in , ,

Mahal Edebiyat ve SUÇÜSTÜ Dergisi Ortaklığında “İlk Polisiye Roman Yarışması” Düzenleniyor

Mahal Edebiyat ve SUÇÜSTÜ dergisi İlk Polisiye Roman Yarışması adını taşıyan edebiyat yarışması için işbirliğine gidiyor.

Ilk Polisiye Roman Yarismasi Mahal Edebiyat SUCUSTU Dergisi
- Reklam -
- Reklam -

Mahal Edebiyat ve SUÇÜSTÜ dergisi ortaklığında İlk Polisiye Roman Yarışması geliyor. Yarışma, polisiye türünde kaleme alınmış ve daha önce eserleri hiç yayımlanmamış yazarları merkezine alıyor.

Mahal Edebiyat Yayın Grubu ile yayın hayatına Ocak 2024’te başlayan suç temalı polisiye edebiyat dergisi SUÇÜSTÜ, Türkiye’de polisiye edebiyatta “nitelikli üretimleri artırmak” adına güçlerini birleştiriyor. Yarışmanın ana şartını ise eserlerin polisiye türünün tüm gereksinimlerini karşılaması ve yayımlanmış bir eserin bulunmaması oluşturuyor.

İlk Polisiye Roman Yarışması’nın jürisinde SUÇÜSTÜ dergisinden Alper Kaya, Aras Gençtürk, Didem Kazan Sol ve Melih Günaydın yer alıyor. Yarışmayı kazanan eserin ise Mahal Edebiyat Yayınevi tarafından kitaplaştırılacağı belirtiliyor.

- Reklam -

İlk Polisiye Roman Yarışması’nın Şartları Açıklandı

Mahal Edebiyat sitesi, İlk Polisiye Roman Yarışması’nın şartlarını resmi internet sitesi üzerinden duyururken SUÇÜSTÜ dergisi de 4. sayısında yarışmanın detaylarını paylaştı.

Şartname

  • Gönderilen eser, maksimum 30.000 kelime sınırında yazılmış olmalıdır.
  • Polisiye türünün gereksinimi olan suç ve muamma unsurlarını içeriyor olmalıdır.
  • Daha önce farklı türlerde de olsa (öykü, şiir, deneme, araştırma) kitaplaştırılmış herhangi bir çalışmanız olmamalıdır. Kolektif öykü derlemelerinde yer almış kişiler, bu şarttan muaf tutulur.
    Yazılmış eserde nefret söylemleri, ırkçılık, herhangi bir topluluğu küçük düşürücü bir içerik bulunması; elenme sebebidir.
  • Dosyalar 1 Temmuz 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında [email protected] adresine gönderilmelidir.
  • Gönderilen bütün dosyalar içinde, aranan kriterlerin karşılanmaması gibi durumlarda jüri ödül vermeme hakkını saklı tutar.
  • Ödüle layık görülmüş yazarın ödül töreni öncesinde herhangi bir başka / aynı eserinin yayımlanması hâlinde ödül jüri sıralamasında ikinci sırayı almış olan yazara verilir ya da herhangi bir yazara ödül verilmez.

İlk Polisiye Roman Yarışması - Mahal Edebiyat - SUÇÜSTÜ Dergi

Yarışmanın ödül töreni 2025 yılı içerisinde ilan edilecek bir tarihte düzenlenecek. Mahal Edebiyat Yayınevi ise kazanan eseri 2025 bitmeden okurların beğenisine sunacak.

- Reklam -

Böylelikle Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması ve Kristal Kelepçe Ödülleri’nin ardından polisiye edebiyat yeni bir yarışmaya kavuşmuş oluyor.

Mahal Edebiyat ve SUÇÜSTÜ dergisinin ortaklaşa düzenlediği İlk Polisiye Roman Yarışması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google News, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Kaynak: Mahal Edebiyat

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elden Ring Filmi Gelebilir: George R. R. Martin Konuştu

George R.R. Martin, “Elden Ring”in Olası Film Uyarlaması Hakkında İpuçları Verdi

Yakup'un Kitapları İnceleme - Neşe Taluy Yüce

“Yakup’un Kitapları” ya da Belirsiz Formların Mükemmelliği | Prof. Dr. Neşe Taluy Yüce