in ,

Zack Snyder, Olumsuz Eleştiriler Alan “Sucker Punch” Filmi için Bir Yönetmen Kurgusu Versiyonu Yayınlamak İstiyor

Zack Snyder’ın 2011 tarihli “Sucker Punch” filmi, özel bir yönetmen kurgusu versiyonuyla yeniden izleyicilerle buluşabilir. Ünlü yönetmen projeden hâlâ vazgeçmiş değil.

Sucker Punch - Yönetmen Kurgusu - Zack Snyder
- Reklam -
- Reklam -

Zack Snyder, Sucker Punch filmi için bir yönetmen versiyonu (director’s cut) yayınlama fikrinde ısrarcı. 2011 yılında vizyona giren; kadrosunda Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Vanessa Hudgens ve Oscar Isaac gibi isimlere yer veren yapım ağırlıklı olarak olumsuz eleştiriler almıştı.

Aksiyon, macera ve fantastik kurgu türlerindeki yapım; tacizci üvey babası tarafından bir hastaneye kaldırılan genç kızın yaşadıklarıyla başa çıkmak için yarattığı alternatif gerçeklikten kaçma macerasını konu alıyordu.

IMDb’de 6.0/10 puana sahip olan yapım; Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %22, izleyicilerden ise %47 puan ortalaması almıştı.

- Reklam -

Aradan geçen 12 yıla rağmen Zack Snyder filmini savunmaya devam ediyor. Daha önce Justice League için kendi özel kurgusunu izleyicilerle buluşturan ünlü yönetmen, şimdi de Sucker Punch için harekete geçmiş durumda.

Sucker Punch 2011 - Yönetmen Kurgusu - Zack Snyder

Sucker Punch Filminin Orijinal Sonu Stüdyo Tarafından ‘Garip’ Bulunmuş

Aradan geçen 10 yıldan fazla zamana karşın film hâlâ yönetmenin aklını kurcalamaya devam ediyor ve Snyder bu yapım için özel bir versiyon hazırlama fikrini koruyor. Sucker Punch 11 yıldır çok uçlarda çeşitli eleştiriler alsa da son dönemlerde kendine has bir izleyici kitlesi edinmeyi de başarmıştı.

Film platformu Letterboxd’ye konuşan Snyder kendi versiyonundaki farklılıklara dair şu yorumda bulundu:

“Yönetmen kurgusu yapmaya hiç fırsat bulamadım. Bu işe hâlâ bir noktada girişmek istiyorum. ama orijinal sonda Babydoll bodrumunda Blue ile sandalyedeyken -o çoktan lobotomize edilmişti- polis ona ışık tuttuğunda set parçalanıyor. Blue ayağa kalkıyor ve sahnede şarkı söylemeye başlıyor.”

Sucker Punch - Yönetmen Kurgusu

- Reklam -

Filmin yayınlanan versiyonunda ise macera Babydoll’un lobotomi ameliyatı geçirmesiyle son buluyordu.

Snyder orijinal sonla ilgili olarak şunları ekledi:

“Garip bir şekilde aynı anda hem iyimser hem de değil. Filmin sonundaki ton buydu. Test ettik ve stüdyo bunun çok garip olduğunu düşündü, biz de değiştirdik. Eminim bir noktada bunu göreceksiniz.”

82 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan yapım gişede yalnızca 89,8 milyon dolarlık bir hasılat elde edebilmişti.

Sizce Sucker Punch için böyle bir versiyona ihtiyaç var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Zack abi çok da matah bir film değildi, bence boşuna uğraşırsın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Annemin Kasetleri - Devran Kaya | Yazarının Kaleminden

Devran Kaya – “Annemin Kasetleri” | “Yaşamı Var Edebileceklerini Kendilerine Kanıtlamaya Çalışan İnatçı Kadınların Mücadelesi”

Ernest Hemingway e Benzeyenler Yarismasi

Geleneksel “Ernest Hemingway’e Benzeyenler Yarışması”nın Bu Yılki Kazananı Belli Oldu