in ,

“Baby Reindeer”ın Martha’sı Fiona Harvey İlk Defa Konuştu: “Yalan Söylüyorlar”

Fiona Harvey, “Baby Reindeer” dizisi hakkında Piers Morgan’ın konuğu oldu. Harvey, bir ‘stalker’ olduğu iddialarını reddetti.

Fiona Harvey - Martha - Baby Reindeer Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Fiona Harvey, Netflix’in yeni dizisi Baby Reindeer’daki Martha Scott karakterinin kendisinden ilham aldığının öne sürülmesinin ardından ilk defa konuştu. Harvey, dizinin gerçekleri yansıtmadığını ve özel hayatına saygı gösterilmediğini aktardı.

Stephen King’in, “Şimdiye kadar izlediğim en iyi şeylerden biri,” sözleriyle tanımladığı İskoç komedyen Richard Gadd imzalı Baby Reindeer dizisi 11 Nisan 2024’te Netflix’te yayına girdi. Kısa süre içerisinde kulaktan kulağa yayılarak platformun hit yapımları arasına katılan dizi, Richard Gadd’ın hayatından otobiyografik ögeler içermesi nedeniyle ayrıca ilgi çekti.

İzleyiciler, yapımda Gadd’ın karakteri Donny Dunn’ın peşine düşen Martha Scott’ın gerçek hayatta kim olduğunu bulmak üzere harekete geçti. Kısa bir internet aramasının ardından Fiona Harvey’nin Martha olduğu iddia edildi ve Harvey’ye dair pek çok bilgi sosyal medya platformlarında paylaşılmaya başladı.

- Reklam -

Fiona Harvey - Martha - Baby Reindeer Dizisi İddiaları - Piers Morgan

Neticede Fiona Harvey, Piers Morgan’ın YouTube kanalına konuk olarak merak edilenleri yanıtladı ve olan biteni kendi açısından aktarmaya çalıştı.

“Baby Reindeer” Dizisinin Martha’sı Olduğu İddia Edilen Fiona Harvey İddiaları Reddetti

Gadd’ın stalker’ı Martha karakterine ilham verdiği iddia edilen Fiona Harvey, Piers Morgan’ın YouTube programı Piers Morgan Uncensored’da bir röportaja konuk oldu. Söyleşi iki gün içerisinde yaklaşık 10 milyon görüntülenmeye ulaşırken Harvey’nin yanıtları da sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam etti.

Harvey, hem Netflix hem de Gadd hakkında yasal işlem başlattığını ve gerçeğin yasal süreç sonunda ortaya çıkacağını dile getirdi.

Harvey, dizide 41.000’den fazla e-posta ve 100 mektup gönderen Martha karakterini işaret ederek, “Ona o e-postaları ben yazmadım. Muhtemelen bunları kendisi uydurdu. Hiçbir fikrim yok,” şeklinde konuştu.

Baby Reindeer Mini Dizisi Ne Anlatıyor?

İçinde olduğu durumu “tiksindirici” ve “korkunç” sözleriyle nitelendiren Harvey, diziyi izlemediğini ancak arkadaşları ve kendisine ulaşan bazı gazeteciler aracılığıyla dizideki sahnelerden haberdar olduğunu söyledi.

Bazı Gerçekler Mevcut

Harvey, diziyi “abartılmış bir kurgu eseri” olarak tanımlarken Gadd’ı gerçekten tanıdığını, onunla Camden’daki ünlü Hawley Arms barında tanıştığını ve burada Martha’nın dizide istediği diyet kola yerine limonata sipariş ettiğini itiraf etti.

Ayrıca Gadd’a “bebek ren geyiği” lakabını taktığını, bunun Gadd’ın “kafasını tıraş etmesinden” sonra bir “şaka” hâline geldiğini ve Gadd’ın bir keresinde kendisine “perdelerini asmayı” teklif ettiğini de itiraf etti. Bahsi geçen perde asma sahnesi, dizide neredeyse kelimesi kelimesine tasvir ediliyor.

E-posta konusunu tekrar açan Piers Morgan neticede Harvey’den, “Sanırım birkaç e-posta göndermiş olabilirim,” yanıtını aldı.

Dizide Martha, etkileyici siyasi bağlantıları olan yüksek güçlü bir avukat olduğunu iddia eden ancak gerçek hayatta stalker’lıktan hüküm giymiş acınası biri olarak tasvir ediliyor. Altı ay boyunca Gadd’ın karakteri Donny’ye binlerce e-posta göndermenin yanı sıra ailesini hedef alıyor ve kız arkadaşına saldırıyor.

- Reklam -

Fiona Harvey - Martha - Baby Reindeer Dizi

İskoçyalı olan ve hukuk eğitimi alan Harvey’nin bir keresinde takip nedeniyle polisten uyarı aldığı bildirildi.

Harvey röportaj sırasında Morgan’a şunları söyledi:

“E-posta olayı doğru olsa bile geri kalanlar doğru değil.”

Harvey ayrıca dizide Martha’nın yaptığı gibi hiçbir zaman bir barı dağıtmadığını ya da stalker’lıktan hüküm giymediğini de sözlerine ekledi.

Harvey ayrıca Gadd’ın ve Netflix’in, kendi kimliğini saklama yükümlülüğü konusunda sınıfta kaldığını belirtti.

“Yalan Söylüyorlar”

Netflix’i ve diziyi yazan ve başrolünde oynayan İskoç komedyen Richard Gadd’ı “karalayıcı” tasvirler yapmak ve “yalan söylemekle” suçlayan Harvey, “Bunu gerçek bir hikâye olarak duyurdular. Ancak öyle değil. Yalan söylüyorlar,” dedi.

Harvey, Gadd’ın “kendi mutsuzluğundan para kazandığını” iddia etti. Söyleşinin finalinde ise Piers Morgan, gerçekleştirdikleri sohbeti şu sözlerle özetledi:

“Ya gerçekten masumsunuz ya da harika bir yalancısınız.”

YouTube video

(Röportajı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Fiona Harvey’nin Baby Reindeer dizisi hakkındaki iddialarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety, BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Young Sheldon Final 7. Sezon - The Big Bang Theory

“Young Sheldon” 7 Sezonun Ardından Final Yapıyor: Jim Parsons Veda Bölümü için Geri Dönüyor

Hajime Isayama - Attack on Titan Geçmiş Manga Planı

Hajime Isayama, “Attack on Titan”da Olanlardan 100 Yıl Öncesini Anlatan Bir Bölüm Planlamıştı