlanıyor. New York Times’ın haklarını satın aldığı popüler kelime tahmin oyunu, Hasbro ortaklığında farklı bir formata geçiyor. Wordle: The Party Game ismiyle çıkacak kutu oyunu mobil versiyonun farklı bir yorumu olacağı söyleniyor.

Dijital platformda oldukça popülerlik kazanan oyun, çıkışından kısa bir süre sonra dünya çapında büyük bir oyuncu kitlesi kazanmayı başarmıştı. Yapımın bu başarısından sonra The New York Times oyunun haklarını satın almış ve New York Games etiketi altında sunmuştu. Oyunun Türkiye haklarını ise Wordle Türkçe adıyla Bundle satın almıştı.

Hasbro ise bu oyun deneyimini farklı bir sistem üzerinden ele almak istediğini belirtiyor. Hasbro Gaming yardımcı yöneticisi ve genel müdür Adam Biehl çıkaracakları masaüstü Wordle ile ilgili CNN’e şunları söyledi.

- Reklam -

“Dikkatimizi çeken şey… insanların sonuçları sosyal medya üzerinden yayınlamaktan ne kadar keyif aldığıydı. İşte bu anda bu oyunla ilgili farklı bir şeylerin olduğunu anlamıştık.”

Biehl’a göre Hasbro’nun geliştirme süreci en kısa oyunlarının arasında yer alan Wordle: The Party Game, toplamda bir yıllık bir süreç sonunda hazırlandı. Ayrıca birden fazla konseptte hazırlanan Wordle kutularının olduğunu söyleyen şirket yöneticisi, tüketicilere yönelik bir hamlede bulunduklarını açıklıyor:

“Ulaşmak istediğimiz şey için yola çıktık. Tüketicilerin oldukça önem verdiği Wordle deneyimine sadık kalmaya gayret gösterdik.”

Wordle Kutu Oyunu Mobil Versiyondan Bazı Farklılıklar İçerecek

Wordle Kutu Oyunu Oluyor

Mobil versiyonundan farklı olarak kutu oyunu; hızlı, klasik, ekip ve zamanlı olmak üzere dört farklı alternatif sunuyor. İkişerli gruplar halinde oynanabilecek versiyonunun normale göre en farklı versiyon olduğunu söyleyen şirket böylece oyuna yeni bir dinamik getirdiklerini iddia ediyor.

- Reklam -

Klasik Wordle oyununa benzer şekilde beş harfli kelimeyi en az tahmin ile bulmayı hedefleyen oyunda altı tur sonunda en az puanı toplayan kişi yarışmayı kazanıyor. Times tarafından hazırlanan kelime listesi de kutu oyununun içinde yer alıyor.

Şirketin popüler kültür etkisini gösteren eserleri masaüstü oyunlara uyarlamasından sonra ünlü kelime tahmin kutu oyununun koleksiyon içinde hatırı sayılır bir yer tutacağı tahmin ediliyor. Oyuncak şirketi daha önce Monopoly oyununu Bridgerton ve Stranger Things gibi sevilen Netflix yapımları temasıyla piyasaya sürmüştü. Elbette Hasbro, söz konusu kutu oyunu isim hakkının sahibi The New York Times’a belirli bir telif hakkı ödeyecek.

1 Ekim 2022 tarihinde çıkması beklenen kutu oyunu 20 Temuz 2022’de ön siparişe açılıyor.

Siz Wordle oyununun masaüstü kutu oyunu olarak çıkış yapması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 13. Yaşını "Destanlar" Teması ile Kutluyor

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 13. Yaşını “Destanlar” Teması ile Kutluyor

hailee steinfeld kate bishop hawkeye

Hawkeye Oyuncusu Hailee Steinfeld, Kate Bishop Karakteriyle Birden Fazla Marvel Yapımında Yer Alacak