in ,

“Jujutsu Kaisen”in Yaratıcısı, Manganın Ne Zaman Sona Ereceğini Açıkladı

Jujutsu Kaisen mangasının final yapacağı tarih ortaya çıktı. Serinin yaratıcısı Gege Akutami, Jump Festa etkinliğinde sona hızla ilerlediğini açıkladı.

Jujutsu Kaisen Mangası Final Çıkış Tarihi Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Jujutsu Kaisen mangasının final yapacağı tarih ortaya çıktı. Gege Akutami beklenen son hakkında konuştu.

Jujutsu Kaisen’in hikâyesi, serinin yaratıcısı Gege Akutami’nin son Jump Festa etkinliğinde açıkladığı gibi merakla beklenen finaline doğru hızla ilerliyor. İnişli çıkışlı bir yolculuğu kucaklayan manga, anlatısını 2024 yılında tamamlamaya hazırlanıyor ve epik bir sonuca zemin hazırlıyor.

Jujutsu Kaisen’in arkasındaki beyin olan Gege Akutami, Jump Festa etkinliğinde bir açıklama yaparak manganın zirveye ulaştığını doğruladı. Hikâye şimdi kötü niyetli Sukuna’nın tamamen ortaya çıkışına ve önemli karakterlerin yürek burkan ölümüne tanıklık ederek bu maceranın doruk noktasını işaret ediyor.

- Reklam -

Jump Festa 2024 etkinliğindeki Jujutsu Kaisen paneli sırasında Megumi Fushiguro’nun seslendirme sanatçısı Yuma Uchida, dünyanın dört bir yanından gelen izleyicilere ve takipçilere Gege Akutami’nin bir mesajını okudu.

Jujutsu Kaisen Mangası Final Çıkış Tarihi Belli Oldu

Shonen Jump News dahil olmak üzere çok sayıda haber kanalına yayılan mesaj Akutami’nin duygularını yineleyerek, bunun Jujutsu Kaisen’in Jump Festa’daki son görünümü olabileceğini ve hikâyenin 2024’te sona ermesini beklediğini imâ etti.

Jujutsu Kaisen Yaratıcısı Duyurdu: “Manga 2024 Yılında Son Bulacak”

Hikâye doruk noktasına doğru hızla ilerlerken panelin sunuculuğunu Sukuna, Megumi Fushiguro ve Gojo Satoru’nun seslendirme sanatçıları yaptı ve Sukuna’nın yer aldığı 25. cildin kapağı da tanıtıldı. Ayrıca 90 milyon kopya satışını aşarak mangayı tüm zamanların en başarılı manga serileri arasına sokan ve 100 milyon sınırını aşmaya hazırlanan dönüm noktası da kutlandı. Son olarak gelecek bölümleri tanıtan bir teaser video gösterildi ve seslendirme sanatçıları mangadan alıntılar okuyarak Gojo ve Sukuna arasındaki yoğun hesaplaşmaya hayat verdi.

- Reklam -

Tüm bu duyurulara mangakanın serinin yaklaşmakta olan kapanışını duyurması acı tatlı bir gölge düşürdü. Bununla birlikte bazı hayranlar şimdiye kadarki anlatı göz önüne alındığında doruk noktasının uygun ve final kararının doğru olduğunu düşünüyor. Black Clover’da olduğu gibi bazı manga serileri hikâyelerini uzatmak için  yeni düşmanlar eklerken, Jujutsu Kaisen’de Sukuna’nın başlangıçtan itibaren birincil düşman olarak yerleşik varlığı yakın bir hesaplaşmaya işaret ediyor.

Jujutsu Kaisen 25. Cilt
Jujutsu Kaisen 25. Cilt

Kohei Horikoshi’nin My Hero Academia’sı ve Eiichiro Oda’nın One Piece’i gibi özellikle birçok manga yaratıcısı anlatılarını genişleterek hikâyelerini daha da uzatmayı tercih ediyor. Haliyle ateşli hayranlar diğer serilerde de daha uzun bir yolculuk umuyor. Yine de tatmin edici bir final, bir serinin kalıcı mirasını kazımak için büyük önem taşıyor.

Jujutsu Kaisen’in 2024’te son verecek olması konusundaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Shibuya Arc’tan sonra, malum dövüşe kadar neredeyse hiç keyif alamamıştım mangadan. Bence isabet olur.

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Keşke Maki’nin arcı uzun tutsaydı. Yuta’yı da bir göremedik. Çok hızlı gidiyor manga bence.

  3. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Zenin Klan draması hoştu bence de, daha uzun tutulabilirdi. Ama Gege onun yerine aynı dövüşü tekrarlatmayı seçti Culling Game’de. Maki’nin birden Toji ayarına gelmesi de bence eğreti durdu.

    Son 5 bölümü falan okumadım, en son Kenny ve komedyen arkadaş karşılaşmıştı.

    Gojo’nun da ölmesiyle seride sevdiğim, sempati duyduğum herkes gitmiş oldu.Miwa falan kaldı, o da çok az ekran süresine sahip.

  4. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Karakterleri çok tanıyamıyoruz genel olarak seride. O yüzden bir ısınamadım gitti. Çok fazla şey olurken hiçbir şey, hiçbir şey olmazken çok fazla şey olmuş falan bir anda. Bir bakıyorsun karakter diğer panelde power up almış, aradan aylar geçmiş ama biz anlamıyoruz falan. Anlatmadan geçiyor bazı şeyleri mangaka. Son 5 bölümü okumanızı tavsiye ederim, epey ilginç şeyler oldu son bölümlerde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The One Piece Duyuruldu: İkonik Anime Yeniden Başlıyor

“One Piece” Animesi “Attack on Titan”ın Yapımcısıyla En Baştan Çekilecek

Yeni Peaky Blinders Dizileri

Netflix’ten 2 Yeni “Peaky Blinders” Dizisi Geliyor