in ,

James Cameron’dan Arap Saçına Dönen “Fantastic Voyage” Yeniden Çekimi için Olumlu Haber

James Cameron, yıllardır konuşulan “Fantastic Voyage” yeniden çevrimi hakkında gelişmeleri paylaştı.

Fantastic Voyage Filmi için James Cameron'dan Olumlu Haber
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron’ın uzun yıllardır rafa kaldırılmış bilimkurgu projesi Fantastic Voyage’ın yeniden çekimi, 17 yıllık bekleyişin ardından bir kez daha gündeme taşındı. Cameron, Paris’teki bir sinema etkinliğinde projeyi “çok yakında” hayata geçirmeyi planladıklarını müjdeledi.

1966 yapımı orijinal Fantastic Voyage filminde, bir ekip mikroskobik boyuta küçültülerek bir bilim insanının beynindeki pıhtıyı temizlemek için vücuduna gönderiliyordu. Cameron, 1997 yılında bu etkileyici yapıtı günümüz teknolojisiyle yeniden perdeye taşıma arzusunu dile getirmişti. Ancak proje, Avatar serisi ve diğer işleri nedeniyle ertelenmişti.

Cameron 2007’de Avatar üzerinde çalışmak üzere projeden vazgeçse de macerayı hayata geçirmek için Roland Emmerich ve Guillermo del Toro gibi isimler devraldı. Ancak o versiyonlar da yapım aşamasında kaldı.

- Reklam -

Fantastic Voyage Filmi için James Cameron'dan Olumlu Haber

Sinema dünyasının dev ismi, yapımcı koltuğunda oturacağı Fantastic Voyage yeniden çekiminin planlarını şu sözlerle paylaştı:

“Uzun yıllardır bu filmi geliştiriyoruz ve çok yakında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Raquel Welch artık kadrodaysa da oldukça iyi bir film çekebileceğimize inanıyorum.”

Eleştirmenler Fantastic Voyage Uyarlaması için James Cameron’ın Mükemmel Bir Seçim Olduğunu Düşünüyor

Sinema eleştirmenleri deneysel sinemanın öncü ismi Cameron’ın özel efekt ve deniz altı keşifleri konusundaki uzmanlığı, bu projeyi mükemmel bir şekilde hayata geçirmesine olanak sağlayacağını düşünüyor. Özellikle insan vücudunun denizaltı dünyasıyla benzerliklerini kullanarak, orijinal filmi çok daha gerçekçi ve çarpıcı bir deneyime dönüştürebileceği konuşuluyor.

- Reklam -

James Cameron'dan Arap Saçına Dönen "Fantastic Voyage" Yeniden Çekimi için Olumlu Haber

Her ne kadar Avatar serisinin de gölgesinde kalmış olsa da Fantastic Voyage yeniden çekiminin Cameron’ın vizyonuyla yeniden gündeme gelmesi, bilimkurgu sinema severleri heyecanlandıracak bir gelişme. Usta yönetmenin dönem dönem bahsettiğibu projeyi nihayet tamamlamak için kolları sıvadığı anlaşılıyor.

Fantastic Voyage’ın yeniden çevriminden neler bekliyorsunuz? Sizce Cameron ortaya nasıl bir iş çıkaracak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aşçı - Harry Kressing

20. Yüzyılın Gözden Uzak Kalmış Yazarlarından Harry Kressing İmzasını Taşıyan “Aşçı” Türkçede

28 Years Later Oyuncuları Kadro

Ralph Fiennes, Charlie Hunnam ve Jodie Comer… “28 Days Later”ın Devam Filmi “28 Years Later”da Kadro Şekilleniyor