in ,

Filistin Tartışmalarının Odağındaki “Çığlık 7”de Bir Ayrılık Daha: Jenna Ortega Yapımdan Ayrıldı

Jenna Ortega, başrol Melissa Barrera’nın kovulmasının hemen ardından ‘takvim uyuşmazlığı’ nedeniyle “Çığlık 7” filminden ayrıldı.

Jenna Ortega Ciglik 7 Scream 7 Ayrilik
- Reklam -
- Reklam -

Jenna Ortega, Çığlık 7 filminin kadrosundan ayrıldı. Scream serisinin yeni macerası hareketli bir dönemden geçiyor.

Dün, yeni serinin başkarakterlerinden Sam Carpenter’ı canlandıran Melissa Barrera; Filistin’i destekleyen açıklamaların ardından antisemitizmle suçlanarak Çığlık 7 filminden kovulmuştu. Oyuncunun yapımdan uzaklaştırılması sosyal medyada tepkiyle karşılanmış, Barrera da geri adım atmayarak açıklamalarının arkasında durmuştu.

Bugün ise Netflix’in Wednesday dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Jenna Ortega’nın takvim uyuşmazlığı sebebiyle yapımdan ayrıldığı haberi paylaşıldı. Böylelikle Scream serisinin 7. filmi çok kısa süre içerisinde iki önemli oyuncusunu yitirmiş oldu.

- Reklam -

Jenna Ortega Scream 7 - Çığlık 7 Ayrılık

Jenna Ortega “Çığlık 7” Filminden Ayrıldı

Deadline’ın aktardığına göre yapımdan kovulan Melissa Barrera’nın canlandırdığı Sam Carpenter’ın kız kardeşi Tara Carpenter’ı oynayan Jenna Ortega Scream 7 filminden ayrıldı.

Slasher filmlerindeki performansı ve Wednesday’deki ünüyle iyi bir çıkış yakalayan Ortega’nın yapımdan ayrılış nedeni olarak ise takvim uyuşmazlığı gösterildi.

Ortega’nın rol arkadaşı Barrera her şeyi başlatan paylaşımında, bir Meksikalı kadın olarak kendisinin de “sömürgeleştirilmiş bir ülkeden” geldiğini kaydetmiş ve, “Filistin özgür olacak,” yazan bir paylaşımda bulunmuştu. Oyuncu yapımdan kovulduktan sonra da yorumlarının arkasında durmuştu.

Melissa Barrera "Scream 7" Filminden Kovuldu

Barrera ve Ortega seriye ilk olarak 2022 yapımı Scream ile dahil olmuş ve Neve Campbell, Courteney Cox ve David Arquette gibi yıldızların ün kazandırdığı markaya yeni bir soluk getirmişlerdi.

İlk dört filmin yönetmeni Wes Craven 2015 yılında hayata veda ettiği için meşale Ready or Not’ın yönetmenleri Tyler Gillett ve Matt Bettinelli-Olpin ikilisine devredilmişti.

Yeni filmlerde Barrera ve Ortega’nın yanı sıra ilk yapımlardaki üçlünün geri dönüşü ve Hayden Panettiere tarafından canlandırılan Kirby Reed de seride yer bulmuştu. “Çekirdek Dörtlü” olarak bilinen arkadaş grubunda Barrera ve Ortega’ya Jasmin Savoy Brown ve Mason Gooding eşlik ediyordu.

- Reklam -

Ortega ve Barrera’nın ayrılmasıyla seriyi karanlık günlerin beklediği düşünülüyor. Son iki filmde izleyiciler Hayalet Surat’ın gözünü Sam ve Tara’ya dikmesini izlerken, Sam de ilk filmdeki katillerden birinin kızı olarak karanlık geçmişiyle yüzleşmişti.

Çığlık Serisinin Başrolü Melissa Barrera Filistin'e Destek Mesajları Nedeniyle "Scream 7" Filminden Kovuldu

Sam ve Tara’nın yokluğuna ek olarak 2022 yapımı Scream’de David Arquette tarafından canlandırılan Dewey Riley de yeni filmde yer almayacak.

Altıncı yapımda ödeme konusunda anlaşmazlığa düşülen Neve Campbell’ın da gelecek filmde geri dönmesi beklenmiyor. Bu durumda ilk ekipten yalnızca Courteney Cox kalmış oluyor.

Yeni filmde Gillett ve Bettinelli-Olpin’in yerini alan yönetmen Christopher Landon’ın (Happy Death Day) tüm bu belirsizlikten nasıl çıkacağını ise zaman gösterecek.

Çığlık 7 için henüz bir vizyon tarihi belirlenmedi.

Jenna Ortega ve Melissa Barrera’nın olmadığı bir Çığlık 7 filmine sizin bakış açınız nasıl olur? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Yıkılsın parçalansın yok olsun bu faşist insanların filmleri, dizileri, her türlü yapımları. Hayatları…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Justice League: Crisis on Infinite Earths Fragmanı Yayında

DC’nin Yeni Animasyonu “Justice League: Crisis on Infinite Earths”ten İlk Fragman

Jamie Foxx'a Cinsel Taciz İddiasıyla Dava Açıldı

Oscar Ödüllü Oyuncu Jamie Foxx’a Cinsel Taciz Suçlamasıyla Dava Açıldı