in ,

Colson Whitehead İmzalı Suç Romanı “Harlem Ritmi” Raflardaki Yerini Alıyor

Colson Whitehead’in 1960’lı yıllarda geçen suç romanı “Harlem Ritmi” okurla buluşuyor. Eser, Siren Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Harlem Ritmi - Colson Whitehead kapak
- Reklam -
- Reklam -

Colson Whitehead’in okuru Harlem’in arka sokaklarına davet ettiği tarihi kurgu ve suç temalı kitabı Harlem Ritmi yayımlandı. Roman, Siren Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuldu.

Amerikalı yazar Colson Whitehead Türkçedeki yolculuğuna yeni bir kitapla devam ediyor. Asansör, Yeraltı Demiryolu, Bölge Bir ve Nickel Çocukları’nın ardından yazarın Harlem Ritmi kitabı da dilimize kazandırılan eserler arasına katıldı.

1969 yılında ABD’de doğan Colson Whitehead, üniversite eğitimini Harvard’da tamamladı ve Village Voice gazetesinde çalışmaya başladı. 1999’da yayımlanan ilk kitabı Asansör (Intuitionist) büyük beğeni topladı. Edebiyat kariyerinde basamakları hızlı şekilde adımlayan yazar; aralarında Arthur C. Clarke ve Pulitzer’ın da bulunduğu birçok saygın ödüle layık görüldü. 2021 yılında Prime Video, yazarın Yeraltı Demiryolu (The Underground Railroad) kitabından uyarlanan mini diziyi izleyicilerle buluşturdu.

- Reklam -

Yazarın kendi dilinde 2021 yılında Harlem Shuffle adıyla yayımlanan Harlem Ritmi romanı bir kez daha birçok ödülle birlikte anıldı. Eser, 1960’lı yıllarda Harlem’deki insanların karanlık dünyalarını konu alıyor. Romanın devamı niteliğindeki Crook Manifesto ise 2023 yılında yayımlandı.

Harlem Ritmi – Colson Whitehead | Arka Kapak Tanıtımı

Harlem Ritmi - Colson Whitehead kapak

Düzenbaz bir babanın oğlu olan Carney, kendi güvenli sınırları içinde kalmayı ve basamakları adım adım tırmanmayı deniyor, fakat hayat, onu beklediğinden farklı olaylarla, farklı seçimlerle karşı karşıya bırakıyor. Yaşamın ve zamanın akışı kahramanları kendilerine özgü bir hava tutturarak savuruyor, kimilerini en yükseklere kimilerini de dibin dibine yolluyor.

Colson Whitehead bu romanda yine “Bir Zamanlar Amerika” tablosunu -bazen yumruk gibi sert bazen de tüy gibi hafif darbelerle- çizmeye devam ediyor. Okur ve eleştirmenlerden tam not alan, yayımlandığı yılın tüm kitap seçkilerinde baş sıralarda bulunan ve Amerikan Ulusal Kitap Eleştirmenleri Ödülü’ne aday olan Harlem Ritmi, 1960’ların heyecan verici arka planıyla Harlem’e ve burada kendilerine yer açmaya çalışan küçük çaplı düzenbazlarla saygın üçkâğıtçıların yaşamlarına odaklanan heyecan verici bir suç romanı, aynı zamanda da ırkçılığın ve sınıf ayrımının yakın tarihine tutulan bir ayna.

- Reklam -

Harlem Ritmi, yüksek temposu ve capcanlı anlatımıyla soluk soluğa bir okuma deneyimi sunuyor okura… Bir de soru bırakıyor:

Geldiği yeri değiştiremez insan, peki gideceği yeri kendi belirleyebilir mi?

Toplamda 368 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini daha önce yazarın diğer kitaplarını da Türkçeye tercüme eden Begüm Kovulmaz üstleniyor. Kitap, Mart 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Colson Whitehead’in Türkçedeki son romanı Harlem Ritmi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Romeo & Juliet'te Tom Holland'a Eşlik Edecek İsim Belli Oldu

“Romeo & Juliet” Oyununda Tom Holland’a Eşlik Edecek ve Juliet’i Canlandıracak İsim Belli Oldu

Ready or Not 2 Filmi - Samara Weaving

Başrolünde Samara Weaving’in Oynadığı Korku Yapımı “Ready or Not”ın Devam Filmi Geliyor