in , ,

Dağda Bulunan İnsan Kalıntıları Julian Sands’e Ait Çıktı: Ünlü Oyuncunun Hayatını Kaybettiği Kesinleşti

Julian Sands hayatını kaybetti. Kaliforniya’da dağda bulunan insan kalıntılarının, ocaktan bu yana kaybolan İngiliz aktöre ait olduğu doğrulandı.

Julian Sands Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Julian Sands hayatını kaybetti. En çok Akademi Ödüllü romantik drama A Room With a View (Manzaralı Oda) filmindeki başrolüyle tanınan oyuncu, 65 yaşındaydı.

Aktör, en son Kaliforniya’daki San Gabriel Dağları’nın en yüksek zirvesi olan Baldy Dağı’nda yürüyüş yaparken görüldükten sonra ocak ayından beri kayıptı. Bölgenin yakınlarında yürüyüşçüler tarafından bulunan kalıntıların Sands’e ait olduğu San Bernardino İlçesi Şerifinin Adli Tabipliği tarafından doğrulandı.

Şerif Departmanı’nın yaptığı açıklamada şunlar yazılıydı.

- Reklam -

“24 Haziran 2023 tarihinde Baldy Dağı’nda bulunan cesedin kimlik tespit süreci tamamlandı ve Kuzey Hollywood’dan 65 yaşındaki Julian Sands olduğu kesin olarak tespit edildi. Ölüm şekli hâlen soruşturma altında olup, test sonuçları beklenmektedir. Bay Sands’in yerini tespit etmek için yorulmadan çalışan tüm gönüllülere şükranlarımızı sunarız.”

Julian Sands

Yürümeyi oldukça seven Sands, 65. doğum gününden kısa bir süre sonra Baldy Trail bölgesini gezmeye başlamış, ancak 13 Ocak’ta ailesi tarafından kayıp olduğu bildirilmişti. Sands’in kaybolduğu saatlerde bölgede etkili olan kış fırtınaları nedeniyle Sands’i arama çalışmaları hiç de kolay olmadı. Baldy Dağı çevresindeki koşulların düzelmesi, havalar ısındıktan sonra bile özellikle uzun sürmüştü.

Hayatını Kaybeden Julian Sands Başarılarla Dolu Bir Kariyere Sahipti

Julian Sands’in kariyeri 1980’lerde başladı. İlk olarak NBC mini dizisi The Sun Also Rises‘da rol aldıktan sonra Hollywood’un dikkatini çekti ve Akademi Ödüllü drama The Killing Fields‘da Sam Waterston ve John Malkovich’e katıldı. David Cronenberg’in Naked Lunch filminde başrol oynadı. Hem korku aksiyon fantazisi Warlock‘un hem de 1998 yapımı The Phantom of the Opera uyarlamasının başrollerini üstlenerek 80’ler ve 90’lar boyunca Hollywood’da önemli bir isim oldu. Özgeçmişindeki diğer yüksek profilli roller arasında Leaving Las Vegas ve Ocean’s Thirteen gibi klasiklerin yanı sıra The Girl With the Dragon Tattoo da yer alıyor.

- Reklam -

Julian Sands Hayatını Kaybetti (Manzaralı Oda)

Tüm bu rollerinin yanında aktörün yer aldığı en dikkat çekici yapım 1985’te vizyona giren (ülkemizde 1989’da gösterime girdi) dramatik komedi filmi Manzaralı Oda‘ydı. James Ivory’nin E. M. Forster’ın aynı adlı romanından uyarlayarak yönettiği filmde, Helena Bonham Carter’ın canlandırdığı Lucy Honeychurch’ün, Edward dönemi İngiltere’sinin kısıtlayıcı değerleriyle mücadele eden özgür ruhlu yeni aşkı George Emerson’ı canlandırdı. Film Sands’i gerçek anlamda bir yıldız olarak tanımlarken, Lucy’nin zengin ve züppe nişanlısı Cecil Vyse’i canlandıran genç Daniel Day-Lewis ile de aynı sahneyi paylaştı. Film diğer ödüllerin yanı sıra Oscar’da En İyi Film dalında da aday gösterildi ve nihayetinde uyarlama senaryo, kostüm ve set tasarımı ödüllerini kazandı.

Julian Sands’in yer aldığı hangi yapımları izlemiştiniz? Oyuncunun performansı hakkında yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Warlock ile hafızama kazınmış bir oyuncuydu. Üzüldüm.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Eski Pizzası - Pompeii

Pompeii’de ‘Dünyanın En Eski Pizzası’ Bulundu: 2.000 Yıllık Fresk, Günümüz Pizzasının Atasını Gösteriyor

Warrior Nun 3. Sezon Geliyor

Hayranlar Uğruna Kampanyalar Düzenlemişti: İptal Edilen “Warrior Nun” Dizisi 3. Sezon ile Geri Dönüyor