in ,

Gimli’yi Canlandıran John Rhys-Davies, Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu “Return to Moria”da İkonik Rolüne Geri Dönüyor

John Rhys-Davies, Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen hayatta kalma temalı “Return to Moria” oyununda bir kez daha Gimli karakterine hayat verecek.

John Rhys-Davies, "Return to Moria"da Gimli'yi Seslendirecek
- Reklam -
- Reklam -

John Rhys-Davies, Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki Gimli rolünü Return to Moria oyununda yinelemeye hazırlanıyor. İkonik karakterin seslendirmesi, Rhys-Davies’e emanet edildi.

John Rhys-Davies Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki en önemli karakterlerden biri olan cüce Gimli’yi canlandırmıştı ve şimdi ilk olarak Haziran 2022’de duyurulan Return to Moria adlı yeni oyun için bu efsanevi rolü tekrar seslendirmeye hazırlanıyor. Oyun Orta Dünya’nın Dördüncü Çağı’nda eski Cüce krallığı Khazad-dûm’un derinliklerine daldığı bir macera sunuyor. Oyundaki konu herhangi bir diğer oyuncudan daha çok Yüzüklerin Efendisi oyuncusu John Rhys-Davies’in bu deneyimi tekrar canlandırması için uygun hâle getiriyor ve o da oyunun seslendirme kadrosuna katılıyor.

Rhys-Davies’in açılış sinemasındaki monoloğu, yıllarca terk edilmiş olan Moria’ya geri dönme çağrısı yapar şekilde tasarlandı. Moria’nın üzücü kaderine ve Cüce diasporasına hitap ederek, Orta Dünya’nın dört bir yanından gelen Cücelere krallıklarını yeniden ele geçirme mücadelesinde baltalarını kaldırma çağrısında bulunur. Bu Yüzüklerin Efendisi üçlemesi olayları sonrasında bir rolün tekrar canlandırıldığı nadir bir fırsatı temsil ediyor, çünkü Hobbit filmlerine geri dönen oyuncular, Mordor’daki Sauron’un yükselmeden önceki karakterlerin daha önceki versiyonlarını canlandırıyorlardı.

- Reklam -

John Rhys-Davies “Return to Moria” ile Bir Kez Daha Gimli Karakteriyle Buluştuğu için Oldukça Memnun

YouTube video

(Oyun açılış fragmanını YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Eurogamer’da yer alan haberde John Rhys-Davies’in Return to Moria oyununa dahil edilmesi hakkında bazı sözleri de yer alıyor ve sevilen karakter Gimli’ye dönme şansından memnuniyet duyduğunu belirtiyor. Rhys-Davies Gimli’yi “gerçekten sevdiği bir karakter” olarak tanımlıyor ve hikâyeyi tekrarlamak yerine yeni toprakların keşfine odaklanan oyunun “ne olurdu”ları düşünmenin eğlenceli olduğunu söylüyor. Açılış sinemasındaki ses performansı Gimli’nin her zamanki gibi canlı ve kararlı olduğunu gösteriyor.

The Lord of the Rings: Return to Moria

- Reklam -

Gimli’nin oyundaki rolünün tam kapsamı 24 Ekim 2023’te piyasaya çıkana kadar tam olarak anlaşılabilir olmayabilir. Ancak sadece açılış sineması bile hoş bir dönüş için yeterli. Bu haber sonbaharın son ayı ile güneşin gökyüzünde birlikte olduğu zamana işaret eden ve önemli bir Cüce tarihi olan Durin Günü’nün hemen ardından geldi. Rhys-Davies’in Gimli olarak Moria’ya dönüş çağrısını yapmasıyla The Lord of the Rings: Return to Moria’da Cücelerin gerçek bir şampiyonunun bayrağı taşımak için burada olduğuna şüphe yok.

Return to Moria oyunu hakkında beklentileriniz neler? John Rhys-Davies tercihini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla oyun haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Oyunu almıştım. Dün itibariyle oynadık. Gerçekten keyifli ve zevkliydi. Ancak optimizasyon sorunu çok fazla var. Oyun tam bitmemiş. Umarım düzeltirler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uygarlıktan Önce Savaşlar: Barışçıl Vahşi Miti - Lawrence H. Keeley

Barışçıl Vahşi Mitini Ele Alan “Uygarlıktan Önce Savaşlar” Kitabı Türkçe Raflarında

Çin Seddi'nde Eski Çağlardan Kalma 59 El Bombası Bulundu

Çin Seddi’ndeki Kazılarda Eski Çağlardan Kalma 59 ‘El Bombası’ Bulundu